Trouwen, verhuizen, kerstmarkt, Harry Potter en te weinig tijd!

Wat deze dingen met elkaar hebben te maken? Mijn day zero project. Vandaag zag ik dat ik nog maar tot 20 mei 2015 heb om nog 48 doelen te behalen. Een paar doelen kan ik wel vrij snel behalen als ik er even tijd voor vrij maak, maar ik denk dat er ook een paar doelen af gaan vallen. Maar dat is een probleem voor later. Nu eerst een update van 4 doelen die ik wel behaald heb!

16. Naar een Duitse kerstmarkt

29-11-2013: Niet zoals ik gepland had, maar ik heb een Duitse kerstmarkt gezien. Ik was eigenlijk van plan om een keer speciaal voor een kerstmarkt naar Duitsland te gaan en daar ook niks anders te doen dan de kerstmarkt te bezoeken. Ben ik even blij dat ik dat niet gedaan heb. Na ons trouwen zijn we een weekendje naar Zuid-Duitsland geweest voor het Europapark (pretpark). We zijn toen ook een avond naar een grote stad in de buurt geweest waar we toevallig tegen een kerstmarkt aanliepen. Het was wel sfeervol, maar het is verder niets voor mij. Allemaal troep om te kopen en overal de vieze geur van gluhwein (sorry voor de liefhebbers). Ik had het dan ook wel vrij snel gezien. Niet zo bijzonder als ik verwacht had dus.

52. Harry Potter boeken opnieuw lezen

23-11-2014: Harry Potter is mijn jeugdheld. Ik heb alle boeken meerdere keren gelezen en alle films meerdere keren gezien. In het begin begon ik alle boeken opnieuw te lezen als er een nieuw boek uit kwam. Daar ben ik geloof ik bij deel 5 mee gestopt omdat het er steeds meer werden. Bij de films ging het precies zo. Daarom wist ik van boek 6 en 7 veel minder goed hoe alles ook weer ging dan van boek 1 en 2. Daarom leek het mij leuk om nogmaals alle boeken te lezen. Ik heb er nu voor gekozen om ze in het Engels te lezen. Zo was het toch een beetje nieuw en ik was benieuwd naar de  originele schrijftaal.
Er waren een aantal dingen die ik mij niet meer kon herinneren, maar de meeste dingen kwamen wel weer boven drijven tijdens het lezen. Binnenkort ga ik de films nog een keer kijken, want tijdens het lezen viel mij al een paar keer op dat de film compleet anders is (zoals het gevecht met de draak in The goblet of fire). Dus ik ben benieuwd wat er nog meer veranderd is voor de films.

59. Trouwen

25-11-2014: Mijn meisjesdroom; trouwen. Het ging mij toen vooral om het trouwen. Dat er ook nog een man bij hoorde was bijzaak. Inmiddels gaat het mij meer om de man dan om het trouwen. 4 jaar geleden ontmoette ik mijn droomman. Al snel wist ik dat ik ooit met hem wilde worden en vorig jaar vroeg hij mij ten huwelijk. 25 november 2014 was het eindelijk zover. Ik mocht mijn vriend mijn man gaan noemen. Ik mocht mij zijn vrouw noemen. Ik mocht zijn achternaam gaan dragen. Natuurlijk is er verder helemaal niks veranderd, maar het voelt fijn om getrouwd te zijn. Het is net die extra stap in een relatie. Die extra bevestiging dat je voor elkaar gaat en met elkaar oud wilt worden.

60. Verhuizen naar een groter huis

01-12-2014: Ik twijfel al bijna 2 jaar of dit doel al behaald is of niet. Wij zijn bijna 2 jaar geleden namelijk al verhuisd. Het hele huis moest echter flink verbouwd worden, dus ik wilde wachten tot de housewarming was geweest. Maar nog steeds is niet alles af. Er zijn nog steeds een paar kleine dingetjes die gedaan moeten worden. Maar overal ligt nu een vloer en de trap is bekleed met tapijt. De keuken, woonkamer en slaapkamer waren al een hele tijd af. Ik kan alles in het huis gebruiken en het voelt ook als ons huis. Dat er nog een paar kleine dingen moeten gebeuren maakt niet uit. Ik vind dat het af genoeg is om te zeggen dat dit doel behaald is.
Het huis is flink groter. Wij woonden eerst in een 1-kamer appartement met een mini balkon. Nu wonen we in een rijtjeshuis met 3 slaapkamers en een tuin van 15 meter diep. Het is heerlijk! Eindelijk kan ik mijn spullen opbergen. Hoewel het hele huis nu ook al weer bijna volstaat 😛 Maar het is fijn om meer ruimte te hebben. En de tuin is vooral in de zomer heel fijn. Ik dacht dat ik geen tuinmens was, maar een tuin is toch wel een stuk prettiger dan een klein balkon!
Poes is ook heel blij met het nieuwe huis. Hij mocht eerst niet naar buiten toe, omdat wij op de eerste verdieping woonden. Niet handig, want hij kon dan nooit zelf binnen komen. Nu mag hij wel naar buiten toe en vooral in de zomer vindt hij dat fijn. Het is nog geen jager of stoere kat, maar dat geeft niet, hij is gelukkig. In de winter is hij vooral blij met de woonkamer. Veel warmer, kan hij lekker de hele dag op de bank slapen!
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.