Bloggen en geld

Door veel bloggers wordt er geheimzinnig over gedaan en veel niet-bloggers hebben er een vertekend beeld bij; geld. Kan je nou echt rijk worden van dat bloggen? Of kost het je eigenlijk alleen maar geld?

geld verdienen met bloggen

Geheim

Er zijn bloggers die kunnen leven van het bloggen. Daarnaast zijn er bloggers die wat kunnen bijverdienen door te bloggen. Er zijn heel veel bloggers die daar niet bij horen en helemaal niks verdienen in hun blog. Die juist alleen maar geld kwijt zijn aan het bloggen. Waarom er dan zo geheimzinnig over wordt gedaan? Omdat de hoeveelheid geld dat jij verdient vaak wordt gekoppeld aan hoe succesvol een blog is. Dus toegeven dat je geen geld verdient zou op hetzelfde neerkomen als zeggen dat je blog niet zo goed is. Of zeggen dat je 40 euro verdient hebt aan een artikel is toegeven dat jij minder goed bent dan iemand die er 200 euro mee verdient heeft. En dan heb je natuurlijk ook nog mensen die het niet chique vinden om te zeggen hoeveel geld ze verdienen en er daarom vaag over doen. Genoeg redenen waarom er dus door veel bloggers niet heel concreet wordt verteld hoe dat nou precies zit met dat geld verdienen.

Geld verdienen

Ik vind het een beetje hypocriet om een artikel over bloggen en geld te schrijven zonder uit te leggen hoe het bij mij zit. Ik kan er vrij kort over zijn. Ik verdien in principe geen geld met mijn blog. Ik gebruik afiliatelinks en advertenties via Google Adsense, maar ik heb dat nog niet uitbetaald gekregen. Daarnaast heb ik 2x een voucher ontvangen voor een samenwerking en ontvang ik binnenkort een product voor een samenwerking. Maar het is dus wel mogelijk om geld te verdienen aan bloggen. Als je een groot aantal lezers hebt willen bedrijven graag betalen voor bijvoorbeeld advertorials en advertenties.

wat kost bloggen

Geld uitgeven

Bloggen hoeft niet perse geld te kosten, maar toch geven veel bloggers wel geld uit aan het bloggen. Ze vinden een gratis account bij WordPress of Blogger niet voldoende en willen een eigen hosting of domein. Dat zijn kosten die een groot deel van de bloggers hebben. Maar daarnaast komen er ook vaak kosten van producten bij. Producten die je wilt reviewen, maar zonder blog waarschijnlijk niet gekocht had. Producten die je in een winactie wilt weggeven. Producten om je blog te verbeteren zoals een camera of lampen. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt.

Zelf betaal ik voor mijn hosting en domeinnaam en koop ik producten omdat ik het leuk vind voor mijn blog. Producten die ik anders waarschijnlijk niet gekocht had. Ook koop ik soms iets als achtergrond van foto’s en heb ik alles zelf betaald wat in mijn winactiepakket zat. Al met al ben ik niet erg veel geld kwijt aan het bloggen. Ik kies er namelijk bewust voor om die kosten laag te houden. Ik zou wel graag meer willen kopen, maar dat zit er op dit moment helaas niet in.

Toekomst

Hoewel ik nu dus meer geld aan het bloggen kwijt ben dan dat ik er mee verdien, hoop ik in de toekomst wel wat vaker geld te verdienen van mijn blog. Ik hoef er niet van te kunnen leven, maar het is leuk om af en toe iets extra’s te verdienen. Dat is echter niet mijn hoofddoel. Ik wil dat Sugarframe een plek blijft waar ik mezelf kan zijn en waar mijn lezers zich thuis voelen. Ik ken een aantal bloggers die bijna alleen nog maar artikelen plaatsen in opdracht van bedrijven, maar dat voelt voor mij niet goed. Ik ben liever geld kwijt aan het bloggen over onderwerpen waar ik gelukkig van word, dan dat ik geld verdien met artikelen die niet bij mij passen.

