Meteen naar de inhoud

Plan with me – bullet journal setup voor juni

In april maakte ik een video over mijn eerste indruk van Mijn Bullet Journal. Inmiddels heb ik hem een maand gebruikt en ben ik nog steeds zeer tevreden! Ik kreeg meerdere keren de vraag of ik ook wilde laten zien hoe ik mijn bullet journal gebruik, dus daarom laat ik vandaag mijn setup voor de maand juni zien.

Het grote nadeel van een bullet journal vind ik dat er veel tijd gaat zitten in het maken van de agenda lay-outs. Het grote voordeel is dan weer dat je het precies kunt maken naar jouw behoeftes. Maar omdat ik het veel werk vind maak ik iedere maand in 1x af. Fijn omdat ik er dan vanaf ben, maar ook handig omdat je dan afspraken die je later die maand hebt ook al kunt invullen.

Naast de agendafunctie gebruik ik mijn bullet journal ook om mijn symptomen bij te houden en ik heb een habbit tracker waarin ik dingen bijhoud die ik regelmatig wil/moet doen. Op die manier kan ik gemakkelijk terugkijken wat ik gedaan heb of waar ik last van heb. Ik probeer ook verbanden te vinden tussen verergering van mijn klachten en dingen die ik gedaan heb.

Op de pagina naast de symptomenlijst kan ik triggers opschrijven. Als er dingen zijn waarvan ik weet dat ze een slechte (of juist goede) invloed hebben op mijn klachten dan schrijf ik ze op. Daar komen dan dingen te staan als slecht geslapen, veel gelopen, te weinig rust kunnen nemen, koud, moeilijke gesprekken etc.

Naast mijn habbit tracker pagina heb ik een happy list staan. Lang niet iedere dag is fijn, maar ik vind het belangrijk om voor iedere dag iets fijns te zoeken. Dus zelfs op een dag waarop ik mij superrot voel dwing ik mijzelf om een lichtpuntje te zoeken. Dat is ook fijn om later terug te kijken. Om te zien dat zelfs op de zwaarste dagen een lichtpuntje is.

Ik heb een schema gemaakt waarin ik per week voor iedere dag in kan vullen wat ik gedaan heb, hoe ik mij voelde en wat het weer was. Ik vul niet iedere dag ieder vakje in, alleen als ik iets te melden heb. Maar zo kan ik nog beter verbanden ontdekken.

Omdat ik nooit heel veel afspraken heb, maak ik enkel een weekoverzicht. Er zijn ook mensen die een maand-, week- en dagoverzicht maken. Ik heb bij mijn weekoverzicht ook genoeg aan 1 pagina. Ik heb iedere dag in 2 blokken opgedeeld staan. Links komen de afspraken van die dag te staan. Rechts vul ik in wat ik die dag wil doen.

Naast mijn weekindeling heb ik een pagina waarin ik nog wat dingen kan bijhouden. Wat eet ik die week, hoe heb ik geslapen en to-do lijstjes. De to do op deze pagina is voor taken die ik die week wil doen, maar waarvan het mij niet zoveel uitmaakt op welke dag ik ze doe. De notes zijn voor alles wat mij te binnen schiet. En in het laatste vakje houd ik bij over welk onderwerp ik een blog moet schrijven.

Omdat ik per maand werk komen de weken niet altijd even goed uit. Meestal valt de eerste van de maand namelijk niet op maandag en de laatste van de maand op zondag. Dan deel ik de week op. Zo begint juni op een donderdag. Dus ik heb besloten om week 22 in 2 delen te maken. De eerste helft staat nog in mei en de tweede helft in juni. Ik combineer mijn 2 weekpagina’s dan ook tot 1. Juli begint op een zaterdag, dus ik heb besloten om die week niet op te knippen. De eerste 2 dagen van juli zullen dus nog in juni staan.

Naast de maandindeling die ik net heb laten zien heb ik ook een jaaroverzicht van mijn medische afspraken, houd ik per jaar bij hoe ik mij iedere dag op gebied van pijn, energie en humeur voel en maak ik algemene lijstjes. Normaal had ik overal losse lijstjes staan en die heb ik nu allemaal gebundeld in mijn bullet journal. Wel helemaal achteraan (ik heb uitgeteld hoeveel pagina’s ik voor de weekplanning in 2017 nodig heb), want ik vind het onoverzichtelijk als de lijstjes tussen mijn agenda deel staan.

Heb jij een bullet journal? Hoe gebruik jij hem?
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Reacties Facebook

Reactie

4 reacties op “Plan with me – bullet journal setup voor juni”

  1. pluseenbeetjenl

    Wat een toffe indeling zeg!

    Ik heb nog geen bujo, mede doordat ik het opzetten zo veel tijd vind nemen en ik mij afvraag of ik het wel bij ga houden.

    1. Als je denkt dat je het niet bij gaat houden is het zonde inderdaad. Ik vind het opzetten tot nu toe iedere keer de moeite waard, omdat ik het zo fijn vind werken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.