Meteen naar de inhoud

Vooruitblik – wat ga ik in 2016 doen?

Ik ben geen helderziende; gelukkig maar! Ik kan dus alleen maar bedenken wat er ongeveer kan gaan gebeuren in 2016. Zelfs dat is lastig, want ik heb in het verleden al vaak genoeg meegemaakt dat alles anders ging. Maar ik kan wel zeggen wat ik wil gaan doen in 2016. Het zijn geen goede voornemens, daar doe ik niet aan. Het zijn gewoon plannen die ik in 2016 uit ga voeren.

Gezondheid

Zoals ik donderdag al in mijn terugblik vertelde begin ik in januari weer met therapie voor mijn conversiestoornis. Bij Altrecht wist ik dat het een half jaar zou duren. Dit keer staat er geen termijn voor. Ik ga er vanuit dat het langer dan een half jaar gaat duren, maar dat maakt niet uit. Ik neem er mijn tijd voor. Ik wil verder gaan met de groei die ik heb gemaakt en zoveel mogelijk dingen leren om een terugval in mijn conversiestoornis te voorkomen.

Naast mijn mentale gezondheid ga ik ook werken aan mijn fysieke gezondheid. Mijn rug is al een tijdje een probleemgebied, maar de laatste maanden van 2015 was het wel heel erg. Alles zit constant scheef en vast. Gelukkig heb ik een goede fysiotherapeut die dat op kan lossen. Dit jaar was het probleem dat ik niet zo veel langs kon komen vanwege mijn zorgverzekering. Waarschijnlijk kan ik in aanmerking komen voor een chronische indicatie, waardoor ik gewoon het aantal behandelingen kan krijgen die ik nodig heb. Zodra mijn rug weer goed staat wil ik het sporten ook weer op gaan pakken om mijn belastbaarheid te vergroten. Voor zowel de fysio als het sporten ga ik de tijd nemen. Ik heb gemerkt dat mijn lichaam heel snel overbelast raakt. Ik heb snel pijn of last van gewrichten die scheef staan. Dan ben ik alleen maar verder van huis. Dus ik neem liever de tijd om de mogelijkheden van mijn lijf weer wat op te bouwen.

Werk

Sinds september werk ik weer. Dat wil ik graag blijven doen. Ik heb op dit moment een proefplaatsing die half januari afloopt. Dan zou ik dus of een contract moeten krijgen of een verlening van de proefplaatsing en later alsnog een contract. Mijn werkgever heeft de intentie om mij een contract te geven. Eventueel na 2 maanden extra proefplaatsing. Daar weet ik volgende maand meer over.  Op dit moment ga ik er vanuit dat ik kan blijven werken.

Ik werk nu 2 dagen en mijn werkgever zou het fijn vinden als daar een 3e dag bij kan komen. Dat is ook een beetje afhankelijk van het aantal opdrachten die er voor mij liggen. Het kan ook zijn dat ik 2,5 dag ga werken in plaats van 3. Dit wil ik dan ook proberen op te bouwen. Er is gelukkig veel mogelijk. Ik werk nu 2 dagen van 8 uur, maar 3 dagen van 6 uur is ook mogelijk.

Fotografie

Sinds 2 weken hebben wij een prachtige nieuwe camera. Ik ben er nog steeds verliefd op! 5 jaar geleden verkocht ik mijn eigen camera (vlaag van verstandsverbijstering) en sindsdien gebruikte ik mijn moeders camera. Zij had een Nikon en ik was Canon gewend. Ik kon er niet goed mee omgaan. Ook wilde ik er geen tijd in steken, omdat ik zelf ooit weer een Canon wilde. Ik heb dus 5 jaar lang vooral automatisch gefotografeerd. En ook veel minder dan ik wilde. Daar komt nu verandering in! Nu we eindelijk weer een Canon hebben kan ik mezelf weer gaan verbeteren. Ik heb de afgelopen 2 weken al een deel van de handleiding gelezen en geoefend. Het veranderen van de instellingen snap ik. Ik weet op welke knopjes ik moet drukken. Nu is het tijd om zelfvertrouwen op te bouwen om ook echt manueel te gaan fotograferen. Veel oefenen dus!

