Meteen naar de inhoud

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Voor veel mensen is het begin van een nieuw jaar een kans om gezond te gaan leven en dingen te doen die je altijd uitstelt. Ik ben meestal niet zo van de goede voornemens, maar sinds de jaarwisseling heb ik wel het idee dat dit jaar een nieuwe kans is. Er is de afgelopen jaren zoveel gebeurd en het voelt alsof 2022 een jaar vol kansen en balans gaat worden.

In september haalde ik mijn diploma waardoor ik iets meer rust kreeg omdat ik geen verslagen meer hoefde te schrijven. Ik voelde die rust nog niet, omdat ik nog moest bijkomen van alles. Ook kostte het veel energie om zelfstandig voor een klas te staan. Ik moest op zoek naar een balans tussen werk, rust en leuke dingen. Ik voelde weer de ruimte om dingen uit te proberen, om rustig op de bank te zitten. Ondertussen merkte ik dat ik mij mentaal en lichamelijk stabieler voelde en dat opent nieuwe deuren.

Nu ik 3 dagen werk heb ik meer pijn en dat is logisch. Toch merk ik lichamelijk wel vooruitgang. Ik herstel namelijk sneller. Ik kan een wandeling van 5 km maken en de volgende dag nog redelijk goed functioneren. Ik kan een dag naar een dierentuin zonder vervolgens een week bij te hoeven komen. Het voelt daardoor dat ik meer kan doen. Ik kan meer leuke dingen doen en hoef niet alles meer zorgvuldig te plannen. Ik merk ook tijdens de danslessen dat ik lichamelijk meer kan. Ik hoef minder vaak af te zeggen of aan de kant te zitten en sinds vorige week doe ik zelfs weer 2 danslessen achter elkaar.

Anderhalf jaar geleden kwam ik vrij onverwachts iemand tegen met wie het goed klikte en ik een relatie kreeg. Daar was ik toen totaal niet naar op zoek. Inmiddels kan ik mij geen leven zonder hem voorstellen en ben ik blij dat ik toen mijn hart heb gevolgd. Hij motiveert mij om dingen te doen, we genieten van onze gezamenlijke hobby bordspelletjes en ik kan volledig mezelf zijn bij hem. Het enige nadeel is dat hij in Hengelo woont en ik daardoor op termijn mijn leven in Dronten zal loslaten en een nieuw leven op ga bouwen in Twente. Maar ook dat biedt natuurlijk nieuwe kansen!

Dit jaar ga ik mezelf verder ontwikkelen als leerkracht. Ik ga onderzoeken wat mijn kwaliteiten zijn en waar ik gelukkig van word. Ik ga samen met mijn vriend genieten van weekendjes weg, de natuur en natuurlijk veel bordspelletjes. Daarnaast wil ik naast de danslessen weer tijd maken voor andere hobbies. Ik heb al tijden niet gehaakt, het borduren heb ik alleen gedaan voor een kerstcadeautje van mijn vriend (die ik niet af gekregen heb) en fotograferen heb ik alleen gedaan als ik toevallig toch al ging wandelen in de natuur. Nu ik niet meer hoef te studeren en meer rust heb kan ik dat dus weer gaan oppakken.

2022 voelt niet als een nieuwe kans omdat het een nieuw jaar is, maar omdat er veel veranderd is waardoor mijn leven er nu anders uitziet. Ik heb geen goede voornemens, ik ga gewoon genieten van de mogelijkheden.
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Reacties Facebook

Reactie

1 reactie op “Nieuwe ronde, nieuwe kansen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.