Wat Roosje voor mij betekent

Het is vandaag dierendag en dit jaar ben ik extra blij met Roosje. Dus ik geef haar vandaag wat extra snoepjes, een dubbele aaisessies en ik zet haar in het zonnetje op mijn blog! Want Roosje betekent heel veel voor mij.

Ik vond het altijd al fijn om een kat om mee heen te hebben, maar nu ik alleen woon is het nog veel fijner. Roosje zorgt ervoor dat ik niet het gevoel heb dat ik alleen ben. Ik kan tegen iemand praten, ook al verstaat zij mij niet en ik haar niet. Het is toch net iets minder gek dan tegen jezelf praten. En er komt ook wel een soort van reactie, waar ik vervolgens mijn eigen betekenis aan hang. Het is ook niet compleet stil in huis, omdat ik haar voetstapjes hoor of haar hoor eten.

Naast dat ik niet alleen ben, krijg ik van Roosje ook heel veel liefde. Ze geeft me kopjes en cirkelt de hele dag rond mijn benen zodra ik ga lopen. Ze komt ’s nachts vlakbij mij slapen en ligt dan het liefst met een deel van haar lichaam tegen mij aan. Maar ze komt ook op bovenop je liggen als zij geaaid wilt worden. Dan geef ik haar natuurlijk liefde, maar door het geknor en gespin voelt het alsof ik toch ook liefde terug krijg. En als ik verdrietig ben? Dan komt ze naar me toe. Ze geeft me kopjes en komt naast me liggen. Dat voelt heel fijn. Het is alsof ze mij wilt troosten. Of mij wilt laten weten dat ze er voor me is.

Zonder Roosje zou ik mij eenzaam voelen. Zou ik vaker het idee hebben dat ik alleen ben. Roosje is nog jong dus als het goed is kan ze nog jaren bij mij wonen en kunnen we van elkaar genieten! Ik zou niet weten wat ik zonder Roosje moet.

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

4 gedachten over “Wat Roosje voor mij betekent”

  1. Heel herkenbaar met mijn hondje Budgie, al spint hij niet natuurlijk haha! Maar zonder hem vind ik het ook maar erg ongezellig! En als ik ziek ben of verdrietig, dan komt hij altijd knuffelen <3

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.