Meteen naar de inhoud

Recept toast met ei en bacon

  • door

ontbijtmuffinIk denk dat vrijwel iedereen toast met ei lust. En als je ervan houdt doe je er een lekker stukje bacon doorheen. Het is lekker en gemakkelijk klaar te maken. Je maakt het alleen niet zo snel als er mensen komen eten. Toast met ei is namelijk niet heel mooi te presenteren. Vanaf nu kan dat wel! Dit recept heeft een leuk en lekker presenteerbaar bakje als eindresultaat.

Het recept is van Martha Stewart dus dat zegt eigenlijk al genoeg. Ik heb het voor jullie uitgeprobeerd en vertaald zodat jullie er dit weekend al van kunnen genieten!

Ingrediënten

– 8 witte of bruine boterhammen, net wat je lekker vindt
– 8 plakjes bacon
– 6 grote eieren
– peper en zout

Daarnaast heb je een muffinvorm nodig.

Werkwijkze

– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Als je een muffinvorm hebt zonder anti-aanbaklaag moet je de cupjes eerst even invetten. Zo voorkom je dat je het brood er straks niet uitkrijgt.
– Snijd de korsten van de botterhammen af en duw de rest van het brood in het cupje. De kans is groot dat het brood niet helemaal past. Je kunt dan de stukken waar het brood uitsteekt afscheuren en aandrukken bij kale plekken. Druk het brood goed aan, anders krijg je nooit mooie bakjes.

– Er zijn nu 2 dingen die je kunt doen. Of de bacon even aanbakken in een pan of het brood met de bacon eerst in de oven zetten voordat het ei erbij gaat. Ik heb zelf de bacon rauw in de broodbakjes gedaan en ze 10 minuten in de oven gezet terwijl hij nog aan het voorverwarmen was. Zo voorkom je dat de bacon hard wordt. Maar dat ligt er maar net aan hoe je bacon het lekkerst vindt.

– Doe het ei ook in de broodbakjes

– Voeg peper en zout naar smaak toe
– Bak de bakjes 20 tot 25 minuten in de oven

De bakjes zijn niet lang houdbaar, omdat ze snel zacht worden. Het lekkerste zijn ze dan ook zodra ze uit de oven komen!
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Reacties Facebook

Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.