10 dingen die fijn zijn aan december

Het is al weer een tijdje december en ik merk dat ik dan altijd heel vrolijk word. Voor mij is december vaak het begin van een slechte periode qua pijn door de kou. Toch zijn er zoveel dingen die ik leuk vind aan december, dat ik deze maand nooit over wil slaan (januari daarentegen…).

leuke dingen aan december

Gezelligheid

In december is alles versierd. De winkelstraat, de etalages, wachtkamers, woonkamers, alles. Vooral al die lichtjes vind ik fijn. Ik ben geen groot fan van grauw weer of het donker, dus de lampjes maken mij weer vrolijk. En eigenlijk vind ik dat iedere ruimte opgevrolijkt wordt door een kerstboom.

Feestdagen

Sinterklaas vieren we pas sinds 2 jaar weer. Vroeger deden we echt met cadeautjes, nu doen we het dobbelspel. Kerst vierden we altijd al met cadeautjes. En dan heb je ook nog oud en nieuw natuurlijk. Een feestdag waarop ik altijd moet huilen, maar het vuurwerk en de oliebollen maken een hoop goed! De feestdagen zelf vind ik leuk, maar het is ook fijn dat je daardoor veel vrije dagen hebt in 1 maand.

Cadeautjes!

Ja ik weet dat geluk niet in spullen zit en wereldvrede een beter cadeau is, maar ik ben nou eenmaal een groot fan van cadeautjes. Niet alleen van krijgen trouwens, ook van cadeau’s geven. En in december is daar kans genoeg voor. Met Sinterklaas en kerst verander ik weer even in een klein kind dat niet kan wachten tot ze haar cadeautjes mag uitpakken.

cadeautjes

Sneeuw

Volgens mij sneeuwt het de laatste jaren vaker niet dan wel in december, maar toch associeer ik december met sneeuw. Niet zo zeer omdat ik verwacht dat het gaat sneeuwen, maar wel omdat ik weet dat er vanaf dan meer kans op sneeuw is. En dat vind ik leuk! Wel maar een paar dagen hoor, en ook het liefst als ik binnen kan blijven. Maar toch word ik blij als ik sneeuw zie.

Kerstliedjes

De een vindt ze irritant, de ander vindt ze leuk. Ik hoor bij de tweede groep. Waar ik knettergek word van Sinterklaasliedjes word ik juist vrolijk van kerstliedjes. Het maakt mij dan ook niks uit dat je ze in iedere winkel en op elke radiozender hoort. Lekker hard aanzetten en meezingen!

Puzzelen

Ik weet niet precies waarom, maar december is een beetje het begin van het puzzelseizoen bij mij. Het hele jaar ben ik er amper mee bezig en in december krijg ik opeens zin om de ene na de andere puzzel te maken. En dat mag ook van mezelf, want in december is het koud en dan mag je op je luie kont binnen zitten puzzelen. Ik heb er nog geen een gemaakt deze maand, dus ik moet straks maar eens gaan beginnen!

Familie

Ja je kunt je familie het hele jaar door bezoeken, maar om een of andere reden gaat dat in december gemakkelijker. Iedereen maakt dan eerder tijd voor elkaar ofzo. En dat vind ik gezellig. Ook omdat we normaal gesproken vrijwel nooit een hele dag met familie doorbrengen met uitgebreid eten.

Eten

Eerst heb je de speculaas voor Sinterklaas, dan de kerstkoekjes en tot slot de oliebollen. En tussendoor nog een paar keer gourmet. Ik kan er niks aan doen, maar ik vind het eten wat je in december overal in overvloed ziet nou eenmaal lekker! Ik sla aan het eind van december ook altijd een kleine voorraad kerstkoekjes in als ze in de uitverkoop zijn.

Aanbiedingen

Aan het eind van november worden de folderpakketten al steeds dikker. Alle winkels willen profiteren van Sinterklaas en kerst. En daar profiteer ik weer van. Er zijn zoveel aanbiedingen die voor mij bruikbaar zijn. Veel meer dan de rest van het jaar. Ik koop voor mezelf dan ook net zoveel als cadeautjes voor familie.

Schaatsen

Hoewel ik deze maand graag zelf wil schaatsen, bedoel ik hier vooral het schaatsen kijken op tv. Het schaatsseizoen begint officieel al eerder, maar in december barst het echt los. Er zijn veel wedstrijden en studio sport besteed er ook meer tijd aan. Heerlijk!

Wat vind jij fijn aan december?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

2 gedachten over “10 dingen die fijn zijn aan december”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.