Meteen naar de inhoud

Tips voor een opgeruimd huis

Januari is de “Get organized month”. Oftewel, de ruim-eindelijk-je-spullen-eens-op-een-goede-manier-op-maand. Hoewel ons huis regelmatig een rommeltje is ben ik dol op handige opbergtips. Een aantal van die tips gebruik ik zelf ook. Vooral voor spullen waarvan je geen idee hebt wat je er mee moet en dus altijd overal rondslingeren. Speciaal voor deze maand heb ik 6 budget tips verzameld die bijdragen aan een iets netter huis.

Bron foto

Oordopjes

Mijn oordopjes zitten altijd in de knoop. Ze liggen ook altijd overal en nergens. Als ik ze nodig heb moet ik ze of eerst zoeken, of uit de knoop halen. Waardeloos. Deze simpele DIY lost dat probleem op. Door 2 wasknijpers op elkaar te plakken kan  raken de oordopjes nooit meer in de knoop en zijn ze gemakkelijk op te bergen.

Bron foto

Haarelastiekjes

Iets wat iedere vrouw herkent is het probleem van de verdwijnende haarelastiekjes. Je koopt er 100 en een maand later heb je er nog maar 30 en nog een maand later heb je geen enkel elastiekje meer. Dat komt vaak omdat je ze overal neergooit. Door ze in een karbijnhaak te doen raak je ze veel minder snel kwijt. Ik gebruik deze methode zelf al ruim een jaar en ik heb nog geen nieuwe elastiekjes hoeven kopen! Natuurlijk verdwijnen ze afentoe nog wel, want ik vergeet wel eens om ze aan de haak te doen. Maar ik kan zo veel langer met mijn elastiekjes doen.

Bron foto

Sjaals

Een ander probleem wat veel vrouwen zullen herkennen is het opbergen van sjaals. Ze nemen namelijk vaak veel ruimte in. Door de sjaals met een douchering aan een kledinghanger te hangen bespaar je een hoop ruimte. Het is ook gemakkelijk om een sjaal uit te zoeken, zonder een stapel om te gooien. Mijn sjaals hangen al meer dan een jaar aan 1 kledinghanger, terwijl ik voor die tijd een halve lade aan ruimte kwijt was. Ideaal!

Inpakpapier

Een andere tip die ik al een paar jaar gebruik is het handig opbergen van inpakpapier. Inpakpapier kan niet veel hebben, want je wilt natuurlijk niet dat het indeukt. Mijn ouders hadden vroeger al het inpakpapier in een ton staan, maar toen ik op mezelf ging wonen had ik geen goede ton. Uiteindelijk kwam ik deze tip tegen en was mijn probleem opgelost! Bij de IKEA kan je een goedkope houder vinden voor plastic zakjes, waar je ook prima inpakpapier in kunt opbergen.

Bron foto

Sieradenrek

Deze tip heb ik nog niet zelf uitgevoerd. Ik wil het wel op korte termijn gaan doen. Ik heb namelijk al mijn sieraden in 2 doosjes liggen, maar dat werkt niet handig. De sieradenstandaarden uit de winkel zijn vaak te klein en anders zijn ze veel te duur. Op dit rekje kan je veel sieraden kwijt en het hoeft ook niet duur te zijn. Ik moet alleen nog een goede plek vinden om zo’n rek op te kunnen hangen.

Bron foto

Kabels

De laatste tip heeft niet zoveel te maken met opruimen, maar wel met orde. Je herkent vast de volle stekkerdozen wel met stekkers waarvan je niet goed weet bij welk apparaat ze zijn. Niet handig als je de stekker van de tv los wilt trekken. Maar gelukkig kan dat heel gemakkelijk opgelost worden. Bewaar voortaan de clips van je brood, schrijf daar de naam van het apparaat op en schuif hem om de kabel heen. Zo weet je altijd welke stekker je uit de stekkerdoos moet trekken.

Welke tips gebruik jij om spullen handig op te bergen?
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Reacties Facebook

Reactie

5 reacties op “Tips voor een opgeruimd huis”

  1. Yes! Die tip van het inpakpapier… Daar was ik al zo lang naar op zoek! Ik had ‘m eens ergens gezien, maar kon hem nergens meer vinden, hihi. Bedankt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.