Meteen naar de inhoud

Welke tools gebruik ik als blogger?

Naast mijn computer, camera, telefoon en WordPress gebruik ik nog een aantal andere tools die het leven van een blogger een stuk gemakkelijker kunnen maken. Vandaag vertel ik over die tools, zodat jullie leven misschien ook iets gemakkelijker kan worden.

Google

Wie kent Google niet? Naast de zoekmachine hebben ze nog heel veel andere diensten. Ik maak zelf gebruik van Analytics, Webmastertools en Adsense. Met Google Analytics krijg ik inzicht in het aantal bezoekers en waar ze vandaan komen. Via Google Webmastertools kan ik zien op wat voor zoektermen mensen op mijn blog komen. Via Google Adsense laat ik advertenties op mijn blog zien waar ik een klein beetje geld mee kan verdienen. Van deze drie gebruik ik Google Analytics het meest. Ik heb ook de app op mijn telefoon staan en ik kijk minstens 2x per dag naar de statistieken. Gewoon omdat ik het interessant vind.

QuillEngage

Via QuillEngage krijg ik wekelijks een e-mail met wat cijfers over Sugarframe. Die cijfers komen uit Google Analytics, dus het is geen onmisbare tool. Toch vind ik het wel handig om kant en klaar een samenvatting met cijfers opgestuurd te krijgen. Zo zie ik elke week welk artikel het meest werd bezocht, hoeveel nieuwe bezoekers erbij zijn gekomen en via welke apparaten bezoekers op mijn blog komen.

Bulletjournal

In mijn bulletjournal staan mijn dagelijkse dingen, maar ik gebruik hem ook veel voor mijn blog. Ik plan er sowieso mijn blogs in, zodat ik precies weet wat wanneer online komt en wanneer ik welke blog moet schrijven. Zonder bulletjournal zou het mij niet lukken om volgens mijn schema blogs online te zetten, omdat ik het dan vaak zou vergeten. Ook schrijf ik er ideeën in voor toekomstige blogposts.

Statistiekprintable

Zoals je misschien wel merkt ben ik dol op cijfers. Dus ik heb mijn eigen printable ontworpen waarop ik allerlei statistieken kan schrijven. Niet alleen over het aantal bezoekers, maar ook hoelang ze op mijn blog blijven en hoeveel volgers ik op social media heb. Dit schrijf ik iedere maand op, zodat ik een overzicht heb van de groei van Sugarframe. Ik moet toegeven dat ik het vrijwel niet gebruik om verbeteringen door te voeren.

Wil jij ook zo’n handig statistiekschema hebben? Dat kan! Je kan mijn printable hier gratis downloaden.

Adobe

Ik ben heel erg fan van de programma’s van Adobe. Photoshop gebruik ik wekelijks, maar ook InDesign, Lightroom en Premiere gebruik ik regelmatig voor mijn blog. In Photoshop bewerk en verklein ik foto’s die bij mijn artikelen staan. Via InDesign maak ik sinds kort printables en Lightroom is handig om alle foto’s mee te sorteren. Met Premiere monteer ik mijn video’s.

Welke tools gebruik jij voor het bloggen?
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Reacties Facebook

Reactie

Tags:

8 reacties op “Welke tools gebruik ik als blogger?”

  1. Leuk om te zien wat je gebruikt! Google Analytics heb ik ook gekoppeld aan mijn blog, maar ik weet eigenlijk helemaal niet zo goed hoe het werkt. Oh en in plaats van Adobe en dat soort dingen gebruik ik paintbrush. :’) OOOOH ik ben zo goed in dit soort dingen.

    1. Als Paintbrush bij jou werkt is het prima toch? Zijn ook zat bloggers die alle bewerkingen via Pickmonkey doen. Het gaat er om dat het voor jou fijn werkt 🙂

  2. Gaaf! Ik gebruik ook Adobe CC ’15 en analytics. Adsense gebruik ik eigelijk niet. Mijn blog is daar nog te klein voor. Ik blog voor de fun.

  3. Haha, jij bent inderdaad dol op cijfers :-). Ik heb google analtytics ook. Ik kijk eigenlijk alleen naar de bezoekers die ik per maand heb :-).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.