DIY – kaarten maken met strijkkralen

Een paar maanden terug herontdekte ik de strijkkralen. Leuk om mee te knutselen, maar ik vind het ook heerlijk rustgevend om alle kleuren uit te zoeken! Ik had al een tijdje niets meer met mijn strijkkralen gedaan en besloot dat het tijd werd om ze uit het stof te halen. Ik maakte 4 kaarten met strijkkraaldecoraties. Heel leuk al zeg ik het zelf!

kaarten strijkkralen

Ik wilde kaartjes voor verschillende gelegenheden. Eerst begon ik met het gemakkelijkste; een verjaardag. Ik koos voor een cupcake van strijkkralen en versierde de kaart met mijn leuke slingerstempel. Het was een staande kaart, maar ik heb hem afgesneden, omdat ik dat leuker vond.

Daarna maakte ik dit schattige vosje. Gewoon omdat ik hem zo leuk vond. Ik vond de tekst Foxy Lady er wel leuk bij, waardoor het een kaart is die je gewoon voor allerlei gelegenheden kunt gebruiken. Ik heb een brushpen gebruikt voor de tekst, maar dat gaat nog veel mooier worden na mijn handletteringworkshop hoop ik!

owl love you

Edit: Ik zie nu dat er een pijnlijke fout op de kaart staat. Lang leve dyslexie… binnenkort ga ik hem opnieuw maken!

Ik wilde ook een kaart maken voor een geliefde, maar dan geen standaard hartjes. Ik had ooit ergens de tekst Owl love you voorbij zien komen en daar kon ik wel wat mee! Dus ik maakte dit schattige uiltje en stempelde de tekst ernaast.

De kaart met het egeltje is op dezelfde manier ontstaan als de kaart met de vos. Ik vond het gewoon superschattig. Ik heb er voor gekozen om deze kaart leeg te laten qua tekst, zodat ik er later nog alle kanten mee op kan. En zeg nou zelf, de egel is alleen ook al leuk genoeg toch?

Met strijkkralen kan je heel gemakkelijk een leuke en unieke kaart maken. Je moet alleen wel een geschikt strijkijzer hebben. Die van mij werkt niet goed met strijkkralen, waardoor ik lang moest strijken en nogal gefrustreerd raakte omdat het zolang duurde.

Welke kaart vind jij het leukst?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

4 gedachten over “DIY – kaarten maken met strijkkralen”

  1. Ooh dit heb ‘k ooit eens cadeau gekregen 😀 Wel niet op kaart, maar gewoon zo in figuur. Ik wist trouwens niet dat dit op een kaart ook kon *oeps*

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.