9 leuke pins op Pinterest

Ik heb al een aantal keer gezegd dat ik fan ben van Pinterest. Heel erg fan! Ik kan er uren rondkijken en ik kom vaak leuke dingen tegen. Daarnaast gebruik ik het ook als een verzamelplaats van alle leuke dingen die ik op het internet tegenkom. Het is echt een ideaal medium. En omdat ik zoveel leuke pins heb verzameld leek het mij leuk om er een aantal met jullie te delen!

Wat is Pinterest?
Misschien is het handig als ik eerst even kort uitleg wat Pinterest is. Je kunt het zien als een soort online prikbord. Je kunt zelf dingen ‘pinnen’ op je eigen prikbord, maar je kunt ook prikborden van anderen volgen. Daarnaast kan je door middel van zoekwoorden zien wat andere leden hebben gepind waar je niet bevriend mee bent. Om het een beetje overzichtelijk te houden kan je jouw eigen prikbord verdelen in verschillende kleine borden. Zo heb ik iets van 20 verschillende borden zodat alles bij elkaar staat. Maar wat is zo’n pin nou? Dat verschilt een beetje. Het is sowieso altijd een afbeelding. De afbeelding zie je er daaronder staat een kleine omschrijving. Sommige afbeeldingen leiden naar een website, anderen zijn echt alleen een afbeelding waar geen website achter zit.

Beterschapskaart
Deze kaart heb ik al heel lang geleden gepind omdat ik het zo’n leuk idee vond. Het is heel simpel, maar het resultaat is leuk en origineel. Ik heb hem nog niet gemaakt, maar dat wil ik in de toekomst wel gaan doen.

Strijkkralenversiering
Zoals je van de week al kon lezen ben ik weer bezig met strijkkralen. Daarom ben ik nu vrij druk met zoeken naar strijkkraalideeën op Pinterest. En toen kwam ik dit leuke notitieboekje tegen. Ik heb al eerder een DIY geschreven voor een notitieboekje en ik vond het wel leuk om ze ook op andere manieren te versieren. Dit idee vond ik zo leuk dat ik hem meteen heb gepint. En ik ga het binnenkort uitvoeren!

Adventskalender
Dit idee vond ik vooral heel erg leuk vanwege de eenvoud; zelf een adventskalender maken van een muffinvorm! Je koopt een paar kleine cadeautjes, knipt rondjes uit karton en klaar is kees! Veel gezonder dan die goedkope chocoladekalenders, maar ook veel leuker! Ik ga het zeker een keer maken als we kinderen hebben.

Enveloppen met cadeautjes
Dit is vooral een heel goedkoop cadeau. Ook relatief simpel, maar het kan veel tijd kosten om te bedenken wat je in de enveloppen wilt stoppen. Ik heb iets soortgelijks al een keer gedaan toen mijn man zonder mij op vakantie ging. Ik had toen voor iedere paar dagen een enveloppe in zijn koffer gedaan. Het neemt weinig ruimte in en is erg leuk voor degene die het krijgt.

Origineel geld
De meeste mensen vinden het wel leuk om geld te krijgen, maar niet om geld te geven. Het is namelijk niet zo leuk om alleen een briefje geld te geven. Dit is een originele manier om geld te geven. Je kunt er zoveel geld instoppen als je zelf wilt, ook heel handig dus. De ontvanger kan vervolgens zelf besluiten of hij het cadeau inderdaad bewaart tot hij het nodig heeft of meteen het geld eruit haalt (al dan niet door het glas te breken). Maar dat maakt niet uit, want jij hebt het geld op een leuke manier kunnen weggeven.

Inpakken met confetti
Ik denk dat iedereen het er wel mee eens is dat confetti feestelijk is. Daarom vond ik dit inpakvoorbeeld ook zo leuk. Je plakt plakband binnenstebuiten over het inpakpapier, confetti eroverheen en klaar! Je kunt natuurlijk ook een lijmroller gebruiken, het effect is hetzelfde.

Vrolijke uitnodiging
Steeds meer uitnodigingen gaan digitaal. Zonde, want er zijn hele leuke ideeën te vinden voor uitnodigingen. Zo ook deze regenbooguitnodiging. Je kunt de template downloaden en dan zelf je tekst invoeren. En dan heb je gratis en vrij gemakkelijk een hele leuke uitnodiging!

Piratenschat
Op deze website staan allerlei ideeën voor een piratenfeest. Leuk, maar het ging mij vooral om deze schat in een emmer. Volgens mij is dat een supereffectieve manier om kinderen bezig te houden en het kost je weinig voorbereidingstijd.

Knoop op je arm
Zelf dingen maken, ik vind het leuk om te doen de laatste tijd. Maar het moet simpel zijn. Ik wil weinig spullen aanschaffen en ik wil ook snel klaar zijn. En het belangrijkste is dat ik het ook nog wil gebruiken, dus niet alleen maken en dan in een hoek laten verstoffen. Deze armband van knopen voldoet daar helemaal aan! Er staat geen uitleg bij hoe je het moet maken, maar het is zo simpel dat het ook zonder uitleg prima lukt.

Ben jij al actief op Pinterest?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

2 gedachten over “9 leuke pins op Pinterest”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.