Wist jij dat bloggers vaak geld uitgeven voor hun blog? Of verdien jij als blogger geld met je blog?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

12 gedachten over “Bloggen en geld”

 1. Ik vind het altijd grappig dat iedereen zo ontzettend geheimzinnig doet over het verdienen van geld met hun blog. Het gekke is dat mensen over het uitgeven van geld helemaal niet geheimzinnig doen. Je moet toch eerst geld verdienen (op wat voor manier dan ook) om het uit te geven. Wat maakt dat men vaak negatief aankijkt tegen gesponsorde berichten? Ik vind het een bijzonder fenomeen.

  Beantwoorden
  • Ja ik snap het ook nooit zo goed, maar ik snap ook niet dat mensen niet willen vertellen hoeveel salaris ze ontvangen. Je hoeft niet alles in detail uit te leggen, maar sommigen zijn ook echt beledigd als je er naar vraagt

   Beantwoorden
 2. Leuk blogje Ik ga binnenkort bezig met m’n eigen hosting en domein dus ik ga wel geld uitgeven aan het bloggen maar dat doe je aan de meeste hobby’s toch? Ik denk dat geld verdienen aan je blog niet het doel moet zijn waarmee je begint met bloggen. Je doet het omdat je het leuk vindt om te schijven lijkt mij

  Beantwoorden
  • Succes met overstappen!
   Hobby’s kosten geld inderdaad, dus geld uitgeven aan bloggen is ook prima. Mensen die alleen gaan bloggen om geld te verdienen houden het niet lang vol denk ik. Je moet het inderdaad wel leuk vinden om te schrijven.

   Beantwoorden
 3. Leuk om hier over te lezen, mensen zijn er inderdaad vaak wat vaag over. Ik blog in principe niet om geld te verdienen, maar er komt wel eens iets op mijn pad waar ik wat aan overhoud. Bloggen is voor mij gewoon echt een hobby, ik kan het me ook eigenlijk niet echt meer voorstellen hoe het was toen ik nog geen blog had (alsof ik het altijd al deed zeg maar, zo voelt het soms een beetje), gratis producten of samenwerkingen zijn er per toeval eens bij, maar daar houd ik echt geen vetpot aan over (eerder de kosten van mijn host + een paar keer uit eten of zo).

  Beantwoorden
  • Ik zou ook echt niet weten wat ik zonder bloggen moet! Sowieso vanwege het bloggen, maar ook door alle contacten die ik nu via twitter bijvoorbeeld heb. Ik zou echt teveel tijd overhebben zonder bloggen 😛

   Beantwoorden
 4. Leuk om te lezen. Ik verdien niks met mijn blog, het kost alleen geld. Maar het levert me zoveel meer op als geld. Ik hou van bloggen, medebloggers en de interactie die ik heb door het bloggen. Dat is onbetaalbaar :-).

  Beantwoorden
 5. Het blijft inderdaad een grijs gebied dat bloggen en geld verhaal. Ik ben nog niet zo heel lang begonnen met bloggen. Maar ik heb twee keer een artikel geschreven waar ik geld voor kreeg, en wat leuke producten aan erover gehouden! -x-

  Beantwoorden
 6. Goed dat je er open over bent! Ik zou zelf niet iets puur voor m’n blog kopen, om te reviewen dan. Een leuke winactie geef ik wel wat aan uit. Domein is niet zo duur. Verdien er nog niks mee, maar krijg wel producten opgestuurd dus die kan ik dan reviewen 🙂

  Beantwoorden
 7. Na een tijdje zie een eerlijke artikel op bloggersland. Mooi geschreven. Ik heb een paar hobbyblogs en een magazine. Ik werk niet voor het geld.Ik ben zelf student en ik hoef niet te bloggen voor het geld. Ik schrijf boeken en filmscripts en verdien daar aan. Nou ja het is geen vetpot zoals Carry van Slee krijgt maar wel goed om rond te komen.

  Beantwoorden
 8. Leuk om te lezen! Ik verdien ook wel eens wat met mijn blog en daar maak ik ook geen geheim van. Waarom zou ik? Ik hoef me er toch ook niet voor te schamen? Tevens draait mijn eigen bedrijf om bloggen 🙂

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.