Meteen naar de inhoud

Plan with me – bullet journal set-up voor januari

Nog steeds houd ik een bullet journal bij. Het geeft mij overzicht, ruimte om dingen bij te houden en het is fijn om alles vorm te geven naar eigen wens. Een half jaar geleden liet ik zien hoe mijn set-up voor een maand eruit zag, maar dat is inmiddels veranderd. En omdat het nieuwe jaar begonnen is wil ik ook mijn jaartrackers laten zien.

Omdat mijn oude bullet journal bijna vol was, ben ik aan de slag gegaan met mijn nieuwe bullet journal van Inspirerend leven. In vind het fijn om het hele jaar in hetzelfde boek te hebben staan. Daarnaast gebruik ik verschillende kleuren fineliners en markeerders. Sinds deze maand werk ik ook met sjablonen, om de opzet van mijn weekoverzichten sneller te maken. 

In mijn bullet journal is inzicht het kernwoord. Daarom is heb ik op de eerste pagina een overzicht gemaakt van mijn humeur, energie en pijn. Een jaar lang geef ik iedere dag aan hoe ik mij op die 3 vlakken voelde. Zo kan ik over langere termijn zien hoe ik mij voelde.

Over dit overzicht, een jaaroverzicht, heb ik lang getwijfeld. Ik heb er namelijk niet echt behoefte aan, maar ik vind het wel fijn om een beetje overzicht te hebben. Daarom heb ik hem toch gemaakt. Hier schrijf ik belangrijke afspraken en vakanties in op.

Alle verjaardagen en feestdagen staan in mijn telefoon en op de verjaardagskalender. Ik miste echter een compleet overzicht. Op deze pagina’s kan ik in een oogopslag zien wie er jarig is en wanneer de feestdagen zijn.

Vorig jaar heb ik ook al gewerkt met dit overzicht. Hierin kan ik zien wanneer ik welke medische afspraak had. Handig om terug te zoeken voor declaraties bij de verzekering of zien wanneer ik weer een afspraak bij bijvoorbeeld te tandarts moet maken. Ook kan ik bijzonderheden onder die maand schrijven.

Twee jaar geleden heb ik een spaarfreebie gedeeld, om ieder jaar €1378 te sparen. Omdat ik het handiger vond om al mijn schema’s en overzichten op 1 plek te hebben, heb ik een spaaroverzicht in mijn bullet journal gemaakt. Datzelfde geldt voor mijn cyclus; dat hield ik bij in mijn telefoon, maar zo staat alles centraal.

Iedere nieuwe maand begin ik met een pagina waarop ik de naam van de maand vermeld. Hier plak ik ook een soort tabblad op, zodat ik gemakkelijk de juiste maand op kan zoeken.

Iedere maand wil ik bijhouden of ik bepaalde dingen doe. Daar heb ik een habbit tracker voor. Het is geen ramp als ik iets een dag niet doe, maar ik wil gewoon zien hoe vaak ik iets doe. Op de pagina ernaast schrijf ik iedere dag iets op wat mij blij maakte. Al is het nog zo klein.

Ik wil ook graag inzicht krijgen in mijn symptomen. Daarom heb ik de symptomen waar ik het meest last van heb opgeschreven. Ook maak ik een grafiek van mijn pijn, humeur en energie. Op de pagina ernaast schrijf ik dingen op die als trigger gewerkt kunnen hebben. Zo kan ik eventueel verbanden leggen.

Tot slot heb ik 4 weekoverzichten. Hier schrijf ik mijn afspraken per dag op en wat ik die dag wil doen, zoals bloggen of schoonmaken. Op de 2e pagina houd ik bij hoeveel ik gedronken heb en hoe goed mijn slaap was. Ook heb ik een algemeen to do lijstje van dingen die die week moeten gebeuren en houd ik bij over welke onderwerpen ik die week ga bloggen.

Wat houd jij bij in jouw bullet journal?
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Reacties Facebook

Reactie

15 reacties op “Plan with me – bullet journal set-up voor januari”

  1. Tot nu toe werkte ik er nog niet mee, maar als ik dit lees is het zeker iets voor mij. Ik ben ik ook opzoek naar overzicht en inzicht en daar is een gewone agenda niet toereikend voor. Dank voor de tip!

  2. Je bullet journal ziet er mooi uit! Ik ben een paar jaar geleden ook met een bullet journal begonnen, maar dit heb ik niet zo lang vol gehouden. Vooral de opzetten maken vond ik eigenlijk te veel werk. Voor nu ben ik toch maar weer over op een gewone agenda.

    1. Dankje! Dat is mijn afweging ook steeds. Ik vind het fijn om er lijstjes in te kunnen plaatsen en het in te kunnen delen naar mijn eigen wens, maar een gewone planner is wel gemakkelijker.

  3. Wow, wat een lekker gestructureerd boekje zeg, heerlijk! Leuk om te maken ook lijkt me. Ik heb zelf nog nooit een bullet journal bijgehouden, ik weet ook niet of ik dit lang zou volhouden haha.

  4. Is dit dan eigenlijk een boek met alleen lege geruite blaadjes erin? Wat houd je ontzettend veel bij zeg, wel interessant lijkt het me om zoveel inzicht te krijgen. Ik weet alleen niet of het ma ook daadwerkelijk zal lukken om alles consequent bij te houden.

  5. Je hebt je Bujo erg mooi ingevuld. Ik heb precies dezelfde 😀 En ben er nog wat mee aan het stoeien allemaal. Vooral erg veel tijdgebrek op dit moment, hopelijk is mijn eigen ritme volgende week weer terug =)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.