Meteen naar de inhoud

Persoonlijke update

De afgelopen weken waren intens. Er gebeurde veel, emoties gingen alle kanten op en het was druk. Alle ingrediënten om in te storten en niet te weten hoe ik verder moet. Gelukkig is dat niet gebeurd. Het was zwaar, maar het heeft mij ook dingen doen beseffen.

Twee maanden geleden hakte ik de knoop door en beëindigde ik mijn relatie. Er waren geen problemen, maar het was op. Na 2 jaar samenwonen woon ik dus weer alleen. Ik was bang dat ik het daar moeilijk mee zou hebben, maar eigenlijk is het best fijn. Mijn ex en ik hadden een heel ander leven en ritme en nu kan ik gewoon mijn eigen ritme volgen zonder met iemand anders rekening te houden.

Ik heb dus geen spijt van mijn keuze, maar waarom vertelde ik dan net dat er heel veel is gebeurd? Omdat er vlak na onze breuk iets anders gebeurde. Meer dan dat kan ik er niet over zeggen, maar alles stond op zijn kop en het voelde alsof ik in een emotionele rollercoaster zat. Ik heb veel gepraat, gevoeld, nagedacht en geslapen. Ik weet dat het vaag is en daar zal het ook bij blijven, maar het was heel heftig.

Tussen dit alles door was ik ook bezig om het eerste jaar van mijn studie af te ronden (ik ga nog een keer een blog schrijven over mijn 2e half jaar op de pabo). Door corona waren dingen die ik eigenlijk in maart/april zou maken verschoven naar juni. Met mijn verslagen was ik gelukkig al vrij ver, maar ik moest nog beginnen met leren voor mijn tentamens. Dat is niet zo goed gelukt, maar gelukkig heb ik wel alles ruim gehaald! Uiteindelijk heb ik 1 tentamen en 1 verslag uitgesteld die ik in augustus ga maken. Verder heb ik alles wat ik gemaakt heb wonder boven wonder gehaald. Ik snap nog steeds niet hoe dat gelukt is naast alles wat er speelde.

Zoals ik net al zei ben ik niet compleet ingestort de afgelopen weken. Het was heel zwaar en ik slaap nog steeds veel omdat ik erg moe ben. Maar tegelijkertijd heeft het mij ook geholpen om te zien wat ik wil, wat belangrijk is in het leven. Ik ga nu proberen om meer mijn gevoel te volgen en meer te doen wat ik leuk vind. Het heeft me geholpen om vertrouwen in mijzelf te krijgen, in mijn kracht. Ik wil proberen om meer te doen en minder te denken. Ik wil meer genieten van het leven en doen wat ik wil, ongeacht wat anderen daarvan vinden.

Het waren dus een paar intense weken. Van die weken waar je achteraf op terug kijkt en je afvraagt hoe je het hebt gedaan. Ik ben blij dat ik nu zomervakantie heb en dus de tijd heb om bij te komen en dingen te doen die ik leuk vind. Ik ga genieten, dingen oppakken waar ik het afgelopen jaar te weinig tijd voor had en alles een plekje geven. Moeilijke tijden zijn niet leuk, maar het kan er ook voor zorgen dat je inzichten krijgt. Dit was voor mij een bevestiging dat ik sterk ben, dat ik alles aankan, dat ik gegroeid ben. Dat is een goed gevoel.
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Reacties Facebook

Reactie

3 reacties op “Persoonlijke update”

  1. Lieverd, wij zijn zo ontzettend trots op jou, hoe jij je door deze moeilijke periode heen geslagen hebt! Dat ene tentamen en dat ene verslag gaan je ook lukken, en dan: op naar het tweede en laatste jaar!

  2. Ik vind je niet vaag, je bent duidelijk in wat je wil delen en dat is goed. Heel veel sterkte, en goed dat je er lessen voor jezelf uit hebt gehaald. ❤

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.