Review – het lentenummer van Smult

Al een paar jaar word ik gelukkig van kooktijdschriften. De foto’s zijn mooi, de recepten zien er lekker uit en het motiveert mij om weer eens de keuken in te gaan. In de boekhandel blader ik dan ook altijd door al die mooie tijdschriften en word ik enorm hebberig. Ik werd dan ook helemaal blij toen ik de nieuwste Smult op mijn deurmat vond om te reviewen!

smult lentenummer

Smult is een blad met allemaal lekkere recepten. Van vlees, tot brood en van toetje tot ontbijt. 4x per jaar verschijnt er een nieuwe Smult met meer dan 60 recepten en achtergrondverhalen. De nieuwste Smult is de lente-editie (nummer 11). Hij is te koop voor €4,95 en dat vind ik erg goedkoop voor zoveel recepten, als je het vergelijkt met een kookboek. Ik kijk altijd naar het aantal recepten dat ik lekker vind en deel dat dan door het bedrag, en in dit geval is het zeer de moeite waard.

recepten smult

Aan het begin staat een hele handige, overzichtelijke recepten index. Er wordt onderscheid gemaakt tussen vlees, vega, vis en zoet&dessert. Een aantal recepten zijn roze gemaakt, omdat die geschikt zijn voor een feestelijke brunch tijdens pasen en moederdag. Deze index is vooral fijn als je op zoek bent naar dat ene recept dat je tegen was gekomen. Ik heb namelijk het talent om iedere keer net die bladzijde over te slaan, waardoor ik na 5x doorbladeren nog steeds niet het gewenste recept heb gevonden. Maar door de categorieën is het ook handig zoeken als je bijvoorbeeld specifiek een vegetarisch recept zoekt. Een echt pluspunt dus wat mij betreft!

watdeboernietkent smult

In deze Smult zitten 2 categorieën die ik heel erg leuk vind: ‘Wat de boer niet kent’ en ‘Smult masterclass brood’. Ik ben namelijk zo’n moeilijke eter die het liefst geen dingen eet wat ze niet kent en ik vind brood maken best moeilijk. Bij Wat de boer niet kent staan 4 ingrediënten die worden toegelicht. Zo weet je wat je eet en vervolgens kan je op smulweb recepten vinden met die ingrediënten. De masterclass brood komt vooral van pas, omdat mijn brood vaak te nat of te taai is. Er staan handige tips in die er voor zorgen dat je brood precies goed wordt. Dat ga ik binnenkort dus eens toepassen!

suikerbrood smult

Qua recepten word ik vooral heel enthousiast van het feestelijk suikerbrood (de laatste tijd eet ik bijna dagelijks suikerbrood), de lenterolletjes (loempia’s) en de basbousa. Maar zeker bij de zoete gerechten kan ik eigenlijk niet kiezen welke ik als eerste wil proberen. Door de mooie foto’s ziet het er allemaal zo lekker uit! De recepten zelf zien er ook goed uit. Overal staat bij wat de bereidingstijd is en voor hoeveel personen het gerecht is. De ingrediënten staan duidelijk opgesomd en de omschrijving van de bereiding is wat mij betreft precies goed. Niet te kort, waardoor je het niet snapt, en niet te lang, waardoor je niet meer snapt wat je precies moet doen. Er staat stap voor stap wat je moet doen, dus het kan haast niet fout gaan.

achtergrondartikel smult

Naast de recepten staan er ook interviews in de Smult en artikelen die met eten te maken hebben. Ook is er nog een stukje waarin vragen van lezers beantwoord worden. Zo heb je tussen het koken door dus ook nog iets om te lezen.

Alles bij elkaar heb je voor minder dan 5 euro een superleuk tijdschrift, of misschien kan je het wel vergelijken met een kookboek. Het blad is mooi vormgegeven met frisse, vrolijke kleuren. Naast de mooie foto’s van de gerechten staan er ook leuke illustraties in en alles is helder omschreven. Het papier is mooi stevig, zodat een pagina niet meteen uit elkaar valt als er tijdens het koken iets nats op valt. Ik raad dit tijdschrift aan iedereen aan die van koken houdt!

Heb jij de nieuwste Smult al? Of ga je hem nu meteen kopen?

Dit product heb ik gekregen.
liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

5 gedachten over “Review – het lentenummer van Smult”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.