Achter de schermen #6 – paniek, sport en een bruiloft

De afgelopen 2 weken waren heftig omdat ik naast veel pijn ook veel paniekaanvallen had. Gelukkig heb ik vrijdag met de huisarts afgesproken dat ik mijn dosis medicatie mag verhogen dus hopelijk zijn dit de laatste 2 weken met veel paniekaanvallen!

achterdeschermen6-7

Het begon slecht met een e-mail mijn mijn therapeut. Hij heeft een ongeluk gehad, lag in het ziekenhuis en zou sowieso de eerste paar weken niet af kunnen spreken. Dat raakte me heel erg. Nu nog, na 2 weken moet ik er regelmatig aan denken. Ik weet ook niet zo goed wat de planning is nu, want we hadden tijdens onze laatste afspraak juist afgesproken dat hij contact op zou nemen met wat collega’s, omdat hij niet goed wist welke behandeling het best zou zijn voor mij. Dus dat ligt nu ook even stil. Gelukkig regelde ik de medicatie gewoon met de huisarts, dus dat komt niet stil te liggen. Vlak na die e-mail las ik dit kaartje uit mijn Flow kalender.  Een mooie quote vind ik zelf! Zeker nu ik mezelf weer wat meer probeer te dwingen om de dingen te doen die ik eng vind.

achterdeschermen6-1

Via Timehop (leuke app!) kwam ik erachter dat ik mijn tattoo al weer 6 jaar geleden heb laten zetten! Lang geleden al! Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. Sterker nog, de laatste tijd haal ik er weer veel kracht uit (daar staat hij ook voor). Het is nu even moeilijk, maar 6 jaar geleden was het dat ook en dat heb ik overwonnen, dus ik ga het nu weer overwinnen!

paniekaanval

Tijdens mijn vele paniekaanvallen heb ik regelmatig op het punt gestaan om een aanval te filmen. Mijn aanvallen zijn a-typisch, je ziet niet heel veel en er wordt vaak gezegd dat het allemaal wel meevalt. Ik wilde met een video laten zien hoe het echt is. Dat vond ik heel eng, omdat ik dan heel kwetsbaar ben, maar ik heb het uiteindelijk toch gedaan. Ik heb 3 vervelende reacties gekregen (van mensen met paniekaanvallen die vonden het niet zo erg was bij mij of dat ik het stigma vergrootte) maar verder gelukkig heel veel lieve reacties! Mijn blog en video zijn zelfs op andere websites gedeeld!achterdeschermen6-3

Ik heb het boekje Q&A a day. Dat is een boekje waarbij je voor iedere dag van het jaar een vraag hebt en die vraag beantwoord je 5x. Ieder jaar kan je het boekje dus weer opnieuw invullen. Leuk om te zien hoe je antwoorden in de loop der tijd veranderen, of juist hetzelfde blijven. Maar ik liep hopeloos achter. Normaal vul ik het om de paar dagen in, maar nu vergat ik het steeds waardoor ik meer dan een maand achterliep. Tijd om veel in te vullen dus! En dat moet ik nu weer doen, want ik loop alweer een week achter…achterdeschermen6-4

Een vriendin van mij ging trouwen en had als cadeautip de bekende enveloppe. Prima, dat hadden wij ook, maar ik vind dat niet zo leuk geven op een bruiloft. Dus ik besloot om er een handletterquote bij te doen. Ik heb heel veel gegumd en op internet gezocht naar lettertypes, maar uiteindelijk was de schets klaar. Ik wilde eerst met een witte pen op zwart karton de quote maken, maar toen moest ik opeens aan mijn kraftpapier denken. Dat vond ik ook erg mooi. Dus uiteindelijk heb ik daarvoor gekozen. Het overtrekken was zo gedaan, maar daarna moest ik er 4x overheen met de witte pen om het helemaal dekkend te krijgen. Veel werk dus, maar gelukkig waren ze er blij mee!

achterdeschermen6-5

In de vorige achter de schermen vertelde ik al dat het sporten nog steeds niet goed ging. Daarnaast boekte mijn fysio met de gewone behandeling weinig vooruitgang. Daarom heeft hij besloten dat ik beter 2x in de week bij hem kan komen trainen. Zo kan hij mij in de gaten houden, heb ik oefeningen op maat en is er hopelijk sneller vooruitgang. Het kost nu nog heel veel moeite en ik heb meer pijn, maar het idee is dat het over 3 tot 6 weken eindelijk beter gaat worden.achterdeschermen6-6Het was tijd voor de bruiloft! Deze was op 2 dagen. Donderdag de ceremonie plus eten en vrijdag het feest. Mijn man kon niet mee donderdag en ik kende er verder niet zoveel mensen, plus ik heb moeite met buiten de deur eten dus dat zorgde voor veel spanning. Na een heftige paniekaanval woensdagavond was ik bang dat het donderdag weer fout zou gaan, maar dat was gelukkig niet zo! Het was warm, maar verder echt een hele mooie dag! Ik heb geen last gehad van paniek en ik heb een fijne dag gehad! Vrijdag kon mijn man wel mee, maar kreeg ik na 2 uur wel last van paniek. Waarschijnlijk ook gewoon door pure uitputting. Dus toen zijn we naar huis gegaan. Maar ik ben blij dat ik gewoon bij de bruiloft kon zijn!

Wat heb jij gedaan de afgelopen tijd?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.