DIY ketting van bouten en moeren

Ik houd van kettingen. Het liefst een ketting die niet iedereen al heeft. Daarom was ik meteen enthousiast toen ik op pinterest deze ketting voorbij zag komen. Een DIY ketting!

DIY ketting moeren

Na een bezoekje aan een hobbywinkel en de bouwmarkt kan je aan de slag. Je hebt nodig:
– Ketting
– Magnetische sieradensluiting
– Ringetje
– Bout
– Moeren
– Verf

Ik heb zelf gebruikt gemaakt van spuitbussen, maar je kunt ook kiezen voor normale verf die je aanbrengt met een kwastje.

ketting moeren en bouten

Wat ik zo leuk vind aan deze ketting is dat je door verschillende kleuren moertjes iedere keer een andere combinatie kunt kiezen en de ketting kunt aanpassen aan je outfit. Het is dus wel zo leuk om de moertjes verschillende kleuren te geven.

Nadat de moertjes gespoten zijn kan er wat verf in het schroefdaad gekomen zijn. Ik heb mijn man met een tappenset een nieuwe schoefdraad laten maken, zodat de moer weer op de bout past.

Nu kan je de ketting in elkaar zetten, en dat is heel gemakkelijk! Je gebruikt 1 einde van de magnetische sluiting. In principe kan hier de bout aan blijven hangen, maar ik vond het fijn om wat lijm te gebruiken. Zo weet ik zeker dat ze sluiting goed aan de bout blijft zitten als ik de ketting draag. Aan de sluiting doe ik het ringetje waar ik weer de ketting doorheen kan doen. Vervolgens kies je een paar moertjes uit en draai je ze om de bout heen. Nu kan je je DIY ketting van bouten en moeren met trots dragen!

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

4 gedachten over “DIY ketting van bouten en moeren”

  1. Hahaha Mijn zoontje van 10 zou dit zeker leuk vinden. Hij heeft gouden setjes, maar lust ze niet. Hij dan maar een ketting van bouten en moeren en mama met haar gouden ketting

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.