7 herkenbare dingen voor katteneigenaren

katten herkenbare dingen

1. Ze spelen met de gekste dingen. Je koopt allerlei dure kattenspeeltjes waar ze niet naar om kijken. Ondertussen spelen ze enthousiast met sluitingen van vuilniszakken, haarelastiekjes, bladeren, veertjes en andere dingen die ze op de grond vinden.

2. Geen enkele doos is veilig. Ik weet niet wat het is met katten en dozen, maar het is altijd een goede combinatie. Ze klimmen in grote dozen, maken kleine dozen kapot en proberen een middelgrote doos groter te maken zodat ze er alsnog in kunnen zitten.

3. Ze weten hoe ze aandacht moeten vragen. Katten houden van aandacht. Als ze besluiten dat ze aandacht willen gaan ze net zo lang door tot ze het krijgen. Ze lopen voor je voeten, gaan voor je gezicht zitten en duwen hun koppie tegen je handen aan.

4. Veranderlijk gedrag. Een kat kan spinnen als je hem aait en 2 seconden later opeens zijn nagels in je hand zetten omdat hij er klaar mee is. Gelukkig kan het ook andersom. Eerst bijt hij je nog en daarna wilt hij dat je hem weer knuffelt.

5. Luisteren? Een kat is niet op te voeden zoals een hond. Onze kat luistert naar zijn naam, maar komt lang niet altijd als we hem roepen. En als hij op het aanrecht springt? Dan kunnen we roepen wat we willen, maar hij is er niet van onder de indruk. Pas als we naar het aanrecht toelopen springt hij er af. En als we weer zitten springt hij er weer op…

6. Tegen ze praten. Ik kan me niet voorstellen dat er kateigenaren zijn die niet tegen hun kat praten. Ik reageer op zijn miauwtjes of praat tegen hem als ik hem eten geef. Compleet nutteloos natuurlijk, maar het gaat automatisch.

7. Fan van kattenfilmpjes. De kans is groot dat ook jij fan bent van kattenfilmpjes. Filmpjes met schattige of grappige katten. Het liefst in een compilatie van minstens een kwartier. Ik vind het heerlijk en kan er uren naar kijken!

Herken jij deze punten ook?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

2 gedachten over “7 herkenbare dingen voor katteneigenaren”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.