Meteen naar de inhoud

Online daten – mijn ervaring

Tegenwoordig heb je naast de standaard datingwebsites ook apps om een date te vinden. Toch is het nog steeds niet heel normaal om een vaste relatie te krijgen met iemand die je via internet hebt leren kennen. Toen ik mijn man 5,5 jaar geleden leerde kennen was dat nog vreemder. Het was “gedoemd om te mislukken” en “ik was niet goed bij mijn hoofd.” Ik ken mijn man dankzij een datingwebsite en vandaag vertel ik mijn ervaring met online daten.

Bron afbeelding

Waarom internetdaten?

Toen ik besloot om mij op een datingwebsite in te schrijven was ik een student die nooit ging stappen, een opleiding deed die vooral vrouwen aantrok en een bijbaantje had waar geen relatiemateriaal was. Ik kwam verder vrijwel nooit in situaties waarin ik nieuwe mensen leerde kennen, laat staan leuke jongens om mee te daten. Daarom besloot ik het om via internet te proberen. Ik was toch al actief op internet dus wie weet was dat voor mij wel de oplossing.

De zoektocht

Ik besloot een gratis profiel aan te maken op Relatieplanet. Ik was immers een arme student. Ik wist van mezelf dat ik goed te vinden was op Hyves (ja dat was toen nog groot), dus ik hoopte dat mijn toekomstige liefde zo slim zou zijn om mij op Hyves te gaan zoeken. En dat probeerde ik omgekeerd natuurlijk ook. Maar dan moest ik eerst een leuke jongen vinden. Dat was wat lastiger. Er waren weinig jongens die aan mijn eisen voldeden en ik kreeg vooral berichten van mannen die 2x zo oud waren. Ik gaf de hoop op en logde alleen nog in als ik een notificatie kreeg omdat iemand mij een hartje of een bericht had gestuurd.

De ware?

Op een vrijdagavond kreeg ik weer een e-mail dat ik een hartje had ontvangen. Een leuke jongen, maar hij voldeed op 2 punten niet aan mijn eisen. Ik sloot de datingstite weer en ging slapen. Maar de hele nacht moest ik aan die lieve lach denken. Zouden die 2 punten echt heel erg zijn? Ik besloot om een hartje terug te sturen en een paar uur later kreeg ik een berichtje op Hyves. Hij had mijn profiel inderdaad gevonden! We wisselden e-mailadressen uit en stuurden elkaar 2x per dag een lange e-mail. 2 weken later spraken we af voor onze eerste date.

Daten

Tijdens het mailen was ik hem al leuk gaan vinden. Die 2 punten waar hij niet aan voldeed waren me nog niet eens opgevallen. Ik hoopte dat hij in het echt ook zo leuk zou zijn! En dat was gelukkig zo. Ondanks een slechte eerste date spraken we daarna nog vaak af. Nadat we een uur samen waren geweest had ik niet meer het idee dat ik hem via internet kende. We leerden elkaar snel kennen en het voelde vertrouwd tussen ons. Al snel veranderde het daten in een relatie. Inmiddels zijn we ruim 5 jaar samen waarvan een jaar getrouwd. Wie had dat ooit gedacht toen ik 5,5 jaar geleden zei dat ik een date had met iemand die ik kende van een datingwebsite?

Dankzij Relatieplanet heb ik de liefde van mijn leven ontmoet. Iemand die ik anders nooit had leren kennen. De liefste, zorgzaamste, grappigste man die bestaat. De man met wie ik oud ga worden.

Hebben jullie wel eens gedate met iemand van een datingwebsite?
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Reacties Facebook

Reactie

7 reacties op “Online daten – mijn ervaring”

  1. Ik heb nooit gedate via het internet.
    Ik leerde mijn vriend tijdens de vakantie kennen. Ook zo iets waarvan mensje zeggen dat is gedoemd te mislukken , wij zijn inmiddels bijna 5 jaar samen. Als het klikt dan klikt het en als de date leuk is en er meer volgen dan maakt t toch niet meer uit waar je elkaar hebt leren kennen.

  2. Ik heb wel eens gedate via internet en heb er ook een paar blogjes aan gewijd. Maar uiteindelijk heb ik via via mijn ware liefde leren kennen 🙂

  3. Zo zie je maar hoe mooi het kan lopen! Ik heb wel eens wat op tinder gedaan maar dat is nooit ergens op uitgedraaid. Ken wel een tinder stel!

  4. Pas nog geschreven over hoe ik mijn man heb leren kennen. Heb hem via een Singlereis ontmoet. Maar waren niet meer single toen we die reis maakte. Maar ik heb ook vaak gehoord dat zou falen want ik woonde 200 kilometer van hem vandaan Emmen- Den helder. En zijn vandaag 6 jaar samen.

  5. Wat ontzettend leuk en grappig om te lezen! En wauw, vijf jaar bij elkaar. Wie had dat gedacht bij het eerste hartje dat jullie naar elkaar stuurden. Super leuk!

  6. Pingback: & daten #3 Online daten |

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.