Persoonlijke update – hoe gaat het nu?

In de zomer stond mijn leven op de kop. Ik ging scheiden van mijn man, woonde tijdelijk weer bij mijn ouders en was een emotioneel wrak. Ondertussen wachtte ik op een nieuwe behandeling van de pijnpoli en ook mijn therapie bij Altrecht ging gewoon door. Een heftige tijd dus, dus ik vond het tijd om weer een update te schrijven.

Scheiden

Laat ik maar meteen met het meest ingrijpende beginnen. 5 maanden geleden besloten mijn man en ik dat we gingen scheiden. Het duurt alleen even voordat het officieel is. Begin november zijn we officieel gescheiden, maar voor mijn gevoel waren we dat al sinds de zomer. Fijn dat nu alles geregeld is, zodat ik echt verder kan met mijn leven, maar dat probeerde ik voor die tijd ook al. De eerste 2 maanden waren heel heftig en was ik erg emotioneel. Toen ik weer een huis voor mezelf had ging het stap voor stap iets beter.

Vorige maand had ik heel erg het gevoel dat ik weer moest gaan daten. Niet zozeer om meteen een nieuwe relatie aan te gaan, maar om echt het gevoel te krijgen dat ik verder ging met mijn leven. Dat heeft beter uitgepakt dan verwacht. Ik date nu al een tijdje met een hele leuke jongen uit Zwolle. En ik kan je vertellen dat dat heel goed voelt. Sinds ik hem ken heb ik ook echt het idee dat ik weer aan een nieuw leven ben begonnen. Dat ik de scheiding echt los kan laten.

Pijn en therapie

In september heb ik een injectie in mijn onderrug gekregen in de hoop dat mijn benen minder pijn zouden doen. Dat was helaas niet zo. Ik gebruik nog steeds morfinepleisters en moet nu wachten tot volgende maand om met mijn pijnarts over een nieuwe behandeling te praten. Daar kijk ik inmiddels erg naar uit, omdat ik weer vrij veel pijn heb. Normaal gesproken sport ik 2x per week bij de fysio, maar de laatste tijd lig ik veel op de behandeltafel door de pijn. Ook slaap ik weer regelmatig slecht, omdat ik teveel pijn heb. Dus ik hoop dat er snel een passende behandeling wordt gevonden!

Bij Altrecht zijn we nu begonnen om mijn herbelevingen in kaart te brengen, om zo mijn PTSS aan te kunnen pakken. Hiervoor moet ik in een boekje bijhouden wanneer ik welke herbeleving had en hoe ik mij daarbij voelde. Zo hopen we triggers in beeld te kunnen brengen en duidelijk te krijgen wat voor mij belangrijke thema’s zijn. De volgende stap is langzaam aan de verwerking beginnen, maar dat is lastig, omdat ik daar snel op reageer met een conversieaanval. Het bijhouden van alle herbelevingen is nu al zwaar, maar toch zal ik ooit die zware strijd aan moeten gaan om het te verwerken.

Werk enzo

De laatste tijd denk ik veel na wat ik wil met mijn leven. Wil ik weer actief zoeken naar werk? Wil ik iets voor mezelf beginnen? Wil ik al mijn energie op mijn herstel richten? Het zijn lastige vragen. Er zijn een paar dingen die ik zeker weet. Ik wil doorgaan met mijn blog. Ik wil mezelf de tijd geven om bij te komen van therapie. Ik wil iets nuttigs doen. Daarmee weet ik alleen nog steeds niet goed wat ik wil.

Een baan zoeken staat voorlopig op een laag pitje. Ik heb besloten om Snappy Store (mijn webwinkel) ook af te bouwen. Ik heb nog een aantal nieuwe producten liggen die ik ga toevoegen, maar daarna ga ik geen nieuwe dingen meer inkopen. Om Snappy Store echt van de grond te krijgen moet ik er meer energie in steken dan ik op dit moment kan. Het bezorgt mij stress dat ik telkens het gevoel heb dat ik voor de promotie van Snappy Store aan de slag moet. Dus het is leuk geprobeerd, maar het werkt (op dit moment) niet voor mij. Ik gebruik die energie dan veel liever om meer te gaan doen als ervaringsdeskundige. Wat dat ik dat graag doe is mij inmiddels wel duidelijk. Ik moet alleen nog kijken hoe ik dat ga doen.
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

8 gedachten over “Persoonlijke update – hoe gaat het nu?”

    • Ik vind het ook jammer, maar ik kan er gewoon niets iets succesvols van maken en ik vind het zonde om het zo door te laten sukkelen. Dus daarom toch besloten om het volgend jaar te stoppen. Met een leuke kortingsactie ofzo.

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.