DIY – zelf enveloppen maken

Ik had al een aantal keer de enveloppen-maak-sjablonen bij de Hema zien liggen, maar ik liet ze toch steeds liggen. Twee weken geleden besloot ik om er toch eens mee aan de slag te gaan, omdat ik steeds vaker een leuke enveloppe zoek. Ik ging daarna meteen naar de kringloop, om leuk papier voor de enveloppen te kopen. Veel leuker dan effen papier!

zelf-enveloppen-maken

Je hebt heel weinig nodig om te beginnen. Alleen de envelopsjablonen van de Hema, een leuk papiertje, potlood of pen, schaar en lijm. Het kan eventueel ook zonder de sjablonen door zelf een enveloppe uit elkaar te vouwen. Dat is alleen minder stevig, waardoor het minder fijn werkt. En de sjablonen zijn maar een euro, dus daar hoef je het niet om te laten.

leuke-enveloppen-maken

Het principe is heel simpel. Leg een mal naar keuze op het papier en trek het over. In principe is het genoeg om alleen de buitenrand over te trekken, maar je kunt ook de vouwlijnen overtrekken. Daarna knip je het getekende stuk uit.

evenloppen-diy

Bepaal nu wat je de mooiste kant vind voor de buitenkant van de enveloppe. Deze leg je naar onderen toe.

orginele-enveloppen-maken

Vouw de lijnen van de enveloppe. Dat kan door de vouwlijnen die je hebt getekend, of door de mal weer op het papier te leggen. Je kunt ook gewoon zorgen dat je van hoek tot hoek vouwt als je begrijpt wat ik bedoel. Plak vervolgens de randen op elkaar en je hebt een enveloppe!

enveloppen-maken

Als je papier gebruikt dat aan twee kanten een andere afbeelding heeft heb je een extra leuk effect. Ik kon in mijn fotoboek veel pagina’s uitkiezen met zo’n effect. Van buiten een koud gebergte met een regenboog en van binnen een ander gebergte. Leuk!

diyenveloppen

In het pakket zitten 3 mallen voor verschillende enveloppen en een sjabloon voor labels. Zo kan je dus relatief simpel verschillende enveloppen maken. Zeker als je afwisselt in het papier dat je gebruikt. Ik heb zelf gekozen voor een gewoon boek, een stripboek, een boek met bladmuziek, een boek met mooie foto’s en een wegenkaart.

Heb jij wel eens zelf enveloppen gemaakt?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

8 gedachten over “DIY – zelf enveloppen maken”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.