DIY – herinneringenpot

Al zolang als ik mij kan herinneren vind ik het belangrijk om mijn herinneringen te bewaren. Ik ben vergeetachtig, dus ik vind het fijn om iets te hebben wat mij herinnert aan dat moment. Dat doe ik al een aantal jaar in een grote doos, maar ik wil ook graag de kleinere herinneringen kunnen bewaren. Daarom heb ik een herinneringenpot gemaakt.

Kaarten, foto’s, cadeautjes, ik bewaar ze allemaal in een grote doos. Er gebeuren echter ook dingen waar ik niets fysieks van heb, maar die ik niet wil vergeten. Om dat nou op een briefje te schrijven en in die grote doos te stoppen vind ik niet handig. Maar hoe leuk is het om al die briefjes in een pot te hebben? Om alle kleine herinneringen ook te bewaren? Ik heb besloten om hier gewoon veel herinneringen  in te bewaren, niet enkel van 2018. Alles mag van mij bij elkaar.

Ik kocht bij de HEMA een weckpot van 1,1 liter. Je kunt hier natuurlijk iedere willekeurige pot voor kopen. Zo groot of klein als je zelf wilt. Doordat mijn pot niet zo groot is zal ik er vooral geschreven herinneringen in bewaren, maar een veertje of een schelp past er natuurlijk ook in. Je kunt ook een grote vaas kopen. Enige nadeel daarvan is dat die niet dicht kan en er dan stof tussen de papiertjes komt.

Op mijn pot wilde ik graag de tekst memories hebben staan. Ik ben niet goed genoeg in handletteren om dat met de losse hand te doen, laat staan op glas. Dus ik printte de tekst en plakte die met washi tape aan de binnenkant van de pot. Met een sharpie stift heb ik de tekst overgetrokken. Helaas was mijn zwarte stift op, dus ik heb donkerblauw gebruikt.

De tekst alleen vond ik wat karig, dus daarom heb ik de rest van de pot ook versiert. Hier heb ik niets voor hoeven kopen, alles had ik nog in huis. De ster en de lieveheersbeestjes kocht ik ooit bij de Wibra. Het lint komt bij de Action vandaan. De stickers op de deksel komen uit de flow en de polaroidsticker heb ik besteld via AliExpress.

Voor mij gevoel is dit nu echt een pot om herinneringen in te bewaren. Maar je kunt natuurlijk ook een kale pot gebruiken, of er alleen een label aan hangen. Versier hem zoals het bij jou past! En dan kan je er herinneringen in gaan doen. Ik heb een memoblok met 4 verschillende kleuren, dus mijn pot ziet er straks lekker vrolijk uit.

Heb jij al een herinneringenpot?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

4 gedachten over “DIY – herinneringenpot”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.