Meteen naar de inhoud

Twijfels, stress en uitputting

Het is lang geleden dat er een blog online kwam. Te lang geleden. Dat kwam omdat ik heel druk was met school, maar ook omdat ik niet goed wist wat ik wilde met mijn blog. Daarnaast was ik door alle drukte ook zo ontzettend moe dat ik naast mijn schoolverplichtingen eigenlijk alleen maar wilde slapen. Maar gelukkig gaat het weer wat beter, dus hier een teken van leven!

In september ben ik begonnen met mijn laatste studiejaar. Afstuderen is sowieso al druk, maar als de hele opleiding in 2 jaar gepropt is, is het nog drukker heb ik ontdekt. Ik moet veel verslagen schrijven en op stage de hele dag lesgeven waardoor je meer tijd kwijt bent aan voorbereiden. Daarnaast had ik een vrij lastige klas dus was stage sowieso vermoeiend. Ik werd steeds vermoeider en uiteindelijk realiseerde ik mij dat ik meer rust moest nemen omdat het anders niet goed zou gaan.

Ik heb meer rust ingepland, 1 verslag uitgesteld, andere afspraken waar mogelijk afgezegd en geprobeerd om wat vaker op de bank te hangen. Samen met mijn vriend heb ik een planning gemaakt (dat is zijn werk) voor alle onderdelen van de verslagen. Daardoor lukte het ook eindelijk om een avond op de bank te zitten omdat ik wist dat ik op schema lag. Door de lockdown zijn er een aantal dingen vervallen, uitgesteld of online gepland waardoor ik ook meer rust heb. Dus al met al gaat het weer wat beter nu. Ik ben nog steeds moe, vooral omdat ik geen reserves meer heb, maar ik voel me niet meer compleet uitgeput. De komende periode blijf ik op mijn rust letten, maar ik heb goede hoop!

Door de stress van school had ik geen tijd en zin om te bloggen. Daardoor begon ik ook te twijfelen wat ik nou wilde met mijn blog. Wilde ik überhaupt nog wel doorgaan met bloggen? En zo ja, welke kant wilde ik op? Moest ik iets aanpassen voor als ik straks leerkracht ben en mijn leerlingen mij gaan opzoeken? Opnieuw beginnen? Andere focus? Door de twijfels lukte het ook niet om een blog te schrijven.

Eerlijk gezegd zijn de twijfels nog niet weg, maar ik weet wel zeker dat ik niet wil stoppen met bloggen. Ik mis het. Ik vind het leuk om te doen. Ik vind het fijn om van mij af te schrijven, anderen te helpen, maar ook om tips te geven en anderen te vermaken. Ik wil weer schrijven over chronisch ziek zijn, maar ook over hobby’s en dingen die ik meemaak. Gaandeweg ga ik uitvinden hoe ik het vorm wil geven en of ik iets wil veranderen.

Ik ga niet beloven dat ik weer veel ga bloggen, want dat heb ik al 3x geschreven en vervolgens ben ik dat niet nagekomen. Maar weet dat ik er weer zin in heb en ga proberen om tussen het afstuderen door toch nieuwe blogs te schrijven.
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Reacties Facebook

Reactie

1 reactie op “Twijfels, stress en uitputting”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.