Wordt dit mijn jaar?

Eind december vroeg mijn vriend of 2023 mijn jaar zou worden. Niet een jaar waarin ik iets groots of bijzonders ga doen, maar het jaar waarop ik balans vind en mezelf weer goed voel. Normaal ben ik niet zo van de goede voornemens, maar ik was al stappen aan het zetten dus ik ga proberen om van 2023 mijn jaar te maken!

In augustus ben ik verhuisd naar Hengelo om bij mijn vriend in te trekken. Dit zorgde ervoor dat ik ander werk moest zoeken, een andere fysiotherapeut en een nieuwe omgeving moest leren kennen. Tegelijkertijd zorgde het ervoor dat wij niet steeds in het weekend naar elkaar hoefden te rijden en maar één huishouden hebben om bij te houden in plaats van twee. Door de zomervakantie heb ik even de tijd gehad om te wennen aan het leven in Hengelo om daarna te profiteren van de extra tijd en rust die we gekregen hebben.

Op allerlei gebieden waren de afgelopen jaren zwaar. Het was net alsof dat er nu uitkwam omdat daar meer ruimte voor was. Ik was zo ontzettend moe en mijn lijf werkte niet goed meer. De nieuwe fysiotherapeut kwam met nieuwe inzichten en heeft mijn lichaam weer enigszins in balans gebracht. Ik train daar nu om mijn conditie en spierkracht te verbeteren. Dit doe ik op een hoger niveau dan in Dronten en ik heb nu meer het idee dat er vooruitgang is. Aan het begin steeg mijn hartslag razendsnel naar 160 als ik rustig op de fiets zat. Vervolgens zakte die hartslag ook nauwelijks. Mijn fysio had niet vaak zo’n slechte conditie gezien bij iemand van mijn leeftijd. Inmiddels blijft mijn hartslag rond de 145 hangen en zakt hij binnen een minuut ook weer 20 punten. Ik ben benieuwd hoe het op lange termijn gaat met mijn conditie en kracht.

Naast lichamelijk ben ik ook mentaal aan het zoeken naar balans. Ik slaap slecht dus ik moet rust creëren. Daarnaast ga ik vanuit vermoeidheid vaak met een serie op de bank hangen in plaats van iets doen wat ik echt leuk vind. Soms is bankhangen heerlijk, maar ik geniet er niet altijd van en het geeft ook geen positieve energie. Ik wil proberen om vaker van die bank af te komen en iets te doen, al is het maar een half uurtje. Ik heb lades vol aquarelspullen, haakgaren en borduurwerken, maar ik doe er niets mee. Daarnaast heb ik een halve kast vol met puzzels die ik nog moet maken. En fotografie? Ooit iets waarin ik rust vond, maar nu iets dat ik al lang niet heb gedaan.

Daarnaast heb ik na een lange periode van twijfels besloten om mijn blog te behouden en weer te proberen om regelmatig iets te schrijven. Ik mis het, dus ik wil het nog een kans geven. Ik weet dat ik het vaker heb gezegd, maar ik ben er nog niet klaar voor om alles verwijderen. En als 2023 mijn jaar wordt, wordt het misschien ook wel het jaar van Sugarframe.
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

1 gedachte over “Wordt dit mijn jaar?”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.