Winnie the Pooh

Vandaag is het de Winnie the Pooh dag! Iets wat je vast nog niet wist. Maar hoe kan het ook anders? Deze leuke, lieve, grappige beer verdient zijn eigen dag! Winnie the Pooh en zijn vriendjes hebben voor veel mensen een rol gespeeld in hun jeugd. Vroeger waren er alleen boeken, maar later kwamen er ook films. Ik weet nog goed dat ik als puber met mijn moeder naar een film van Winnie the Pooh ging. Pas een paar maanden geleden heb ik een boek voor het eerst gelezen.

A.A. Milne schreef in 1926 het eerste boek over Winnie the Pooh en de beer is nu nog populair. Er zijn 5 boeken geschreven. Ik heb er 2 gelezen een paar maanden terug. En wist je dat er 22 films gemaakt zijn? Ik kende er maar 3. Er zijn ook 3 tv-series gemaakt. En dan heb ik het nog niet eens over alle spullen die je kunt kopen met Winnie the Pooh erop. Er wordt vast nog iedere dag heel veel geld verdient aan Pooh.

Vroeger vond ik Winnie the Pooh vooral leuk omdat het schattige dieren waren. Vooral Teigetje was favoriet! Maar Knorretje en Pooh waren ook leuk. Nu ik de boeken gelezen heb vind ik Winnie the Pooh niet alleen leuk omdat ze schattig zijn, maar ook vanwege alle uitspraken. Er komen veel mooie quotes voorbij in de boeken. Veel wijze uitspraken ook. Daar heb ik echt van genoten tijdens het lezen!

Wie is jouw favoriete karakter uit Winnie the Pooh?
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

2 gedachten over “Winnie the Pooh”

  1. Aaah ik ben gek op Winnie the Pooh, met Pooh zelf als mijn favoriete karakter <3 Ik heb 2 jaar terug nog een nieuwe Pooh-knuffel gekocht bij Disneyland in Tokyo, en vorig jaar van iemand een Pooh-hangertje gekregen 🙂 Blijft leuk!!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.