Ik wil eigenlijk minstens 1x per maand op stap gaan om foto’s te maken. Daarnaast heb ik een nieuw fotografieboek, 4 tijdschriften en een mini abonnement op de Zoom, waardoor ik nog meer kan leren over fotografie. Ook ben ik lid geworden van een fotoclub. Dit is voor mij een motivatie om nog meer te doen met fotografie en mezelf te verbeteren. Naast mijn maandelijkse uitstapje wil ik ook meer foto’s maken voor mijn blog. Ik maak nu vaak nog snel een foto met mijn mobiel of ik gebruik een stockphoto. Dat wil ik graag gaan verminderen.

Blog

Sugarframe bestaat al 2 jaar, maar ik ben eigenlijk pas sinds 2015 echt heel serieus bezig. Ik heb gedurende dit jaar meerdere aanpassingen doorgevoerd en ik ben tevreden met hoe alles nu loopt. Ik wil dus graag in deze lijn doorgaan. Toch gaan er ook een paar dingen veranderen. Zo gaat de Wednesday wisdom verdwijnen. Ik heb in december iedere dag geblogt als een soort test. Ik wilde namelijk meer blogs kwijt kunnen. Iedere dag is voor mij te veel. Daarom ben ik met een andere oplossing gekomen. Ik ga nu ook op woensdag een ‘echt’ artikel plaatsen. Maar niet getreurd; de Wednesday wisdom blijft op mijn social media bestaan!

Dat de Wednesday Wisdom naar de social media gaat is het begin van een nieuwe weg die ik in wil gaan. Ik gebruik mijn social media kanalen nu vooral om de artikelen van mijn blog te delen. Op Twitter plaats ik ook nog mijn gedachtes, maar verder doe ik er te weinig mee. In 2016 wil ik actiever worden op social media. Ik wil er extra content op plaatsen, zodat de kanalen ook echt een meerwaarde woorden.

Daarnaast wil ik nieuwe dingen gaan delen op mijn blog. Ik wil namelijk vaker printables gaan maken! Ik vond het leuk om mijn spaarplan te maken en ik vond het nog leuker om te zien hoe populair dat was bij jullie. Daarom lijkt het mij leuk om vaker iets te gaan maken. Hoe en wat weet ik nog niet precies, maar ik wil wel iets gaan doen.

En verder? Verder ga ik door met wat ik nu doe. Ik wil dingen blijven delen die ik leuk vind. Blogs schrijven over mijn leven als chronisch zieke. De ruimte bieden voor gastbloggers. Het aantal lezers groeit en ik hoop natuurlijk dat dat in 2016 ook door blijft gaan!

Wat wil jij gaan doen in 2016?
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Reacties Facebook

Reactie

6 reacties op “Vooruitblik – wat ga ik in 2016 doen?”

  1. Wat een fijne plannen voor 2016. Dat gaat vast helemaal goed komen! Ik wil me ook meer gaan verdiepen in mijn camera. Ik doe dat nog te weinig, waardoor de foto’s niet echt goed lukken en ik uren aan het nabewerken ben. Ik hoop dat je conversiestoornis weer goed behandeld gaat worden. Ik ga binnenkort met een online training starten van Kleur je leven, waarmee ik hoop wat positiever te kunnen denken, omdat mijn gezondheidssituatie nogal wat impact heeft gehad op mijn levensfase. Geniet van de jaarwisseling vanavond!

  2. Mooie plannen heb je gemaakt voor 2016. Leuk dat je aan de slag gaat met fotografie. ik ben sinds kort aan het leren om mijn spiegelreflexcamera in te stellen en niet langer automatisch te fotograferen.

    1. Succes! Ik wil dat dus ook gaan proberen. Ik heb vorige week een paar keer een foto’s op de manuele stand gemaakt en als ik er de tijd voor heb lukt het ook wel. Nu moet ik dus proberen om ook met vakanties en uitjes het ‘gewoon’ te doen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.