8x waarom ik nooit naar de kapper wil

Kappers; ik zie het als een noodzakelijk kwaad. Het liefst ga ik nooit, maar dat kan natuurlijk niet. Maar ik ga niet voor de lol naar de kapper en ik zit alles behalve ontspannen in die stoel. Ik moet eigenlijk weer naar de kapper, maar dat stel ik al 3 maanden uit omdat ik er zo’n hekel aan heb. Of het nou een dure of goedkope kapper is, ik vind het vreselijk. Nadat ik tientallen verschillende kappers heb geprobeerd heb ik de hoop opgegeven. Ik denk niet dat ik het ooit fijn ga vinden om naar de kapper te gaan.

hekel aan de kapper

 

 • Kappers proberen een geforceerd gesprek met je aan te gaan of weten niks te zeggen waardoor je in stilte zit te luisteren naar de knippende schaar. In beiden gevallen krijg ik er een enorm ongemakkelijk gevoel bij.
 • Puntjes of een centimeter hebben voor de kapper een heel andere betekenis dan voor mij. 9 van de 10 keer is mijn haar te kort geknipt waardoor het een maand duurt voordat het weer goed zit.
 • Die andere keer wordt er juist zo weinig vanaf geknipt dat je je afvraagt waarom je zoveel geld moet betalen. En na 2 weken moet je eigenlijk weer terug omdat het weer te lang is.
 • Dat je het eindresultaat te zien krijgt snap ik, maar waarom moet je tijdens het knippen ook alles kunnen volgen? Haal die spiegels lekker weg, ik vind het echt vreselijk om constant in die spiegel te staren!
 • Iedere keer als ik naar de kapper ga begin ik twijfelen over mijn kapsel. Moet ik iets nieuws doen of het oude vertrouwde? Die twijfel is al irritant, maar soms zwicht ik ook en neem ik in een impulsieve bui een compleet ander kapsel dat niet goed bij mij past.
 • Geen enkele kapper gelooft dat mijn haar niet zoveel zin heeft in volume. Ze proberen me te overtuigen dat ik na jarenlang proberen gewoon hun wondermiddel van 50 euro moet proberen en dan heb ik opeens haar met veel volume. Wat dan echt langer dan een uur blijft zitten.
 • Om toch een soort van volume in mijn haar te krijgen laat ik er altijd veel laagjes in knippen. Helaas zijn er kappers die 3 laagjes al veel vinden of de laagjes heel blokkerig knippen waardoor het er niet uitziet.
 • Als de kapper klaar is laat ze trots het resultaat zien en komt het moment dat ik ga liegen. Want op de vraag of ik tevreden ben antwoord ik altijd ja, maar vaak denk ik nee. Maar wat kan er nog gedaan worden als ik het te kort vind? En ik durf ook nooit om meer laagjes te vragen. Wat er voor dat ik met een rotgevoel naar buiten ga.

Hebben jullie ook een hekel aan naar de kapper gaan, of zien jullie het als verwenmoment?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

20 gedachten over “8x waarom ik nooit naar de kapper wil”

  • Dat merk ik ook wel ja. Toen mijn haar nog korter was vond ik het nog erger. Maar toen moest ik ook vaker, het is nu gemakkelijker om er langer mee te wachten,

   Beantwoorden
 1. ga naar Yvonne! die luistert naar wat je wilt en weet waar ze mee bezig is. ze heeft nog nooit geprobeerd mij iets duurs aan te smeren! en ik doe altijd mijn bril af, waarna ik wel in de spiegel zit te kijken, maar toch niks zie 🙂

  Beantwoorden
 2. Ik doe het vaak zelf. Ik ben ook geen fan van de kapper. Je relatie met een kapper is toch vaak echt een vertrouwensrelatie en dat ze dan hopelijk echt begrijpen wat je wilt. Niet makkelijk te vinden.

  Beantwoorden
 3. Ik ben al jaren niet meer geweest.. Sinds ik door verhuizing niet meer naar mijn vertrouwde kapper kan doe/durf ik het ook niet meer. Ik heb ondertussen wel geleerd hoe ik het zelf kan knippen zodat het alsnog goed zit dus dat is wel weer fijn!

  Beantwoorden
 4. Ahh ik snap je echt hoor! Ik heb krullen en daar kunnen zo weinig kappers mee omgaan, voor mij is het zoooo ontzettend lastig om een goede kapper te vinden!

  Beantwoorden
 5. Naar de kapper gaan is ook nooit echt mijn ding. Gelukkig heb ik nu wel leuke kapsters die ik redelijk ken, dus het in ieder geval niet ongemakkelijk. Overigens gebruiken de kapsters zelf ook de spiegel en hangt hij er vooral daarom.

  Beantwoorden
 6. Ow dit is zo herkenbaar helaas, ik heb na jaren nog steeds niet het goede kapsel gevonden, hoewel ’t lang is . Ik geef aanwijzingen, er wordt niet geluisterd en ik kom dus weer niet tevreden thuis.

  Beantwoorden
 7. In mijn Salon in Bloemendaal wordt het haar droog geknipt, in de “natuurlijke valling”, in half uur klaar,
  er is een flexibel knipkraagje met magneten over de kapmantel, zodat deze niet zo strak om de hals hoeft.
  Mocht je toch moeten wassen, in de wasbak zit een rubber randje, zodat het juist lekker zacht ligt…
  Ik vind kletsen wel relaxed, gewoon lekker jezelf zijn, deze kapsalon is een 1-vrouwszaak, heel gezellig en relaxed, dus net alsof je een privé-kapper hebt

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.