Recept monkeybreadmuffins

Monkeybread is iets dat vooral bekend is in Amerika. Het is zoals de naam al doet vermoeden een brood waarbij je net als een aap stukjes eraf plukt om te eten. In Amerika wordt zo’n brood vaak midden op de tafel gezet zodat iedereen samen kan eten. Ik vind, net als veel Nederlanders met mij, dat niet zo fijn. Hier in Nederland hebben de meeste mensen liever hun eigen eten. Daarom werd ik zo blij toen ik een recept vond voor monkeybreadmuffins! Zo heeft iedereen zijn eigen kleine plukbroodje.

Ingrediënten

* Een rol witte afbakbroodjes van Danerolles
* 200 gram kristalsuiker
* 2 theelepels kaneel
* 200 gram bruine basterdsuiker
* 200 gram boter
* gehakte walnoten

Recept

* Verwarm de oven voor op 180 graden
* Meng de kristalsuiker en kaneel
* Scheur stukjes van het brooddeeg af. De grote maakt niet heel veel uit, zolang het maar in een muffinvorm past
* Meng nu het brooddeeg met het suikerkaneelmengsel

* Stop de broodstukjes in de muffinvorm. Dit hoeft niet netjes, liever niet zelfs

* Smelt de boter in een pannetje
* Doe hier de bruine basterdsuiker bij en roer tot dit ook gesmolten is
* Verdeel het botermengel over de broodstukjes in de muffinvormpjes
* Strooi de gehakte walnoten ook over de broodstukjes heen

* Bak de broodjes 20 minuten op 180 graden.

Deze broodjes eet je met je handen. Zorg dat je een servet in de buurt hebt, want je handen kunnen daarna nogal plakken!




Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.