Dingen die ik nog wil haken

Het lukt mij al een tijdje niet meer om te haken. Ik heb erg stijve handen, weinig kracht en zodra ik iets met mijn handen doe doet het pijn. Daarom is het al een paar weken geleden dat ik voor het laatst gehaakt heb. Maar ondertussen wordt de lijst van dingen die ik nog wil haken alleen maar langer. Om toch een beetje met haken bezig te zijn deel ik vandaag een paar dingen die op mijn lijst staan.

Bron afbeelding en kooppatroon: MyKrissieDolls

Forever friends beer

Met deze beer ben ik al een half jaar bezig. Ik was begonnen, toen was ik te druk, toen kon ik iedere keer maar een klein stukje doen en nu kan ik even niet haken. Een erg lang project dus, en zo reusachtig groot is deze beer nou ook weer niet! Ik wil deze beer binnenkort af maken, want dan kan ik weer door naar een ander project.

Lalylala

Ik kan de naam van deze knuffels niet uitspreken. Het klinkt alsof ik dronken ben en ik gebruik de y twee keer. Maar dat maakt niet uit, want ik kan ze wel haken! Het zijn kooppatronen van iemand uit Duitsland, maar iemand in Nederland heeft er aangepaste versies van gemaakt. Ik wil heel graag de giraffe en Knorretje haken! De katoen heb ik al in huis, dus zodra mijn handen weer meewerken kan ik beginnen! Na de beer dan.

Teigetje

Al zolang ik mij kan herinneren is Teigetje mijn favoriete figuur uit Winnie the Pooh. Ik stuiterde dan ook rond toen ik eindelijk een haakpatroon van Teigetje vond. Het is een vrij grote knuffel en het patroon schijnt niet goed te zijn, dus ik heb nog niet de moed gevonden om er aan te beginnen. Maar ooit ga ik hem maken!

Kerst

Al sinds ik begonnen ben met haken wil ik een eigen kerststal haken. Eerst wilde ik de standaard kerststal haken, maar later kwam ik patronen tegen van muizen in Dickensstijl. Het is natuurlijk geen kerststal, maar het is wel leuk om neer te zetten met kerst. En het is weer eens iets anders dan de kerststal.

Orchidee

Een gehaakte orchidee staat ook al vrij lang op mijn lijstje. Ik weet nog niet zo goed of ik hem wil maken voor mezelf of als cadeau weg ga geven. Dat zie ik wel wanneer hij af is. Maar het lijkt mij heerlijk om een orchidee te hebben die altijd bloemen heeft!

Wat wil jij nog haken?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

9 gedachten over “Dingen die ik nog wil haken”

 1. wat herkenbaar! ook mijn hand wil na de operatie nog steeds niet wat ik wil, en ook ik ben met een eindeloos project bezig, waar ik steeds maar een heel klein stukje van kan maken als het weer eens lukt om wat te doen. het wordt een gebreide woondeken. gebreid omdat dat nu even beter gaat dan haken. maar o, wat heb ik een zin om aan de For ever Friends beer te beginnen, en de poes, ook van Kristel Droog. en de Lalylala’s, en de Dickensmuizen, en wat cadeautjes en… teveel om op te noemen! mijn handen jeuken!

  Beantwoorden
  • Ligt er een beetje aan of je aanleg hebt of niet. Het is niet heel erg moeilijk, maar je moet er even handigheid in krijgen. En dat duurt bij de een wat langer dan bij de ander. Maar als je het leuk vindt ben je al halverwege!

   Beantwoorden
 2. Waarom heb ik jouw blog nooit eerder ontdekt! Zoveel leuke haakpatronen en plannen, dat soort dingen wil ik ook graag maken. Op dit moment komt het er niet echt van… Moet nog 2 kraamcadeau dekentjes afmaken, maar probeer wel wekelijks een mutsje voor de Goedgemutste Breicampagne te maken.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.