Achter de schermen #47 – genieten van kleine dingen

Het is alweer te lang geleden dat ik de vorige Achter de schermen schreef. Geen idee waar ik gebleven ben, dus ik laat gewoon foto’s van de afgelopen tijd zien, niet perse aansluitend op de vorige keer. Het was een periode waarin ik nog steeds druk was met therapie, maar ook naar mijn innerlijke kind begon te luisteren. En ik heb genoten van kleine dingen.

Ik heb sinds een tijdje een nieuwe telefoon. Ik heb jarenlang een iPhone gehad en ik bleef twijfelen of ik de overstap naar Andriod zou maken. Er was teveel keuze, dus ik deed het steeds niet. Tot ik iemand op Twitter hoorde over de Huawei P20 Pro. Ze had zelf ook de stap van iPhone naar Huawei gemaakt en was heel tevreden. Na wat uitzoekwerk bestelde ik ook de P20 pro. Ik heb mijn iPhone nog geen één keer gemist en ik ben heel blij met de camera die erop zit! Dus de eerste paar dagen heb ik meerdere rondjes over het park gelopen om alle mooie bloemen te fotograferen met mijn telefoon.

Soms heb je van die verhalen waarvan je denkt dat ze niet waar zijn, toch? Dit is ook zo’n verhaal. Alleen heb ik een (slechte) foto als bewijs. Op dag 1 lag er een dode vleermuis in de woonkamer. Kennelijk had Roosje die gevangen, apart, maar ze vangt van alles. Op dag 2 zag ik opeens een vleermuis door mijn slaapkamer vliegen toen ik wilde gaan slapen. Na wat paniek wist ik hem uiteindelijk te vangen met 2 zeven en kon ik slapen. Op dag 3 werd ik wakker en toen vloog er weer een vleermuis in mijn slaapkamer. Dit keer vrij hyperactief, waardoor ik hem niet kon vangen. Ik was panisch dat hij met zijn gefladder tegen mij aan zou komen. Ik heb alle ramen opengezet, mijn slaapkamer afgesloten en ben op de bank gaan slapen. Gelukkig was hij de volgende ochtend weg en is er sindsdien geen vleermuis meer binnen geweest. Ik hoop dat het zo blijft!

Vroeger speelde ik vaak en lang computerspelletjes. Maar dat is er daarna bij in geschoten. Naast Sims waren vooral schietspellen populair en ik haat schietspellen. Mijn vriend speelt graag games en hij kende een paar spellen die ik sowieso leuk zou gaan vinden. Dus ik heb de laatste tijd veel uren besteed aan het spelen (en winnen) van Civilization. Erg leuk om te doen, maar ook gevaarlijk omdat de dag zo voorbij gaat tijdens het spelen haha.

Ik woon in het buitengebied van Dronten. Niet iedereen vind het platteland mooi, maar ik woon toch echt wel in een mooie omgeving. Iedere ochtend als ik op de taxi wacht voor therapie is dit mijn uitzicht. Prachtig toch? Ik kan echt genieten van dit soort uitzichten. Veel beter dan een grijze stad.

Ik heb als kind geen Lego gehad. Na de Duplo ging ik over op de barbies. Dat vind ik best jammer, want het lijkt mij leuk om dingen te bouwen met Lego. Mijn vriend heeft wel altijd met Lego gespeeld en hij heeft nu de auto’s van Lego staan. Toen hij mij hoorde over Lego stelde hij voor om samen huisjes te sparen. Het is geen echte Lego, maar wel heel leuk! We hebben er nu 4, maar we gaan een hele straat verzamelen. De winkels zijn maar 11 centimeter hoog, maar ze bestaan uit 300 tot 400 stukjes. Nog best een werkje dus, maar leuk om te doen!

Mijn vriend ging naar de Legobeurs en ik had hem gevraagd of hij foto’s wilde sturen als ze daar het nieuwe Harry Potter kasteel hadden staan. Dat was niet het geval, maar hij zag wel dit boek liggen. Dus die heeft hij voor mij gekocht, zodat ik zelf alles uit de (oude) Harry Potter collectie kon zien. Heel handig, want nu heb ik een overzicht van alles wat er is. Ik wil kijken of ik een kleine verzameling kan starten, dus dan kan ik uit dit boek kiezen wat ik hebben wil.

De moeder van mijn vriend was jarig en daarom gingen we uit eten bij een wok. Ik word altijd zo vrolijk van het toetjesbuffet! Ik zorg iedere keer dat ik ruimte over houd voor de toetjes. Deze keer werd ik vooral blij van het pistache-ijs. Dat heb ik al een paar jaar niet meer gegeten, terwijl ik dat juist zo lekker vind.

Op Facebook zag ik een oproep staan van Toerisme Flevoland voor modellen voor hun nieuwe website. Dat leek me leuk om te doen, dus ik melde mij aan. Vorige week mocht ik naar Almere komen voor het maken van de foto’s. Ik was o.a. bij dit prachtige gebouw van de Belastingdienst en het UWV. Dus tussendoor heb ik zelf ook nog wat foto’s gemaakt, omdat ik het zo mooi vond.

Wat heb jij de laatste tijd gedaan?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

3 gedachten over “Achter de schermen #47 – genieten van kleine dingen”

  1. Leuk om weer wat van je te lezen. Hier ook druk met therapie. Kost een hoop energie… Je vleermuisdrama heb ik toen op Instagram gezien. Wat een horror zeg.. Sparen voor horren een optie? Dan kunnen ze niet meer naar binnen vliegen.

    Beantwoorden
  2. Kost veel energie ja, maar hopelijk levert het ons beiden ook veel op!
    Het stomme is dus dat ik voor al mijn ramen horren heb, dus ik snap niet hoe ze binnen zijn gekomen. Enige wat ik kan bedenken is dat de kat ze levend door het kattenluik heeft getrokken.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.