Achter de schermen #9 – vakantie!

Misschien miste je vorige week al een nieuwe Achter de schermen. Ik ben vorige week woensdag vertrokken naar Schotland en eerder klaarzetten leek mij niet handig, dus dan maar een week later! Dit keer dus een Achter de schermen van 3 weken, met veel foto’s!

achterdeschermen9-1

In Dronten zit een vuurwerkhandelaar en die houdt ieder jaar een vuurwerkdemonstratie voor zijn klanten. Met de fotoclub mochten wij ook komen om foto’s te maken. Het was 2 avonden dus ik heb 1 avond geprutst en 1 avond mooie foto’s kunnen maken. Het was best lastig, maar ik heb een paar mooie foto’s kunnen maken!

achterdeschermen9-3

Ik voelde mij die week ook weer iets beter. Ik had een goede balans tussen rusten en productief zijn en ik was gewoon vrolijk. Fijn gevoel!

achterdeschermen9-2

Op eerste pinksterdag mocht ik een dag komen figureren bij de nieuwe ziekenhuisserie CMC. De eerste aflevering, waar ik ook in verscheen (als verpleegster), werd 2 weken geleden uitgezonden. Ik heb een hele dag gewacht, ben 4 keer een gang doorgelopen voor de scene goed was en verscheen uiteindelijk 1 seconde vaag in beeld. Maar het was wel leuk om te doen!

achterdeschermen9-4

En toen vertrokken we naar Schotland! We waren nog geen twee uur geland of ik was al de eerste scone aan het eten. Ik vind het lekker, en het voelt voor mij als veilig eten, dus dan is het ideaal dat het zoveel te krijgen is in Schotland. Ik heb er in 6 dagen vakantie 4 dagen mee geluncht haha.

achterdeschermen9-5

Schotland is natuurlijk het land van de whisky en het oude werk van mijn man heeft daar de Whisky Experience gebouwd, dus daar gingen we heen. We mochten ook whisky proberen. Ik drink dat nooit omdat ik dacht dat ik het niet lekker zou vinden, maar ik probeerde het toch. Er waren 5 soorten waar we uit konden kiezen. We moesten op een geurkaart het aroma uitkiezen wat je het meest aansprak, zodat je een passende whisky kon krijgen. Ik had een hele lekkere geur, maar de whisky… laten we het erop houden dat ik daarna een lekkere warme keel had en blij was dat ik een snoepje bij mij had.

achterdeschermen9-7

Op vakantie maak ik altijd veel foto’s. Op mijn iPhone, zoals degenen in dit artikel, maar ook met mijn camera. In deze kerk mocht je wel foto’s maken, maar dan moest je eerst voor 2 pond een toestemmingssticker kopen. Iedereen maakte zonder sticker foto’s en de medewerkers keken ook gewoon hoe ik foto’s maakte, maar mijn man vond dat niet kunnen. Dus hij kocht speciaal een sticker voor mij zodat ik rustig foto’s kon maken van deze mooie kathedraal.

achterdeschermen9-6

De reden waarom we naar Schotland gingen was het Enchanted Forest. Een lichtfestival. Het was in een bos en over een route van 2 km zag je overal uitgelichte bomen en lichtkunstwerken. Er waren ook 3 kleine shows. Het was heel mooi om te zien. Mooier en unieker dan Glow waar we vorig jaar heen gingen. Echt een aanrader om naar toe te gaan als je ooit in oktober in Schotland bent!

achterdeschermen9-8

Schotland staat natuurlijk bekend om zijn natuur. Ik heb hier intens van genoten. Door foto’s te maken, maar ook door gewoon te kijken. Ik werd er rustig van en de tijd leek stil te staan. Ik vond het zo bijzonder dat de natuur zo mooi en anders was, terwijl het vrij dicht bij Nederland ligt.

achterdeschermen9-9

We hebben ook heel veel mazzel gehad met het weer. Er waren wel wolken, maar ook zon en in die week hebben we maar een uurtje een beetje regen gehad. Volgens mij uniek als je naar Schotland gaat! Daardoor konden we iedere dag tijdens het eten genieten van mooie uitzichten. Ik kon er eindeloos naar kijken!

achterdeschermen9-10

Na de vakantie was ik gesloopt. Lange dagen, veel lopen en geen rust tussendoor. Dus ik ben nog flink aan het bijkomen. Mijn energie is weer een beetje terug, maar ik heb nog veel pijn. Ook lijkt het virus wat al 3 weken in mijn lijf sluimert er nu echt uit te komen. Dus ik heb het mezelf de afgelopen dagen comfortabel gemaakt met thee, boeken en mijn bed. En mijn nieuwe leuke, zachte sokken!

Wat heb jij de laatste tijd gedaan?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

4 gedachten over “Achter de schermen #9 – vakantie!”

  1. Wow, je vuurwerk foto is echt mooi. Ik weet hoe lastig het is. Bij mij mislukken ze vaak nog steeds. Dus ben jaloers ;-). Wat fijn dat je in scotland mooi weer had :-).

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.