Meteen naar de inhoud

Op zoek naar een goed dagritme

Zoals je misschien al gelezen hebt bij de laatste Achter de schermen ben ik op zoek naar een nieuw dagritme. Mijn ritme was vooral veel slapen. Verder had ik totaal geen ritme. Ik was constant moe, was weinig productief en ik voelde mij gewoon niet goed. Daarom besloot ik dat het tijd was voor verandering. Ik bedacht een aantal ritmes en ga nu proberen wat het best bij mij past.

3 ritmes

Ik ben gaan zitten en heb 3 ritmes opgeschreven. Dit heeft vooral te maken met hoe laat ik ga slapen, opsta en of ik ‘s middags mag slapen. Ik heb ook wel opgeschreven wat ik bijvoorbeeld ‘s ochtends, ‘s middags en ‘s avonds kan doen, maar dat zal natuurlijk per dag heel erg verschillen. Het liefst doe ik ‘s avonds zo min mogelijk, dus ik heb bedacht dat ik vooral ‘s ochtends aan mijn to-do lijstje werk en ‘s middags naar afspraken ga. Ik wil ook een half uur voor ik ga slapen in bed lezen. Zo kan ik mijn hoofd leegmaken, ontspannen en zit ik niet achter een beeldscherm vlak voor het slapen.

Uitproberen

Omdat ik natuurlijk niet na 2 dagen al kan zeggen wat ik van het ritme vind, probeer ik ieder ritme een maand uit. In een maand heb ik goede en slechte dag en dagen met veel of weinig afspraken. Hierdoor kan ik kijken wat ik over het algemeen van dat ritme vond. Dit betekent dus ook dat ik moet doorzetten als ik een ritme zwaar vind, het is namelijk ook een kwestie van wennen.

Inmiddels heb ik het eerste (en zwaarste) ritme 2 weken geprobeerd. Ik sta iedere dag om 8 uur op, mag ‘s middags nog 2 uurtjes slapen en ga om 11 uur weer slapen. Het is zwaar om vroeg op te staan, maar ik vind het wel fijn dat ik meer kan doen op een dag. Ik begin ook redelijk te wennen aan het ritme, waardoor ik op tijd wakker word en ook op tijd moe ben zodat ik kan slapen. Het liefst blijf ik dit ritme volhouden. Dus als het zo doorgaat en ik over 2 weken nog steeds tevreden ben, ga ik de andere 2 ritmes niet meer uitproberen. Daarbij slaap ik namelijk langer en als dat niet nodig is dan voorkom ik dat het liefst! Wie weet kan ik uiteindelijk zelf stoppen met ‘s middags slapen.

Doel

Het belangrijkste doel van een nieuw dagritme is dat ik mij beter wil voelen. Ik ben moe, slaap slecht, voel me futloos. Ook als ik op tijd opsta en vervolgens de hele dag Netflix kijk voel ik mij slecht. Dus ik wil niet alleen een normaal slaapritme hebben, maar ik wil overdag ook gewoon aan de slag met dingen. Mijn andere doel is afwisseling. Ik doe nu bijna de hele dag hetzelfde. Ik kijk series, blog en bekijk social media. Ik wil ook graag vaker lezen, creatief bezig zijn, buiten lopen, op de bank een tijdschrift lezen, fotograferen. Ik hoop dat dat er meer van komt als ik een goed dagritme heb. Sowieso heb ik meer productieve uren in een dag, waardoor ik in theorie meer tijd heb voor andere dingen. Maar omdat ik bewust bezig ben met een ritme en wat ik doe op een dag, hoop ik dat ik dan ook eerder ga zitten voor  iets wat ik graag wil doen.

Hoe ziet jouw dagritme eruit?
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Reacties Facebook

Reactie

8 reacties op “Op zoek naar een goed dagritme”

  1. Mijn dagritme is vooral gaan werken. Veel ruimte voor vrije tijd is er niet. Dat moet ik verschuiven naar een vrije dag of een vrij weekend. Ik zit wat vast op dat gebied en zou het ook liever anders zien. Maar gaan werken is geld binnenbrengen en laat het nu net dat zijn dat een mens nodig heeft om te overleven..

    1. Ja dat is inderdaad lastig om iets aan te veranderen. Ik hoop dat het me ooit weer lukt om te werken, maar dan is het lastig om een dagritme te kiezen ja.

  2. Ik sta om half 8 op, ga ontbijten en aankleden. Dan klusjes in huis tot een uur of half 1, lunchen. Daarna rust ik even wat omdat ik nu ook hoogzwanger ben. Rond 5 uur begin ik aan het avondeten. Kwart over 5 komt manlief thuis en drinken we koffie. 6 uur avondeten, daarna Netflix, lezen of kletsen en rond 10 uur/half 11 naar bed. Toen ik net thuis kwam te zitten 7 jaar geleden kon ik ook elke dag tot half 10 uitslapen en de rest van de dag rondhangen…ik werd er alleen maar depressief van. Nu ik wat meer structuur heb voel ik me ook fijner en vind ik het ook niet erg dat ik ‘s middags weinig productief meer ben, ik ben dan gewoon op!

  3. Op werkdagen gaat mijn wekker om 6.15 uur, dan werk ik van 8 tot 2 om vervolgens thuis even op de bank te liggen. De middag/avond doe ik niet bijzonder veel en tegen 11 uur ga ik weer naar bed.
    Op mijn vrije dagen schuift mijn bedtijd wel iets op, maar de ochtend hou ik altijd wel vrij voor de actieve dingen, zoals boodschappen, dansles of naar de sportschool. En in de middag altijd een rustmomentje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.