Budget waterverf uitgeprobeerd

Ik heb al heel lang een waterverfpalet in huis die ik bij de Action kocht. Toen ik laatst ook een waterverfpaletje bij de Big Bazar kocht besloot ik ze samen uit te proberen en er een blog over te schrijven. Ik heb ook een duur pallet van Winsor&Newton en ik was benieuwd hoe de goedkope paletjes het zouden doen in vergelijking.

Glitterwaterverf

Dit glitterwaterverfpalet kocht ik bij de Big Bazar voor ongeveer 1 euro. Het ziet er uit als waterverf voor kinderen, vooral als je kijkt naar het kwastje wat erbij zit. Maar ik was benieuwd, dus heb het toch uitgeprobeerd. Wel met mijn eigen kwasten natuurlijk, want het bijgeleverde kwastje is echt prut.

In eerste instantie had de verf weinig pigment en glitter. Ik ontdekte dat je het echt goed nat moet maken, voordat de verf en glitter op het papier komen. Dan was het effect op zich wel grappig, maar het kost veel moeite om het op het papier te krijgen. Ook merkte ik dat de de verf in het pallet al vrij snel op begon te raken. Je kunt hier dus niet heel lang mee doen.

Pelikan waterverf

Een paar maanden geleden kocht ik dit Pelikan waterverfpalet bij de Action. Ik geloof dat hij 4 euro kostte. Pelikan is best een goed merk, dus ik was benieuwd naar de waterverf. Kort daarna kreeg ik mijn Winsor&Newton pallet dus ik heb die van Pelikan nooit kunnen testen. Ik had me erop voorbereid dat het niet veel zou voorstellen, maar ik werd verrast!

Je moet de verf eerst even goed nat maken, maar daarna heb je steeds maar een beetje water nodig om de verf op het papier te krijgen. Het heeft een goed pigment en smeert lekker uit. Er zitten ook hele mooie kleuren bij!

Eindoordeel

Ik heb de 2 goedkope paletten vergeleken met mijn Winsor&Newton pallet. Daarbij heb ik zeer weinig water nodig en heeft de verf veel pigment. Fijn in gebruik dus. Omdat ik weet dat dit pallet van goede kwaliteit is, heb ik de 2 budgetpaletten hiermee vergeleken. Ik heb van alle paletten al de kleuren op wit papier en op zwart papier geprobeerd.

Als je eenmaal weet hoe je met deze glitterwaterverf om moet gaan, krijg je best een leuk effect. Zowel op zwart als op wit zie je de kleur én de glitters. Ik vind het palet niet fijn werken, omdat er zoveel water bij moet. Toch bewaar ik dit palet voor als ik ooit iets met glitters wil doen. Want dan is het wel handig.

Het palet van Pelikan heeft mij zeer verrast. Het heeft heldere en mooie kleuren. Ook op zwart zie je de meeste kleuren. In het begin moet je zorgen dat de verf nat is, maar daarna kan je er fijn mee verven. Ik ga dit palet zeker vaker gebruiken!

Ter vergelijking is dit mijn dure waterverfpalet. Hij werkt heel fijn, omdat je maar een klein beetje water nodig hebt om goed te kunnen verven. Maar als je kijkt naar de kleuren en het pigment is deze niet heel veel beter dan het palet van Pelikan. Die van Winsor&Newton schildert prettiger, maar als je een goede budgetwaterverf zoekt is die van Pelikan (die je dus voor een paar euro bij de Action kan kopen) een aanrader.

Gebruiken jullie vaak waterverf?

Dit artikel bevat een afiliatelink.
liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

3 gedachten over “Budget waterverf uitgeprobeerd”

  1. Wat leuk dat er ook gewoon een goede budget variant is. Ik kan zelf écht niet tekenen. En dan bedoel ik ook écht niet. Maar ik ben enorm geinspireerd door Jojan (Jojantekent) en het kriebelt wel heel erg om hier mee aan de slag te gaan. Misschien dat ik het toch maar eens ga proberen…

    Beantwoorden
    • Ik kan ook niet tekenen, maar je hebt bij de Action blokken waar een deel van het papier met plastic is bedekt, waardoor het geen verf opneemt. Dan hoef je alleen maar een achtergrond te verven en heb je toch een leuk resultaat. Of gewoon een achtergrond maken voor een kaart waar je een tekst op handlettert met stempels iets op maakt. Maar Jojan kan hele mooie dingen maken inderdaad! Ik hoop dat ook ooit te kunnen.

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.