7 budget verzorgingsproducten waar ik fan van ben

Ik heb geen beautyblog en dat zal ook nooit gebeuren. Ik heb daarvoor te weinig interesse in beauty. Toch gebruik ik zoals veel vrouwen wel verzorgingsproducten. Omdat ik het zonde vind om daar veel geld aan uit te geven koop ik vaak budgetproducten. Er zijn een aantal producten waar ik fan van ben dus het leek mij leuk om die vandaag met jullie te delen.

budget beautyproducten

Laat ik beginnen met de make-up. Dat is iets wat ik vooral het laatste jaar ontdekt heb. Ik gebruikte daarvoor namelijk niet meer dan mascara en concealer. Heel soms oogschaduw, maar verder had ik geen idee van de opties en hoe je make-up het best kon gebruiken. Omdat ik voor onze bruiloft mijn eigen make-up wilde doen ben ik de wereld van de make-up ingedoken. Ik heb vooral veel geleerd over verschillende technieken. En ik maakte kennis met BB-cream en kwasten.

Deze mascara is mijn nieuwe favoriet. Bij mascara moeten mijn wimpers zo opvallend mogelijk worden. Geen spinnepoten en klodders, maar wel lang, zwart en volumieus. Ik heb jaren de mascara’s van Max Factor gebruikt, omdat geen enkel ander merk aan mijn eisen voldeed. Het enige nadeel was dat de mascara dan 16 euro koste. Dus ik probeerde af en toe een budgetmerk. Zo ook deze van de Big Bazar. Perfect Touch is hun huismerk als het ware en ik had er goede dingen over gehoord. Deze mascara belande daarom in mijn mandje. En ik ben zeer tevreden! Mijn wimpers zijn vol en zo lang dat ze na 2 laagjes tegen mijn brilglas aankomen. En dat voor maar €2,99!

budget make-up

De kwast heb ik gekocht op eBay. Ik leerde al vrij snel dat make-upkwasten heel handig kunnen zijn. Ik had geen zin om er tientallen euro’s aan uit te geven. Gelukkig las ik veel positieve dingen over deze kwast van eBay en besloot ik hem te kopen. Voor 1,60 dollar kan er weinig misgaan toch? En inmiddels is het mijn favoriete manier om BB cream mee aan te brengen. Het is gemakkelijk en het geeft een mooi resultaat.

De BB cream van NYC kan je gewoon bij de drogisterij kopen. Het is een goedkoop merk. Ik had een hekel aan foundation, omdat dat er bij mij niet mooi uitzag. BB cream dekte vaak niet goed genoeg. Als ik dan iets had gevonden wat goed was, was de kleur weer niet voor mij geschikt. Ik ben dus heel gelukkig dat ik deze BB cream heb gevonden. De kleur (01 Light) is voor mij precies goed. Erg bijzonder, want voor mijn bleke huid is bijna alles te donker. Daarnaast blijft het ook goed zitten en is de dekking precies goed. Deze tube kost €3,99.

budget beautyproducten

Nu ik ook kwasten ging gebruiken moest ik ze ook reinigen. Water is niet voldoende. Babyshampoo kan maar dat is zoveel gedoe als je het regelmatig wilt doen. Daarom besloot ik een kwastenreiniger te kopen. Je hebt hele dure, maar gelukkig verkoopt de Hema het ook. Doe wat reiniger op een tissue en wrijf erover heen met je kwast. En klaar. Ze zijn schoon en al snel daarna ook weer droog. Heel fijn, want bij wassen met babyshampoo blijven de kwasten vrij lang nat. Deze reiniger kocht ik voor €4,50 en hij gaat heel lang mee zoals je ziet!

Het doosje met de pleisters zijn blarenpleisters. Ook deze heb ik gekocht voor de bruiloft. Ik kan namelijk niet lang lopen, waardoor ik nooit blaren heb. Maar ik had goedkope schoenen die niet zo lekker zaten om in te trouwen dus ik besloot blarenpleisters te kopen. Die van compeed vond ik veel te duur voor iets waarvan ik niet eens wist of ik het ging gebruiken. Gelukkig kwam ik deze bij de action tegen. Tijdens de bruiloft had ik er inderdaad 1 nodig. Het werkte perfect! De blaar deed geen pijn meer en de pleister bleef goed zitten. Daarom nam ik dit doosje plus een extra doosje mee op vakantie. Daar zouden we namelijk wel veel gaan lopen. Ik heb de pleisters daar ook gebruikt. Ze blijven ook goed zitten in de warmte. Ik kan deze dan ook heel erg aanraden! Voor maar €1,59 kan je 8 keer zonder pijn aan de blaren lopen.

budget make-up

Ik eindig met 2 productentypes die ik al jaren gebruik. Ik verf mijn haar al sinds de brugklas. Eerst bij de kapper, later thuis. Hoewel zelf verven al veel goedkoper is betaal je alsnog zo’n 9 euro voor een pak haarverf als het in de aanbieding is. Niet rampzalig, maar als je je haar regelmatig verft is het niet erg als het nog goedkoper kan. En dat kan! Ik liep een paar jaar terug bij de action en ik kocht daar haarverf. Voor €2,99 deed het zijn werk prima. Ik bleef daar dus terugkomen. Inmiddels hebben ze een ander merk, maar dit merk gebruik ik ook al ruim een jaar. Het nadeel van deze goedkope haarverf is dat het flesje geen dopje heeft. Je moet de punt er eerst afknippen of afsnijden. Verder is het gewoon verf die prima werkt. Sterker nog, de balsem die je na het uitspoelen gebruikt zit gewoon in een tube ipv in een zakje dat niet open wil zoals veel andere merken hebben. De verf blijft ook lang zitten en ik ben gewoon dik tevreden. Ik koop nooit meer dure haarverf.

Een paar jaar terug ontdekte ik het genot van douche foam. Heerlijk! Veel lekkerder dan douchegel. Helaas is foam vrij duur. Ik kocht het dan ook bijna nooit voor mezelf en moest het meestal van anderen cadeau kregen. Maar toen had de kruidvat opeens een douche foam van hun eigen merk. Ik besloot het te proberen en inmiddels heb ik thuis een flinke voorraad staan. De foam ruikt lekker, smeert lekker in en je doet lang met een bus. Ik heb er bijna 2 maanden mee gedaan! Deze foam is wel iets anders dan die van rituals bijvoorbeeld. Bij Rituals komt er een soort doorzichtige gel uit, wat in foam veranderd als je het met water gaat uitsmeren. Hier komt het er als foam uit. Niet zo problematisch vind ik, vooral omdat het veel goedkoper is. Voorlopig geen douchegel meer voor mij dus, ik blijf deze foam nog wel even gebruiken. Je kunt deze douche foam kopen bij de kruidvat voor €1,99.

Gebruiken jullie ook een paar van deze producten? Of hebben jullie nog andere budgettips voor mij?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

3 gedachten over “7 budget verzorgingsproducten waar ik fan van ben”

 1. Bedankt voor deze tips! 🙂 Altijd leuk om te zien wat iemand anders graag gebruikt en zo weer ideetjes op te doen.
  Ik heb niet echt bijzondere tips voor je, sorry!
  Liefs, Kim (en alvast een heel fijn weekend)

  Beantwoorden
  • Ik hoop dat je er net zo tevreden over bent als ik! Ik heb hem nu al ruim een jaar en ik heb echt nog geen seconde spijt gehad. Als hij nu stuk gaat ofzo dan zou ik ook meteen een nieuwe bestellen

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.