Meteen naar de inhoud

Terugblik op februari en doelen voor maart

  • door

Het is eind februari dus het is weer tijd voor een terugblik. De eerste 1,5 week van de maand had ik de griep dus ik heb iets minder tijd en aandacht gehad om aan mijn doelen te werken. Toch ben ik redelijk tevreden. Naast de terugblik heb ik ook 3 nieuwe doelen voor maart bedacht.

Balans
Mijn eerste doel was het vinden van balans. Dat is een klein beetje gelukt. Ik was geneigd om op goede dagen teveel te doen waardoor ik daarna weer een paar slechte dagen had. Deze maand heb ik dat nauwelijks gedaan. Er waren nog wel veel dagen dat ik weinig deed. Dat kan dus nog beter. Ik wil er naar toe dat ik iedere dag iets nuttigs doe en niet de hele dag tv kijk of op internet zit.

Iets nuttigs doen
Dit doel is nog niet helemaal afgerond. Ik help iemand met haar bedrijfswebsite. Ik maak mezelf dus weer nuttig en ik heb ook iets te doen. Het kost niet heel veel tijd, dus ik heb nog steeds niet heel veel te doen. Daarom wil ik doorgaan met zoeken naar iets om te doen. Daar kom ik zo op terug.

No-buy-challenge
Tegen dit doel zag ik nogal op. Ik kom vaak iets tegen dat ik hebben wil. Ik koop eigenlijk iedere week wel iets dat niet heel erg nodig is. Ik ging er dan ook van uit dat ik hard mijn best moest doen om niets te kopen. Dat viel best wel mee. Ik ben ook wel gewoon in andere winkels dan de supermarkt geweest. Omdat ik van te voren wist dat ik niks mocht kopen was het best goed te doen. Ik heb een ding gezien wat ik graag wilde kopen en wat ik dus volgende week ook alsnog ga halen. Verder heb ik weinig behoefte gehad om iets te kopen. Oftewel; best succesvol. Ik ga proberen om voortaan meer na te denken of ik iets nodig heb, zodat ik sowieso minder nutteloze dingen koop.

In maart ga ik dus verder met het zoeken naar balans en probeer ik nog steeds zo min mogelijk te kopen, maar ik heb ook 3 andere doelen.

Genieten
Ik merk dat ik nog steeds wat pessimistisch ben ingesteld. Ik ben dat altijd al geweest, maar de laatste tijd is het mij wel gelukt om positiever naar het leven te kijken. Ik heb echter nog steeds de neiging om te balen van dingen die niet gaan zoals ik wil, dan te genieten van dingen die wel goed gaan. Oftewel; tijd om te focussen op het goede! Ik ga proberen om te genieten van de kleine dingen.

1000 bezoekers per maand hebben
Mijn blog groeit steeds iets meer; heel leuk! Ik had 1,5 jaar terug nooit durven hopen dat ik inmiddels 900 bezoekers per maand heb. Vergeleken met andere blogs niet heel erg veel, maar ik ben er blij mee! Omdat ik van ronde getallen houd wil ik in maart graag 1000 unieke bezoekers hebben gehad.

(vrijwilligers)werk zoeken
Zoals ik bij de evaluatie van februari al aangaf zou ik nog terugkomen op het iets doen. Ik wil deze maand op zoek gaan naar (vrijwilligers)werk. Op deze manier heb ik op regelmatigere basis iets te doen. Zo kan ik ook weer een ritme vinden in mijn leven. Het maakt voor mij niet heel veel uit of het werk of vrijwilligerswerk is. Ik sta overal voor open.
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Reacties Facebook

Reactie

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.