Opladen in de zon

Wat een heerlijk weer is het hè? Ik kan daar echt intens van genieten! Niet alleen omdat ik net als veel mensen blij word van de zon, maar ook omdat ik mij op warme dagen vaak beter voel! Koude winterdagen of stormachtige regenbuien zijn slecht voor mijn lichaam. Ik heb dan veel meer klachten. Maar die klachten verdwijnen als sneeuw voor de zon bij zulk mooi weer.

Zolang er geen drukkend onweergebied is, maakt het mij niet uit of de zon schijnt of niet. De warmte zorgt er sowieso voor dat ik minder pijn heb. Mijn spieren verkrampen bij kou. En kou is voor mijn spieren nogal een rekbaar begrip, want 16 graden kan ook nog koud genoeg zijn voor verkrampte spieren. Dus zodra ik zie dat het boven de 20 graden wordt, ben ik blij. Ik weet dat er dan een periode aankomt waarin ik meer kan, waarin ik actiever kan zijn.

Als er wel zon schijnt dan merk ik dat mijn energie ook vooruit gaat. Ik word uit mezelf wakker op een normaal tijdstip. En dan ben ik ook echt wakker en heb ik genoeg energie om uit bed te komen. Als ik daarna in de zon ga zitten word ik wel lui (net als veel mensen denk ik) maar dan kan ik mij juist goed opladen. Na een paar dagen rusten in de zon heb ik veel meer energie dan anders. Gecombineerd met de pijn die dan bijna weg is voel ik mij dan als herboren!

Vroeger kon ik slecht tegen warm weer. Ik voelde mij snel ziek en bleef dan ook vaak binnen. Door de jaren heen werd dat steeds minder. Ik merk nu dat het vooral aan de luchtvochtigheid ligt. Bij een vochtige warmte voel ik me na een paar dagen alsnog ziek. Bij een droge warmte heb ik nergens meer last van. Dan kan ik gewoon lekker genieten van het weer!

Zijn jullie ook zo blij met dit weer?
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

5 gedachten over “Opladen in de zon”

  1. Droge warmte is ook ideaal voor mijn lichaam. Op zich kan ik wel goed tegen kou maar ik kan niet goed tegen vochtige dagen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.