Plannen met Structuurjunkie

Misschien weet je al dat ik een chaoot ben en dat ik daarom graag plan. In mijn hoofd gaat alles door elkaar heen en als ik iets niet opschrijf vergeet ik het. To-do lijstjes werden al snel onoverzichtelijk dus uiteindelijk ben ik gaan plannen. Ik heb verschillende planners geprobeerd en uiteindelijk ontdekte ik de Structuurjunkie planner. Eindelijk een planner die voldoet aan mijn wensen!

Ken je de blogger Cynthia? Ooit blogde ze vooral over beauty, maar inmiddels is ze een bedrijf gestart om mensen te helpen met structuur. Hiervoor heeft ze o.a. een planner ontwikkeld. Een planner die erg succesvol bleek te zijn.

Je kunt kiezen uit een planner met data of een planner waarbij je de data zelf in kunt vullen. De planner met data komt twee keer per jaar uit, voor het nieuwe schooljaar en voor het nieuwe kalenderjaar. Daarnaast kan je sinds kort ook kiezen voor een planner op A4-formaat als je de standaard planner te klein vind. Ik heb de datumloze standaardplanner.

De planner heeft een prettig formaat om mee te nemen. Hij kan ook goed tegen een stootje. Als je liever een planner op je bureau hebt liggen zul je blij zijn om te lezen dat de planners goed open blijven liggen. Er zitten twee lintjes in de planner en je krijgt er een klein notitieschriftje bij die je kunt opbergen in de enveloppe die achterin de planner zit. Het papier is dik genoeg om met pen of fineliner te schrijven zonder dat het doordrukt.

De planner begint met maandoverzichten. Ik gebruik ze nauwelijks, maar wie weet vind jij het wel handig. Naast de maandoverzichten is wat ruimte voor notities. Daarna komen de weekoverzichten. Maandag t/m vrijdag zijn uitgewerkt van 7 uur ‘s ochtends tot 10 uur ‘s avonds. De zaterdag en zondag hebben enkele lijntjes zonder tijden staan. Onderaan de pagina’s is ruimte om de losse taken op te schrijven. Na de weekoverzichten komen nog een aantal pagina’s voor notities. Handig om aantekeningen te maken tijdens bijvoorbeeld een vergadering.

Mijn eerste planner heb ik bijna vol. Toen ik bij Cynthia een plancursus volgde kreeg ik een planner erbij, dus ik heb alvast een nieuwe planner klaarliggen. Als je een losse planner koopt krijg je er een mini plancursus bij, zodat je meteen goed aan de slag kunt. De cursus was geen openbaring, omdat ik al veel gelezen heb over plannen. Het was wel een fijne cursus, omdat alles bij elkaar staat en het toepasbaar is voor deze planner. Cynthia kan het goed vertellen en ze motiveert je om ook echt aan de slag te gaan.

Ik heb meerdere manieren geprobeerd om mijn weekplanning te maken. Ik houd van overzicht, maar ik wil ook flexibel zijn, daarnaast moet het er rustig uitzien en geen chaos worden. Ik kies ervoor om met kleur te werken om het onderscheid tussen verschillende soorten taken aan te geven. Eerst deed ik dat met gewone markeerstiften, maar dan kon ik later niets meer aanpassen. Daarna kocht ik pennen en markeerstiften van Pilot Frixion, omdat je die kunt uitgummen.

Iedere week kies ik voor een andere manier van plannen. Het ligt eraan of ik veel of weinig taken heb en hoeveel tijd ik wil besteden aan het inplannen. Ook probeer ik af en toe iets anders om te kijken of dat bevalt. De foto hierboven beviel mij niet. Dan weet ik dat ook meteen weer.

Ik schrijf eerst de taken op onderaan de pagina, soms zelfs al een paar weken van te voren. Daarna plan ik in het weekend in wat ik de komende week op welke dag wil doen.

Er komt regelmatig een nieuwe versie van de planner uit. Als een bepaald ontwerp uitverkocht is komt er een nieuw ontwerp uit. Daarnaast wordt er soms iets aangepast aan de inhoud n.a.v. feedback van gebruikers.

Hoe plan jij? Kende jij de Structuurjunkie planners al?

Dit artikel bevat affiliatelinks.
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

2 gedachten over “Plannen met Structuurjunkie”

 1. Kom ik die structuurjunkie planner alweer tegen. Ben anderhalf jaar geleden gestopt met een papieren agenda ivm een online gedeelde agenda voor het gezin. Maar nu zwerven er nóg meer to do lijstjes in mijn hoofd, door het huis en in mijn telefoon. Dus ben op zoek naar 1 verzamelplek. Toch nog eens verder kijken naar de Dtructuurjunkie agenda. Wie weet is het een teken

  Beantwoorden
  • Haha wie weet wel ja!
   Ik ben ook een tijd gestopt met een papieren agenda, maar ik had inderdaad teveel lijstjes in mijn hoofd en op mijn bureau. Mijn agenda heb ik nog steeds digitaal, maar door deze planner staan alle taken centraal en heb ik een stuk meer overzicht.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.