DIY – gemakkelijk leuke kaarten maken met contourstickers

Een tijdje geleden vond ik contourstickers bij de Action, maar had ik geen idee wat ik er mee moest. Ik liet ze dus liggen. Maar iedere keer als ik bij de Action was werd ik er door aangetrokken. Dus toen ik vorige keer bij de Action was besloot ik 2 pakjes mee te nemen om mee te experimenteren. Ik begon met het maken van simpele, maar leuke kaarten!

DIY countourstickers

Ik nam een pakje mee met uilenstickers en één met mandala’s. Gewapend met mijn twinmarkers (ook van de Action) en kaarten kon ik aan de slag. Één mandalasticker had al een beetje losgelaten in de verpakking dus die probeerde ik ’s avonds laat uit op een leeg papiertje. Toen ontdekte ik dat het lastiger was dan ik dacht. De stickers bestaan namelijk uit veel losse rondjes. En die rondjes hebben een dunne rand. Als je dat opplakt is de kans groot dat het rondje vervormt. Daarom besloot ik bij het maken van de kaarten eerst te oefenen met de uil, omdat die mij gemakkelijker leek.

contourstickers action

Het principe is simpel. Je pakt een kaart en trekt de sticker van het vel en plakt hem op. Het voordeel van deze stickers is dat ze net als washitape weer gemakkelijk van het papier afgetrokken kunnen worden. Dus ik kon bepaalde delen van de sticker meerdere keren lostrekken en weer vastplakken totdat hij in de goede vorm op de kaart zat. Ik gebruikte ook mijn nagelvijl om de sticker naar de goede plek te begeleiden en te duwen, omdat die een handig puntje heeft.

DIY contourstickers

Nadat ik tevreden was over de sticker begon ik te kleuren. Ik heb voor deze kaart gekozen voor een kraftkaart, ook van de Action. Daardoor heb ik de boomstam niet ingekleurd, omdat die al bruin was. De rest heb ik wel ingekleurd. De kleuren zijn natuurlijk minder helder dan op een witte kaart, maar ik ben toch tevreden over het resultaat! En de twinmarkers drukten niet door dit karton heen, dus je kunt de kaart gewoon gebruiken zonder nog iets op de achterkant te hoeven plakken.

Action contourstickers

Dan was het nu tijd voor mijn mandala. Ik koos voor een ontwerp dat niet helemaal rond was, om het mijzelf niet meteen te moeilijk te maken. Na een paar keer opnieuw proberen zat de buitenste cirkel goed en kon ik vrij snel de rest van de stickeronderdelen opplakken. Ook nu kwam mijn nagelvijl weer goed van pas.

mandala kaart

Omdat dit een witte kaart is komen de kleuren beter uit. Ik heb dan ook eerst op een testpapiertje 5 kleuren bij elkaar geprobeerd die goed bij elkaar pasten. En daarna begon ik met kleuren. Het is ideaal dat je door de stickers eigenlijk niet buiten de randjes kunt kleuren. Dus zelfs een gedetailleerde tekening als deze mandala kan je heel snel inkleuren. De twinmarkers trekken wel door deze kaart heen, dus ik moet over deze achterkant eerst nog iets plakken. Maar dat mag de pret niet drukken.

twinmarkers action

Al met al heb ik in ruim een half uur 2 superleuke kaarten gemaakt. Of tenminste, dat vind ik zelf. Als ik weer bij de Action ben ga ik zeker de andere designs van de contourstickers meenemen, want ik vind het heel leuk om dit te doen. Met weinig moeite (alleen wat gehannes met het opplakken van de sticker) heb je snel een uniek resultaat. Dus ik heb voorlopig weer een nieuwe hobby!

Heb jij wel eens geprobeerd om kaarten te maken met contourstickers?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

8 gedachten over “DIY – gemakkelijk leuke kaarten maken met contourstickers”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.