Fotografiespullen kopen op AliExpress

Fotografie is een leuke hobby, maar ook heel erg duur. Dat een body en lens duur zijn snap ik nog, maar de accessoires vind ik vaak te duur voor wat ze zijn. Daarom ging ik op zoek naar goedkope spullen voor mijn camera op AliExpress. En zoals ik in mijn vorige blog over AliExpress al aangaf is dat gelukt!

fotografiespullen kopen op AliExpress

Bij fotografie is de prijs vaak gekoppeld aan kwaliteit. Daarom ging ik vooral op zoek naar spullen waarbij de kwaliteit naar mijn idee wat minder uitmaakt. Ook kocht ik alleen goedkope spullen voor het geval ik wel teleurgesteld zou zijn over de kwaliteit. Maar ik ben niet teleurgesteld, ik ben juist zo enthousiast dat ik een volgende keer meer durf te bestellen!

zonnekap AliExpress

Zonnekap

Ik heb 3 lenzen, maar had maar bij 1 lens een zonnekap. En dat is nou echt zo’n item waarvan ik het zonde vind om veel geld te betalen. Dus ik zocht zonnekappen voor de afmetingen van mijn andere twee lenzen. En ze passen! De zonnekap voor mijn kitlens koste €0,88 en de zonnekap voor mijn 50 mm lens €1,68. Ze waren na 20 dagen binnen. Als je er 2 (of meer) tegelijk besteld kijk dan even goed welke zonnekap bij welke lens past. Anders denk je net als ik dat ze beiden niet passen om er 2 weken later achter te komen dat ze op de andere lens wel passen…

camerastrap aliExpress

Camerastrap

De standaard strap die bij camera’s zit vind ik waardeloos. Ik krijg altijd na een paar minuten al pijn in mijn nek. Ik zag ergens een camerastrap waardoor je je camera kruislings over je schouder kunt dragen. Maar die was 60 euro. Dus ik ging op zoek bij AliExpress en ik vond er een voor €4,39! Hij was ook al na 7 dagen binnen! Ik heb hem direct uitgeprobeerd en sindsdien is hij niet meer van mijn camera geweest. Ik kan eindelijk met mijn camera rondlopen zonder pijn in mijn nek! En de kwaliteit van deze strap is ook prima. Ik vond de gok best groot, maar over deze aanschaf ben ik superenthousiast!

camera AliExpress

Handvat

Tijdens mijn zoektocht naar mijn camerastrap kwam ik een soort handvat tegen. Je maakt hem vast aan je camera zodat je wat extra grip hebt als je je camera vast houdt. Het is niet onmisbaar, maar ik vind het wel handig! Ik heb wat extra houvast en ik ben minder bang dat ik mijn camera laat vallen als ik minder kracht in mijn hand heb! Hij koste maar €1,29 en was met 11 dagen binnen.

fotografie AliExpress

Difusser

Tot slot kocht ik ook een difusser voor de flitser op mijn camera. Ik heb geen losse flitser en vind de ingebouwde flitser vaak te fel. Ik ben er nog niet helemaal over uit of ik hem echt vaak ga gebruiken. Maar het is handig om in huis te hebben voor die €0,76 cent. Zo hoef ik niet zelf iets te knutselen van een A4-tje. En hij was na 11 dagen al binnen, dus dat is ook mooi snel!

Heb jij wel eens iets voor je camera besteld op AliExpress?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

10 gedachten over “Fotografiespullen kopen op AliExpress”

  1. Dat is handig zeg! Ik heb zelf ook een lens waar ik geen zonnekap bij heb, maar dat is inderdaad zo’n item waar ik niet teveel geld aan uit wil geven. Misschien ga ik toch ook eens spieken op AliExpress. In hoor er inmiddels goede verhalen over.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.