Blond Amsterdam Diamond painting van AliExpress

Twee maanden geleden was ik op zoek naar een hobby waarbij ik niet zoveel hoefde na te denken, omdat mijn hoofd het niet meer zo goed deed. Ik kwam op AliExpress diamond painting tegen en besloot dat eens te proberen. Na even zoeken kwam ik een plaat van Blond Amsterdam tegen; Na regen komt zonneschijn. Helemaal toepasselijk, dus die wilde ik gaan maken!

Doordat mijn bestelling uit China moest komen, moest ik een maand wachten. Maar gelukkig zat alles in het pakket en kon ik meteen aan de slag. Alles zat in een kartonnen doos. De plaat was opgerold, alleen doordat de doos was wat gedeukt, heb ik een nachtje zware spullen op de plaat gezet, zodat deze weer helemaal glad was. Verder zaten er heel veel zakjes in met verschillende kleuren steentjes die opgerold zaten in een folie. Ook krijg je er een bakje bij waar je de steentjes op kunt leggen, een tool om de steentjes op de plaat te plakken en hars.

De tekening bestaat uit allemaal kleine vierkantjes met verschillende symbolen erin. Aan de zijkant staan al die symbolen met daarnaast een cijfer. Dat cijfer staat ook op de zakjes met de verschillende kleuren steentjes. Zo weet je welke kleur steentje je waar moet plakken. De hele plaat is bedekt met lijm. Je hoeft de steentjes dus niet eerst met lijm in te smeren ofzo. Om de lijmlaag te beschermen zit er een soort folie op. Dat trek je er in kleine stukjes vanaf, zodat je de steentjes op kunt plakken. De steentjes doe je in het bijgeleverde bakje. Vervolgens duw je de aparte tool in het stukje hars. Zo blijven de steentjes aan de tool hangen. Zet nu steentje voor steentje op de juiste vakjes.

Ik heb er zelf voor gekozen om veel vanuit een kleur te werken. Soms heb je mazzel en heb je een groot vlak met dezelfde kleur, maar meestal wisselen de kleuren af. Omdat het veel werk is om telkens de kleuren in je bakje om te wisselen zette ik eerst alle rode steentjes neer in een gebied, voordat ik de gele, de oranje en de zwarte toevoegde. Je zult ook merken dat er kleuren zijn die je nauwelijks gebruikt. Die heb ik op het laatst pas opgeplakt. Het was toen wel even zoeken waar nog een leeg hokje zat, maar het is gelukt. Ik heb de hele plaat bedekt met steentjes!

Ik heb gekozen voor de afmeting 40×40 cm. De steentjes zijn namelijk altijd even groot. Dus hoe groter de afbeelding is, hoe beter de details. Je kunt hem ook krijgen in 20×20 cm, maar ik vond dat je de letters dan niet meer kan lezen. Ik heb voor dit pakket €8,70 betaalt. Je kunt hem hier bestellen. Er zijn ook nog andere afbeeldingen van Blond Amsterdam die je kunt bestellen. Dat ga ik misschien ook wel doen, of een compleet andere afbeelding. Want ik vond het leuk om te doen!

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

15 gedachten over “Blond Amsterdam Diamond painting van AliExpress”

  1. Wat leuk om te zien :-)! Wat een werk he :-)? Wow, je hebt gewoon 40×40 gedaan. Ik ben nu ook bezig met diamond painting van ali. Ben nu met een minion bezig 20x20cm en heb die vrouw met sterretjes van blond amsterdam (25x25cm) nog liggen 🙂

    Beantwoorden
    • Ja ik dacht laat ik dan maar meteen beginnen met een grote haha! Maar ik vond het zonde als ik de tekst te grof vond als ik voor een kleinere koos. Dus nu heb ik wel meteen een goede vuurdoop gehad! Een minion lijkt me ook leuk!

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.