Dokters vs internet – mijn deelname

Gisteren heb je al de eerste aflevering van het nieuwe tv-programma Dokters vs internet kunnen zien. Vanavond en donderdagavond komt het weer op tv. En in de uitzending van vanavond zie je mijn verhaal!

Dokters vs internet is een nieuw programma waarin een team van huisartsen en een team van BN’ers tegen elkaar strijden. Er komen echte patiënten in de studio en de artsen moeten hun kennis gebruiken om een diagnose te stellen en de BN’ers maken gebruik van Google.

Een tijd geleden zag ik een oproep voorbij komen voor een nieuw televisieformat. Iedereen die iets onder de leden had (gehad) kon zich aanmelden. Ik heb natuurlijk genoeg te vertellen met al mijn ziektes en ik zet mij graag in voor meer bekendheid van mijn ziektes. Dus ik besloot me aan te melden en werd al snel gebeld voor meer informatie. Na flink wat overleg is uiteindelijk gekozen voor mijn conversiestoornis. Dat verhaal mocht ik in de studio komen delen.

Omdat een conversiestoornis complex is werd ik een van de drie hoofdpatiënten. Ik zou eerst een kort gesprek hebben met Anita Witzier en vervolgens met een hint op gesprek gaan bij beiden teams. Die mochten mij vragen stellen die ik enkel met ja en nee mocht beantwoorden. De hint en mijn antwoorden zouden hun in de buurt van een goede diagnose moeten brengen.

Ik ga niet zeggen hoe de uitzending precies ging en of ze mijn diagnose geraden hebben, daarvoor kan je vanavond zelf kijken. Ik kan wel zeggen dat ik het een hele gave ervaring vond. Ik zet me met mijn blog al in om meer bekendheid te geven aan o.a. de conversiestoornis en nu kon ik dat doen op landelijke televisie. Ik weet niet of echt duidelijk naar voren komt wat conversie precies is, maar ieder beetje helpt.

De opnames zelf waren erg inspannend. Ik had veel last van spanning, omdat ik bang was dat ik een conversie- of paniekaanval zou krijgen. Ondanks een kalmeringstablet bleef die spanning aanwezig. Ik merkte tijdens de opname ook dat ik stond te trillen op mijn benen. Gelukkig kon ik dat redelijk verbergen en was er aan mijn gezicht weinig te zien. Ik ben daarna alleen nog een week moe geweest van dit hele avontuur, maar dat was het waard!

Vanavond is dus mijn aflevering te zien, dan zie ik zelf ook voor het eerst hoe ik het heb gedaan. Spannend, omdat ik altijd iets heb op te merken bij mijzelf, maar ook omdat er waarschijnlijk veel reacties gaan komen. Vast veel goede en fijne reacties, maar ook negatieve reacties. Mensen die het format belachelijk vinden en het er niet mee eens zijn dat patiënten zich hiervoor lenen. Mensen die vinden dat ik aandacht zoek. Mensen die vinden dat ik niet echt ziek ben. Het gaat vanavond dus bijna net zo spannend worden als tijdens de opname. Ik trek mij veel aan van wat anderen zeggen, dus ik hoop dat het meevalt. En ik ga proberen mij te focussen op de goede reacties.

De uitzending is inmiddels geweest. En ik ben blij hoe het is overgekomen en ik ben zelfs een beetje trots op mezelf! Gelukkig vielen de reacties ook heel erg mee. Heb je het gemist? Je kunt de aflevering hier terugkijken.

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

26 gedachten over “Dokters vs internet – mijn deelname”

 1. lieverd, het ging bij de opnames hartstikke goed, en mensen die iets hebben aan te merken zul je altijd houden. dat zijn mensen die jou niet goed (genoeg) kennen en van hun mening hoef je je dus niets aan te trekken! wij zijn in ieder geval super trots op jou! xxx

  Beantwoorden
 2. Niks van aantrekken! Mensen hebben altijd wel iets te zeuren. Jij weet hoe het echt zit.
  Interessant concept voor een programma ook. Had er nog niet over gehoord, maar klinkt inderdaad als een goede manier om wat meer duidelijkheid te krijgen over ziektes.. Ik ga even een herinnering op mijn tv zetten zodat ik niet vergeet te kijken! 🙂

  Beantwoorden
 3. Ik heb het net gezien, kwam er toevallig langszappen en omdat ik soms je blog lees bleef ik even kijken ☺ Van je zenuwen was niks te merken hoor, ik vond het superknap hoe je zo snel antwoord kon geven op al die vragen die op je afgevuurd werden! Jeetje wat ging dat snel. Met de tekeningen achteraf kwam gelukkig nog wat uitleg, dat was wel handig. En inderdaad soms hebben medicijnen voor iets als ‘bijwerking” dat ze ook voor iets anders werken, das altijd lastig uitleggen

  Beantwoorden
  • Toevallig!
   Het beantwoorden van de vragen vond ik juist makkelijk. Het ging inderdaad vrij snel, maar ik hoefde verder niet na te denken hoe ik iets moest verwoorden. Gewoon ja en nee en ik wist het antwoord natuurlijk al omdat ik mijn situatie goed kende.
   Die bijwerkingen zijn inderdaad lastig uit te leggen. Zo heb ik ook een tijdje antidepressiva tegen de pijn geslikt en niemand snapte dat 😛

   Beantwoorden
 4. Zo wat goed van je en wat kun je duidelijk verwoorden hoe het bij je werkt en hoe conversie werkt. Knap wel dat beide partijen in een keer het bij het rechte eind hadden. Stond er wel van te kijken dat bij de uitleg wat een conversiestoornis is, het als een zeldzame aandoening wordt betiteld.
  Je hebt het talent om onze aandoening op een goede manier onder de aandacht te brengen, vooral doorgaan.

  Je mag trots zijn op jezelf!
  Groet, Marga

  Beantwoorden
  • Dankjewel!
   En vind je conversie niet zeldzaam dan? Er zijn zoveel hulpverleners die het nog nooit hebben meegemaakt of zelfs niet van gehoord hebben dat het denk ik wel zeldzaam genoemd mag worden.

   En ik ga zeker proberen om door te gaan met dit soort dingen!

   Beantwoorden
 5. Hé wat grappig! Zat vanavond naar de aflevering te kijken en jouw verhaal sprong er voor mij uit, op de een of andere manier. Vond vooral het filmpje dat je liet zien erg indrukwekkend, wat lijkt me dat heftig (zeker de eerste keren, als je niet weet wat het is). En zonet kwam ik je blogpost opeens tegen in één van de spam je blog Facebook groepen 😛 Toevallig!

  Beantwoorden
 6. Ik vond het hartstikke goed dat je meedeed! En je deed het ook nog goed. 🙂

  Mijn dochter heeft een conversiestoornis en ik kreeg van verschillende kanten te horen dat dit bij het programma langs kwam. Wij keken het toevallig ook, trouwens.
  Ik vond dat getekende filmpje heel treffend. Zou mooi zijn als je dat alleen op je blog zou kunnen zetten als uitleg 🙂

  Beantwoorden
  • Dankjewel!
   Filmpje gaf inderdaad in een paar seconden een helder beeld. Ik miste alleen soms een beetje extra uitleg. Maar ik zit er wel over na te denken om zelfs eens een informatiefilmpje te maken

   Beantwoorden
 7. Ik ben deze week (bij toeval) op jouw blog beland vanwege de blogplanner. En ik heb je (bij toeval) ook op TV gezien deze week en nu lees ik dit. Heftig hoor en indrukwekkend, zowel hier als op tv. Sterkte en succes met alles. Groet van Mirjam.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.