Meteen naar de inhoud

Nog maar 55 doelen!

  • door

Met het behalen van deze laatste twee doelen begint het eindelijk een beetje op te schieten! Daarnaast heb ik een aantal doelen die ik bijna behaald heb en doelen waar ik binnenkort meer aan de slag wil. Ik heb er dan ook het volste vertrouwen in dat ik mijn Day Zero Project succesvol ga afronden.

76. 3x iets doen voor mijn medemens

04-01-12 Iemand voorgelaten bij de kassa
03-09-13 De container aan de weg gezet voor mijn minder mobiele bejaarde buurvrouw
06-08-14 Twee pizza’s uit de koeling gepakt voor een mevrouw in een scootmobiel
Nu lijkt het net alsof ik nooit iets voor anderen doe, maar dat is niet waar. Ik laat wel vaker iemand voor bij de kassa, maar ik vind het niet nodig om dat drie keer te noteren. Daarnaast kom ik niet vaak situaties tegen waarbij ik mensen kan helpen, of is iemand anders mij voor.

86. 5 computervrije dagen houden

8-01-14
22-04-14
15-05-14
05-06-14
14-08-14
Dit doel had ik bedacht omdat ik verslaafd was aan mijn computer. Ik zat bijna de hele dag mijn tijd te verdoen met nutteloos computeren. Het was toch een lastig doel. Ook al had ik niet iets nuttigs te doen, ik moest iedere keer nog weer iets opzoeken op de computer, vond ik. Daarom heeft het zo lang geduurd voordat ik eindelijk mijn eerste computervrije dag had. Ik redde het eerder nooit tot het eind van de dag. Maar na die ene dag kreeg ik de smaak te pakken. Ik realiseerde me dat ik weinig gemist had na een dag zonder computer. Vanaf toen zat ik veel minder achter de computer. Ik voel de drang om te computeren niet meer. En ook als ik wel achter de computer zit dan stop ik als ik klaar ben met mijn vaste rondje op internet. Omdat die overige 4 computervrije dagen dus vrij gemakkelijk waren heb ik geprobeerd om op die dagen ook zo min mogelijk met mijn telefoon bezig te zijn. Ik keek uit gewoonte wel of ik mail had of dat er nog iets op facebook was gebeurt, maar zodra ik het doorhad legde ik mijn telefoon weer aan de kant.
Conclusie? Ik ben absoluut niet meer verslaafd aan de computer. Het is heerlijk om minder tijd achter dat ding te zitten. Ik doe wat nodig is en daarna ga ik lekker op de bank een boekje lezen.
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Reacties Facebook

Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.