Meteen naar de inhoud

Wat ik denk als ik ziek ben

Mensen denken wel eens dat ziek zijn (gewoon ziek zijn als in griep) niet zo erg is voor een chronisch zieke. Ze zijn al gewend aan pijn, vermoeidheid en je beroerd voelen toch? Helaas is dat niet zo. Ik ben maandag ziek geworden en ik kan daar heel slecht tegen. Je hoort vaak dat vrouwen doen alsof er niks aan de hand is, en mannen doen alsof ze dood gaan. Ik gedraag me meer als een man dan als een vrouw als ik ziek ben. Benieuwd wat ik allemaal denk als ik ziek ben?

 

Bron afbeelding

 

 • Nee geen tijd voor, ik neem wel even wat extra vitamines en dan ben ik morgen weer beter
 • Al 2 dagen ziek… dit gaat nooit meer over
 • Ik denk dat ik dood ga
 • Waarom moet ik 10x per uur naar de wc? Ik drink helemaal niet zoveel
 • Is het overdreven om voor de 3e keer vandaag een warme douche te nemen?
 • Mag ik al weer nieuwe paracetamol?
 • Mijn buik heeft honger, maar mijn keel doet te pijn om te eten. Zou het ziekenhuis een maagsonde aan willen leggen?
 • Waarom ligt mijn bed opeens zo verrot?
 • Volgens mij heeft deze dag veel meer dan 24 uur
 • Hoe heb ik ooit ziek kunnen zijn zonder Netflix? Er is overdag echt helemaal niks op tv zeg
 • Weet de hele wereld al dat ik zielig ben omdat ik ziek ben?
 • Nooit geweten dat er zoveel spieren in je lijf zitten die pijn kunnen doen
 • Ja ik weet het zeker, ik ga echt dood
 • O he, ik voel me goed. Ik ga nu superactief zijn
 • O dat was stom, nu voel ik me weer zieker
 • Was nadenken altijd al zo moeilijk?

Het stomme is dat als ik de hele dag op bed lig omdat ik heel veel pijn heb of uitgeput ben, ik die gedachtes helemaal niet heb. Het is echt alleen als ik ‘gewoon’ ziek ben. Heel apart.

Voelen jullie je ook zo zielig als jullie ziek zijn? Of gaan jullie er beter mee om dan ik?
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Reacties Facebook

Reactie

3 reacties op “Wat ik denk als ik ziek ben”

 1. Als ik ziek ben dan komt dat meestal zo opeens op. Waardoor m’n ouders mij vaak niet geloven als ‘k zeg dat ‘k ziek ben. Toch ga’k werken. Met een fles cola, want daar kikker ‘k van op. Thuis lig ‘k dan in de zetel & als ‘k echt ziek ben val ‘k er in slaap. Wat ‘k anders niet kan overdag. Ik voel mij dan ook vaak gestraft, want als ‘k dan niet in slaap val & gewoon in de zetel lig, dan bekijken ze me hier raar als ‘k m’n laptop neem om wat te snuffelen op internet. Ik zie ze dan denken, ‘als je dat kunt, dan ben je niet ziek’
  Hopelijk kikker je snel terug op 😉 Veel beterschap in ieder geval!

 2. Dankje! En vervelend dat je niet altijd geloofd wordt als je ziek bent. Ik lig ook echt niet de hele dag in bed te wachten tot ik weer beter ben hoor. Tv kijken, lezen en internet doe ik gewoon. Soms maar heel even omdat ik te ziek ben, maar ik lig nooit alleen maar de hele dag te liggen.

 3. Haha jah ik herken dit wel. Ik ga altijd lopen schreeuwen om mijn moeder, terwijl ik daar helemaal niet zo’n goede relatie mee heb. Nee, haha, ik ben een echte man ;).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.