DIY – tijdschriftencassette versieren

Vorige maand zag ik bij de Big Bazar een tijdschriftencassette van karton liggen voor maar 50 cent. Ik wist meteen dat ik er DIY mee wilde maken. Ik heb namelijk veel tijdschriften, maar te weinig tijd om ze te lezen. Dus het leek mij een goed plan om een leuke tijdschriftencassette te maken, waar de tijdschriften geduldig op mij wachten tot ik tijd heb om ze te lezen.

DIY tijdschriftencassette

Naast de tijdschriftencassette heb je washitape, een sharpie of andere stift en een quote nodig. Ik heb deze quote gebruikt. Als je deze spullen hebt ben je in minder dan een uur klaar met het versieren van je eigen tijdschriftencassette.

DIY tijdschriftenhouder

Ik begon met het uitzoeken van mijn washitapeverzameling. Ik heb veel te veel, dus dat koste wat tijd. Maar uiteindelijk besloot ik mijn regenboogwashitape te gebruiken. Hiermee beplakte ik de twee kopse kanten. Na het beplakken knipte ik de randen netjes af en sneed ik het rondje weer uit.

tijdschriftencassette versieren

Daarna begon ik met de quote. Die plakte ik op het karton en ging toen met een pen over de randen van de letters. Doordat de cassette van karton is zie je een afdruk van de tekst na het overtrekken. Je moet wel een beetje drukken. Met licht over de letters heengaan zie je geen afdruk.

DIY tijdschriftenhouder

Die afdruk trek je over met stift, zodat je goed kunt zien hoe je de letters moet inkleuren. Als je de afdruk niet zo goed kunt zien helpt het om de tijdschriftencassette in het licht te houden. Trek bij twijfel eerst de lijnen over met potlood, zodat je foutjes gemakkelijk kunt herstellen. En daarna kan je de letters gemakkelijk inkleuren. Vervolgens herhaal je dit voor de andere zijkant.

DIY tijdschriftencassette

En klaar is kees! Met weinig moeite heb je een leuke gepersonaliseerde tijdschriftencassette! Leuk om je eigen tijdschriften in te bewaren die je nog wilt lezen, maar ook leuk om cadeau te geven aan iemand die van tijdschriften houdt.

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

4 gedachten over “DIY – tijdschriftencassette versieren”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.