Meteen naar de inhoud

Toneelspelen – mijn grote passie

In groep 8 ontdekte ik mijn grote passie: toneelspelen. Sindsdien zijn er periodes geweest waarin ik niet kon toneel spelen, maar het kwam altijd weer terug. Hoewel het lastig is om in Dronten aan toneelspelen te doen ben ik nu weer begonnen aan een nieuw project. En het maakt mij gelukkig!

Wat ik het meest geweldige aan toneelspelen vind is het vergeten van je eigen leven. Hoe slecht ik mij ook voelde, door het acteren kon ik alles vergeten. Ik verander in mijn personage en mijn eigen wereld lijkt niet meer te bestaan. Zelfs pijn en vermoeidheid verdwijnen. Het is een heerlijk gevoel om alles opzij te kunnen schuiven. Het is net alsof er een knop omgaat. Als je het nooit hebt meegemaakt klinkt het vast vaag, maar voor mij is het het beste gevoel!

Wat ik ook fijn vind aan acteren is dat alles mogelijk is. Ik vind het fijn om extraverte personages te spelen die ver van mij af staan. Heerlijk om een keer door het lint te gaan zonder dat je daarna gedoe hebt. Of om de grootste bitch ter wereld te zijn zonder dat iedereen je haat.

Bij toneelspelen komt vaak een moment van optreden. Op toneel of op tv. Ik doe het (tot nu toe) alleen op toneel. Hoewel het fijn is om op te treden, doe ik het daar niet voor. Je wilt mensen laten zien waar je aan gewerkt hebt en het applaus is ook fijn, maar ik geniet net zo veel van de repetities. Misschien nog wel meer, want dan heb ik geen last van zenuwen haha!

Zoals ik dus zei is het lastig om in Dronten aan toneel te doen. Er is geen vaste toneelgroep. Alleen in de dorpen in de buurt, maar die trekken mij niet. Toneellessen zijn er ook niet. Twee jaar geleden maakte ik samen met een andere actrice en een regisseur een toneelstuk en die regisseur en ik hebben besloten om nu samen aan een stuk te werken. Het script is geschreven en we zijn woensdag begonnen met repeteren. Ik kijk nu al uit naar alle repetities waarin ik in mijn personage mag kruipen!

Wat is jouw passie?
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Reacties Facebook

Reactie

5 reacties op “Toneelspelen – mijn grote passie”

 1. Mijn passie is dansen, maar daarbij vind ik het vaak juist lastig om een rol aan te nemen. Acteren is niet mijn sterkste kant, ik wil gewoon kunnen dansen hoe ik de muziek aanvoel.
  Het plezier in het creëren herken ik ook in het dansen. Zo tof om dan samen iets te maken! En het optreden, daar krijg ik een enorme kick van.
  Het lijkt me wel lastig dat er bij jou zo weinig in de buurt is. Ik woon vlakbij Rotterdam, dus gelukkig keuze zat.

 2. Ik snap wel waarom je het leuk vind. Heerlijk even iemand anders kunnen zijn. Gaan jullie het stuk ook met z’n 3en opvoeren?
  Mijn passie was altijd ballet. Dat vond ik echt heerlijk.

  1. Vorige keer hebben we het met zijn 3en gedaan ja, nu gaan we het met zijn tweeën doen
   En ballet is inderdaad ook heerlijk! Dat heb ik tot mijn 16e gedaan tot het niet meer mocht. Maar daar genoot ik ook heel erg van!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.