DIY – opbergrek voor washi tape

Als je mij al wat langer volgt dan weet je dat ik heel veel washi tape heb. Teveel misschien wel. Ik heb nu alles in een mandje liggen. Prima, maar niet handig als ik een bepaald rolletje zoek. Dus toen ik zag dat je goedkoop én gemakkelijk een rekje kan maken besloot ik meteen aan de slag te gaan!

Het is echt heel simpel. Je hebt wasknijpers nodig, lange satéprikkers en een lijmpistool. Ik kocht alles bij de action (behalve het lijmpistool, die had ik nog) en met 1 pakje houten knijpers (48 stuks) kon ik precies genoeg rijen maken voor al mijn rolletjes washi tape.

Begin met het afknippen van de puntjes van de satéprikkers. Zorg dat ze allemaal even lang zijn, anders wordt je rekje scheef en instabiel. Lijm vervolgens alle knijpers dicht, voor meer stevigheid. Dat doe je heel simpel door een klein drupje lijm tussen de onderkanten te doen. Het is handig om meteen alle knijpers dicht te lijmen. Dan kan je straks in één keer door. Daarom is het ook slim om alle satéprikkers die je nodig hebt meteen te knippen.

Nu is het tijd om de satéprikkers aan de knijpers te lijmen. Doe een beetje lijm op het uiteinde van de prikker en steek deze in het gat van de knijper. Doe er wat extra lijm bij, zodat deze goed vast zit. Doe daarna weer lijm op een andere prikker en steek deze in het gat van de veer van de knijper. Pak vervolgens een andere knijper en maak die met lijm aan de andere uiteinden van de twee satéprikkers vast.

Plak nu op beiden kanten nog 3 knijpers. Plak de knijpers om en om vast, zodat het rek straks zo recht mogelijk is. Let bij het plakken (ook van de stokjes) er ook op dat je alles zo recht mogelijk doet. Dat zorgt uiteindelijk voor meer stevigheid van het rek.

Herhaal de stappen net zo lang tot je genoeg ruimte hebt voor al je washi tape. Die van mij zit nu al helemaal vol. Daardoor kan ik ook zien dat ik geen washi tape meer kan kopen. Dat kan alleen als ik rolletjes wegdoe of een extra rekje ga maken. Maar voorlopig houd ik het hier maar bij. Zoals je ziet heb ik meer dan genoeg washi tape!

Hoe berg jij je washi tape op?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

3 gedachten over “DIY – opbergrek voor washi tape”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.