Diamond painting set van de Action – review

Vorig jaar maakte ik een diamond painting van Blond Amsterdam die ik bestelde op AliExpress. Dat vond ik heerlijk om te doen! Hij was wat groot, dus een volgende keer zou ik graag een kleinere maken. Een tijd terug zag ik bij de Action een diamond painting set van een cactus die een stuk kleiner was. Hij koste ook maar €1,84 dus ik had geen reden om het niet te kopen.

In deze set van de Action zit alles wat je nodig hebt om de diamond painting te maken. Ik heb nog wel een fotolijst gekocht om hem in te doen nadat alle steentjes op het vel zaten. Op de tekening met de cactus zit lijm, wat weer bedekt is met folie. De cactus bestaat uit allemaal rondjes waarin een letter of nummer staat. Die komen overeen met de steentjes. Op het zakje staat welke letter of nummer de kleur heeft, zodat je weet welke kleur je waar moet plakken. Daarnaast zit er een bakje bij waar je de steentjes in kunt doen, omdat dat gemakkelijker is dan vanuit het zakje werken. Ook krijg je een pincet om steentjes te kunnen pakken, een beetje hars en een tool om de steentjes op het vel te plakken.

De steentjes plakken op het vel door de lijm. Maar voor het pakken van de steentjes heb je de hars nodig. Je drukt de bijgeleverde tool in de hars en dan blijven de steentjes aan de tool hangen, zodat je ze op de juiste plek op het vel kunt plaatsen. Gelukkig heb ik van alle kleuren meer dan genoeg steentjes. Sterker nog, ik kan misschien nog wel een 2e cactus maken!

Hoewel het groene bakje handig is om de kleur steentjes in te bewaren waarmee je bezig bent, zit de rest onhandig in een zakje. Dat is vooral onhandig als je meerdere zakjes open hebt, omdat je inmiddels al een tijdje bezig bent. Ik heb daarom alle kleuren in een vakkendoosje gedaan. Op de deksel heb ik boven ieder vakje een label geplakt met de letter of nummer erop van de kleur die erin zit.

Bij de eerste diamond painting die ik maakte had ik bewust gekozen voor vierkante steentjes. Dan zie je namelijk vrijwel niets van het vel onder de steentjes. De Action had alleen set met ronde steentjes, dus ik was benieuwd wat het verschil zou zijn. Als je heel goed kijkt zie je naast de rondjes wel iets van het vel, maar dat valt niet op als je er vanaf een afstand naar kijkt. Dus de ronde steentjes zijn ook goedgekeurd.

Hoewel dit maar een klein formaat diamond painting is, was ik toch wel redelijk veel uur kwijt aan het maken ervan. Ook de kwaliteit valt mij heel erg mee. Er waren een paar beschadigde steentjes, maar omdat er meer dan genoeg bijzitten maakt dat niet uit. Voor €1,84 ben ik meer dan tevreden!

Heb jij wel eens een diamond painting gemaakt?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

4 gedachten over “Diamond painting set van de Action – review”

  1. Zo jammer dat ik deze sets helemaal niet bij de actions hier in de buurt heb gezien… 🙁 Ik heb er steeds naar gezocht, maar helaas. Hopelijk komt het nog eens…

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.