DIY – figuurtje op t-shirt met bleek

Zoals ik vrijdag al in mijn artikel schreef kom ik vaak leuke dingen tegen op Pinterest. Zo ook dit leuke idee om een t-shirt te versieren met wat bleek. Het leek me makkelijk uit te voeren dus ik kocht bleek en een t-shirt en ik ging aan de slag. Ik heb een paar fouten gemaakt waardoor ik niet tevreden ben met het resultaat. Dus ik ga het jullie uitleggen zodat jullie straks allemaal met perfecte t-shirts rondlopen 😉

DIY tshirt met bleek

Benodigdheden
Allereerst heb je natuurlijk bleek en een t-shirt nodig. Verder heb je karton, een plantenspuit en een afbeelding nodig. Ik heb gekozen voor een silhouet en geen afbeelding met veel details, omdat je daar het beste resultaat mee krijgt. De afbeelding moet je in het karton snijden dus een snijmesje is ook nodig. En een snijmat is dan wel zo veilig voor het oppervlak waarop je gaat snijden.

Figuur op tshirt

Voorbereiden
Je begint met het uitsnijden van de afbeelding in het karton. Zorg dat hetgeen dat je straks gebleekt wilt hebben uitsnijd. Alles wat de kleur van het t-shirt moet behouden moet bedekt worden met karton.

Vervolgens stop je een stuk karton aan de binnenkant van het t-shirt. Zonder karton wordt de achterkant van je t-shirt namelijk ook gebleekt. En dat wil je niet.

Let er ook op dat je de plek waar je met de bleek aan de slag gaat goed afdekt. Je wilt niet dat je vloer opeens witte vlekken heeft omdat de bleek dat heeft aangetast. Het is ook fijn om buiten te zijn, omdat de bleek behoorlijk sterk ruikt en die geur verdwijnt niet binnen 10 minuten.

DIY t-shirt versieren

Aan de slag
Doe de bleek in de plantenspuit en leg het karton op het t-shirt. Zorg er ook voor dat de rest van het t-shirt is afgedekt. Dat had ik niet gedaan waardoor er nu aan de randen  een paar bleekspetters te zien zijn. Dat is zonde, dus je kunt maar beter alles afdekken.

Als je zeker weet dat alles goed ligt ga je sprayen. Je hoeft maar heel weinig bleek te gebruiken. In het begin lijkt het alsof er weinig gebeurt, maar de bleek moet even inwerken. Pas na een minuut of 10 kan je zien wat het eindresultaat is. Ik heb zelf net iets te veel gespoten, terwijl ik al wist dat ik weinig nodig had. Probeer daar dus op te letten of je krijgt gewoon een compleet witte afbeelding. Dat kan natuurlijk ook, maar ik had het mooier gevonden als er nog wat kleur in zat.

t-shirt DIY bleek

Ik merkte al snel dat het stukje karton voor de ogen er voor Jan met de korte achternaam lag. De bleek trok er gewoon onderdoor. Dus dat werkte niet. Je ziet nog wel een heel klein beetje waar die ogen dan gezeten zouden moeten hebben, maar het is niet zoals ik bedoeld had. Het werkt dus niet heel erg goed als je nog stukjes karton in het uitgesneden stuk legt.

Als ik dit nog een keer zou doen zou ik ook beter opletten waar ik de afbeelding op het t-shirt wil hebben. Ik dacht dat ik dat goed uitgezocht had, maar ik had even geen rekening gehouden met vrouwelijke vormen. Als ik het t-shirt nu draag (het is overigens mijn slaapshirt geworden dus dat is niet zo erg) wordt mijn uil totaal vervormd zoals je kunt zien op de foto. Sorry voor de onwijs slechte foto trouwens. Het kan dus beter wat lager komen zodat de vervorming minder is. Of je maakt er een abstract figuur van waarbij vervorming niet opvalt 😉

DIY t-shirt

Ga jij nu ook meteen aan de slag met bleek of laat je deze DIY aan je voorbij gaan?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

4 gedachten over “DIY – figuurtje op t-shirt met bleek”

 1. Ik denk dat je je shirt sowieso te nat hebt gemaakt en je had beter iets van plakplastic of zo kunnen gebruiken als sjabloon, zodat het minder ‘lekt’ naar de buitenkant. Wel stoer dat je hem alsnog gewoon plaatst ondanks dat het zo is mislukt.

  Beantwoorden
 2. Wat leuk om te lezen hoe dit is gegaan. Je ziet de meest fantastische creaties op pinterest. Maar dat ziet er vast pas zo uit na 150 pogingen. Als ik dit zie denk ik (niets persoonlijks), het ligt niet aan mij (jeeej). Andere mensen bakken er ook niets van de eerste keer 😉

  Beantwoorden
  • Ja ik vind het ook altijd leuk om te zien hoe mensen iets van pinterest maken. Er is ook een serie van iemand op youtube die iedere keer iets nieuws probeert en 9 van de 10 keer mislukt het. Dan is het inderdaad best fijn om te weten dat het niet perse aan jou ligt.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.