Achter de schermen #2 – het normale leven

Bij de eerste Achter de schermen had ik niet heel veel meer te delen dan dat ik veel in bed lag. Maar de afgelopen 2 weken was ik weer helemaal de oude! Ik lag niet meer in bed dan normaal is en kon al mijn afspraken weer nakomen. Fijn!

achterdeschermen2-1

Ik begon weer met werken. Gelukkig was mijn eerste werkdag maar een halve dag, want ik was daarna behoorlijk moe. Daarna ging het telkens iets beter. Ik merkte dat mijn concentratie na een paar uur werk ver te zoeken was, maar ik kon mijn ogen weer open houden. Inmiddels is ook mijn concentratie weer bijna helemaal terug. Ik ben qua werken weer zo goed als op het niveau van voordat ik ziek werd.

achterdeschermen2-2

Omdat ik thuis in het begin ook nog merkte dat ik nog niet alles kon doen qua energie en concentratie ging ik aan de slag met strijkkralen. Lekker hersenloos kleurtjes sorteren en vervolgens in een leuk vormpje bij elkaar zetten. Heerlijke simpele afleiding!

achterdeschermen2-3

Ik moest ook weer naar het ziekenhuis. Gelukkig hebben wij in het dorp een polikliniek waar de afspraak plaats kon vinden, dus dat scheelde weer gedoe en reizen. Ik had een afspraak bij de neuroloog om te kijken of hij het ook een goed plan vond om een kanteltafeltest te doen. De cardioloog had mij doorverwezen en gelukkig was de neurloog het ermee eens. Volgende week moet ik weer naar het ziekenhuis (nu wel het echte, niet de poli) en dan krijg ik die test om te kijken of mijn bloeddruk daalt als ik van liggend naar staand ga. Dat zou namelijk mijn duizelingen en flauwvallen kunnen verklaren.

lasershow

Vorige week was ik in het weekend bij Wijland. Een lokaal festival waar mijn man de complete techniek voor heeft gedaan als vrijwilliger. Ik had belooft om te komen kijken en een paar foto’s te maken. Vrijdagavond ben ik tot het eind gebleven, omdat er een mooie lasershow zou komen die hij geregeld had.

achterdeschermen2-5

Maandag ging ik weer naar de sportschool. Het zal nooit mijn hobby worden, maar het moet helaas. Qua pijn ging het wel redelijk, maar ik merkte wel dat mijn oefeningen veel moeite kostte. Ik ging aan de slag met lage gewichten en alsnog was het eigenlijk te zwaar. Maar we gaan door, want zoals mijn fysio zegt: “niet sporten is geen optie meer”.

nooit meer te druk

Ik ging deze week ook weer verder met het boek “Nooit meer te druk”. Ik had er al 10 bladzijden uit gelezen, maar toen werd ik ziek en druk en concentratiegebrek, enz. Dus tijd om weer verder te gaan! Ik ben nog niet op de helft, maar tot nu toe is het een interessant en vooral herkenbaar boek.

mi band

Omdat sporten alleen niet genoeg is probeer ik ook vaker te lopen. Dat gaat nog niet zo goed, omdat lopen met pijn in je heup niet erg gemakkelijk is. Om bij te houden hoeveel ik loop en als motivatie bestelde ik een tijd geleden een activity tracker uit China. Die was goedkoper dan een fitbit, maar wel van een goed merk dat groot is in Azië. Helaas kwam hij stuk binnen. Dus ik kreeg een nieuwe opgestuurd en die kwam deze week binnen! Ik ga hem uitgebreid testen en dan zal ik er uiteraard een blog over schrijven.

achterdeschermen2-8

Ik ging ook langs de opticien voor een nieuwe bril! Eigenlijk ging mijn man heen omdat zijn glas zo erg beschadigd was dat hij een nieuwe moest en toen bedacht ik ter plekke dat ik ook een nieuwe wilde hebben. Mijn huidige bril heb ik al 2,5 jaar (en nog niet op uitgekeken, een unicum!), dus het werd ook wel weer tijd. Ik heb de laatste tijd wat vaker hoofdpijn en mijn sterkte bleek inderdaad veranderd te zijn. Dus het zou kunnen dat het daar door kwam. Ik kon geen leuke vrouwenbril vinden, maar ik vond er 1 op de mannenafdeling die ook prima paste. En ik was ook meteen gewend, zo goed staat hij me! Nu even wachten op het glas.

Wat hebben jullie gedaan de afgelopen tijd?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

8 gedachten over “Achter de schermen #2 – het normale leven”

  1. Fijn dat je niet langer op bed hoefde dan normaal 😉 Die bril zal je beeldig staan & daar staat niet op dat je een mannenmodel genomen hebt, haha.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.