Waarom ik mij oud voel door Snapchat

Het duurde lang voordat ik Snapchat ging proberen. Ik ging er eerst vanuit dat het een soort eendagsvlieg was en daarna stond het me tegen om nog een platform te gaan gebruiken. Ik besteed namelijk al veel te veel tijd aan internet en social media. Maar Snapchat bleef populairder worden en ik hoorde steeds vaker enthousiaste verhalen van medebloggers. En toen vond ik dat ik, iemand die werkt als online media specialist, niet achter kon blijven en het op zijn minst moest proberen. Tegen alle verwachtingen in vind ik het leuk, maar ik voel me er wel oud door. Ik ben 27, helemaal niet oud dus. Maar toch voel ik me door Snapchat soms een bejaarde.

Leeftijd

De meeste gebruikers van Snapchat zijn tussen de 15 en 19 jaar oud. Ik ben dus 10 jaar ouder dan veel gebruikers. Dat zie ik vooral terug aan het kleine aantal leeftijdsgenoten die ook Snapchat hebben. Sterker nog, iedereen die ik volg op Snapchat ken ik via internet. In mijn directe omgeving is er niemand van mijn leeftijd die Snapchat gebruikt. En ook de mensen die ik dankzij internet volg op Snapchat zijn op 2 handen te tellen.

Filters

Ik wist dat Snapchat allemaal filters had die iets leuks deden met je gezicht, maar het heeft heel lang geduurd voordat ik snapte hoe het werkte. Na 3 weken proberen lukte het me eindelijk, en dan nog min of meer per ongeluk. Inmiddels kan ik altijd die filters krijgen, maar het was een zware strijd. Op dat moment voelde ik me a-technische bejaarde ipv iemand die is opgegroeid met techniek en het dagelijks gebruikt. Ik ontdek trouwens ook vaak pas laatste dat er weer nieuwe filters zijn.

Reageren

Social media worden veel gebruikt om te reageren op elkaar. Bij Snapchat vind ik dat nog lastig. Je kan wel op elkaar reageren, maar er ligt voor mij een hoge drempel. Ik vraag me iedere keer af of iemand er wel op zit te wachten dat ik ga reageren, terwijl ik dat bij Twitter en Facebook nooit heb. Ik zit duidelijk nog in de afstastfase.

Privé snaps

Het is mogelijk om een snap naar één iemand te sturen, ipv toe te voegen aan jouw verhaal. Dat heb ik nog nooit gedaan. Ik snap de toegevoegde waarde er niet van. Als ik iets wil delen met 1 persoon stuur ik wel een appje. En de foto’s die ik privé krijg zien er ook niet uit alsof niemand anders ze mag zien. Oftewel, ik snap het niet. Ik weet ook nooit zo goed of ik verplicht moet reageren op privé snaps die ik ontvang. Wat is de snapchat etiquette? Moet je reageren? En dan met tekst of met een foto?

Conclusie

Al met al vermaak ik mij prima op Snapchat. Ik vind het leuk om mijn verhaal te delen en om naar de verhalen van anderen te kijken. Ik ben er voorlopig echt nog niet op uitgekeken. Maar het is nog geen 2e natuur en denk overal veel te veel over na. Mochten jullie deze oma toch willen volgen, dan ben ik te vinden onder de naam sugarframe.

Zitten jullie op Snapchat? Is het herkenbaar of ben ik de enige die zich oud voelt?
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

12 gedachten over “Waarom ik mij oud voel door Snapchat”

 1. Ontzettend herkenbaar!
  Toevallig besloot ik dat het gisteren tijd was en heb ik ook maar een account gemaakt.
  En ik snap er niks van!
  Precies wat je zegt, privé snap.. Ik stuur wel een appje!
  Ik snap de meerwaarde er niet zo van eigenlijk, maar ik vind de filters erg leuk!
  Bij andere mensen hun snapchat dan. Zelf heb ik nog niet uitgevonden hoe ik dat doe hahaa!
  Ik voeg je even toe! 🙂

  Beantwoorden
  • Op je hoofd tikken (even ingedrukt houden) en dan komen die filters! Alleen je moet dus wel zorgen dat er genoeg contrast is tussen je hoofd en de achtergrond. Ik kwam erachter dat het mij niet lukte als alle overbelicht was en je de randen van mijn hoofd dus niet zo goed kon zien.

   Beantwoorden
 2. Hahhaa ik snap het ook nooit zo goed met de prive snaps. Sommige mensen voegen hun snaps toe aan hun verhaal, maar sturen ze blijkbaar ook nog eens naar iedereen in hun lijst (dan vink ik graag de optie aan dat er geen snaps meer naar mij gestuurd kunnen worden hihi). Ik krijg wel eens prive snaps, ook van onbekenden en dan voornamelijk mannen. Dus ik heb inmiddels ervaren waarvoor het gebruikt kan worden (DICKPICS IEEEEEL). Maar ik stuur ook wel eens snaps naar mijn vriend van hoe hij ligt te slapen (snurkend of met zijn mond open of zo haha), dat hoeft de rest van de wereld dan weer niet te zien. 😛

  Beantwoorden
  • Dan willen ze er zeker van zijn dat iedereen hun snap ziet ofzo haha! Maar ik heb gelukkig nog nooit snaps van onbekende oude vieze mannetjes ontvangen. Maar misschien heb ik dat ook uitstaan?

   Beantwoorden
 3. Hahaa laatst zag ik een meisje van 10 ofzo met snapchat. Zij deed ongeveer 5 minuten over 1 snap – ik stond achter haar in een lange rij – maar ze maakte er wel een kunstwerk van :’)
  Wat ik toen juist dacht was: is zij daar niet te jong voor? Hahaha. Maar goed, ik had ook ‘pas’ op mijn eind elfde een mobiel, en daar had je alleen Snake op.

  Beantwoorden
 4. Ah, gelukkig… ik hoef me helemaal niet met snap-chat bezig te houden… ik ben al overleden met mijn 38(!!) jaar. Besteed ook al best veel tijd aan social media. Ik zou soms wel eens willen weten hoeveel eigenlijk, maar hou het nooit bij. Jij wel? Goed trouwens dat je het toch probeerde en het nog leuk vindt ook!

  Beantwoorden
  • Overleden durf ik niet te zeggen, maar je bent wel ouder dan de gemiddelde snapchatter ja 😛
   Ik houd niet bij hoeveel tijd ik kwijt ben aan social media. Wil het eigenlijk nog wel een keer gaan doen, maar ik ben bang dat ik heel erg ga schrikken van de hoeveelheid weggegooide tijd

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.