Meteen naar de inhoud

Thee TAG

Laatst kwam ik de Thee TAG tegen, iets wat echt bij mij past! Ik dronk al heel lang thee gewoon in en zakje, maar ik heb sinds een half jaar ook een gigantische verzameling losse thee. Mooi moment om de Thee TAG in te vullen dus!

1. Losse thee of theezakjes?
Ik drink beiden. Theezakjes zijn gemakkelijker, losse thee vind ik vaak bijzonderder. Ik maak nu de theezakjes op en koop niets meer bij. Het is handig om in huis te hebben voor verjaardagen, maar ik investeer liever in losse thee.

2. Sterke thee of slappe thee?
Slap denk ik. Ik laat mijn thee nooit zo lang trekken, omdat het anders al snel bitter wordt. Maar echt slap vind ik het niet, want er zit genoeg smaak aan.

3. Wat voor lekkers eet je graag bij de thee?
Meestal drink ik thee gewoon los. Maar als ik er iets bij eet is het eigenlijk altijd een koekje.

4. Wat zijn je favoriete merken thee? 
Mijn verse thee komt overal vandaan. Van de Sostrene Grene tot de Supermarkt, maar ook van speciale theewinkels. Dat maakt me verder niet uit, ik vind alles prima. Qua theezakjes is Pickwick meestal wel mijn favoriet. Van Lipton zijn er een paar die ik lekker vind, maar dat zijn er veel minder.

5. Drink je op bepaalde tijdstippen een specifieke soort thee?
Nee, helemaal niet. Ik weet dat er mensen zijn die ‘s avonds speciale kruidenthee drinken, of juist bij het ontbijt, maar ik drink gewoon waar ik zin in heb. Zwarte, groene, witte of rooibosthee en ook met alle smaakjes.

6. Noem je drie favoriete theesmaken op dit moment
White Angel heb ik laatst gekocht, die is echt heerlijk! Dat is een mix van witte en groene thee, met o.a. kaneel, amandel en fruit. De Honey bush mango lemon van de Deen is ook heel lekker! En in mijn top 3 staat ook een ‘gewoon’ zakje. Namelijk de Turkish apple. Dan wel van de Aldi, die vind ik het lekkerst!

7. Uit welke kopje(s) of glazen drink je het liefst thee?
Ik heb 2 grote Blond Amsterdam mokken waar een halve liter thee in kan. Ideaal! Het houd lekkerder vast dan een normaal theeglas en er gaat lekker veel in.

8. Waar moet jouw ideale theekopje aan voldoen? (Denk aan groot, klein, dik/dun glas, dik/dun steen)
Eigenlijk zijn die Blond Amsterdam mokken ideaal. Groot, dik, goed oor. Ik heb niet zoveel kracht in mijn handen en vingers, dus het is voor mij het handigst als het oor groot genoeg is om 4 vingers doorheen te steken. Dan sla ik mijn hand om de mok heen, dus hij moet ook dik genoeg zijn om te voorkomen dat ik meteen mijn hand brand.

9. Welke thee vind je echt niet te pruimen?
Ik ben geen fan van de meeste kruidentheeën. Vooral als er munt in zit. Verse muntthee lijkt me dan ook smerig. Nog nooit gehad, maar ik moet er niet aan denken. En sterrenmunt vind ik ook vreselijk.

10. Wanneer geniet je het meest van een kopje thee?
In de winter, onder een dekentje met een goed boek of een serie.

Wat is jouw lievelingsthee?
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Reacties Facebook

Reactie

10 reacties op “Thee TAG”

  1. Wat een leuke tag! Ik ben ook een echte theeleut. Mijn favorieten zijn clippers en lipton. Ik drink alleen groene of witte thee

  2. Leuke tag! Ik vulde een hele tijd terug de Koffie & Thee Tag in. 🙂
    Goh, mijn lievelingsthee… Een echte lievelingsthee heb ik niet, maar wel een aantal lievelingsmerken. Yogi Tea, Clipper, Celestial Seasonings, dat soort merken. Ik vind de vormgeving ook zo leuk! Het oog wil ook wat, toch? Wat losse thee betreft, heb ik jasmijnthee van de Chinese supermarkt, hopthee waarvan je gemakkelijker inslaapt en een rookthee van Simon Lévelt in huis in van die schattige theeblikjes. ♥

  3. Wat een originele en leuke tag! Tot een jaar geleden lustte ik geen thee. Nu is mijn lievelingsthee gecarameliseerde peer met kaneel van Pickwick. Munt en kruiden thee vind ik ook erg lekker.

  4. Haha mijn lievelingthee is muntthee. Maar ik hoorde pasgeleden dat verse munt vol bladluis zit. Die gaat dood als je er heet water overheen giet maar dan drijft er dode bladluis in mijn thee. Morrocomint is nu mijn favoriet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.