Dokters vs internet – mijn deelname

Gisteren heb je al de eerste aflevering van het nieuwe tv-programma Dokters vs internet kunnen zien. Vanavond en donderdagavond komt het weer op tv. En in de uitzending van vanavond zie je mijn verhaal!

Dokters vs internet is een nieuw programma waarin een team van huisartsen en een team van BN’ers tegen elkaar strijden. Er komen echte patiënten in de studio en de artsen moeten hun kennis gebruiken om een diagnose te stellen en de BN’ers maken gebruik van Google.

Een tijd geleden zag ik een oproep voorbij komen voor een nieuw televisieformat. Iedereen die iets onder de leden had (gehad) kon zich aanmelden. Ik heb natuurlijk genoeg te vertellen met al mijn ziektes en ik zet mij graag in voor meer bekendheid van mijn ziektes. Dus ik besloot me aan te melden en werd al snel gebeld voor meer informatie. Na flink wat overleg is uiteindelijk gekozen voor mijn conversiestoornis. Dat verhaal mocht ik in de studio komen delen.

Omdat een conversiestoornis complex is werd ik een van de drie hoofdpatiënten. Ik zou eerst een kort gesprek hebben met Anita Witzier en vervolgens met een hint op gesprek gaan bij beiden teams. Die mochten mij vragen stellen die ik enkel met ja en nee mocht beantwoorden. De hint en mijn antwoorden zouden hun in de buurt van een goede diagnose moeten brengen.

Ik ga niet zeggen hoe de uitzending precies ging en of ze mijn diagnose geraden hebben, daarvoor kan je vanavond zelf kijken. Ik kan wel zeggen dat ik het een hele gave ervaring vond. Ik zet me met mijn blog al in om meer bekendheid te geven aan o.a. de conversiestoornis en nu kon ik dat doen op landelijke televisie. Ik weet niet of echt duidelijk naar voren komt wat conversie precies is, maar ieder beetje helpt.

De opnames zelf waren erg inspannend. Ik had veel last van spanning, omdat ik bang was dat ik een conversie- of paniekaanval zou krijgen. Ondanks een kalmeringstablet bleef die spanning aanwezig. Ik merkte tijdens de opname ook dat ik stond te trillen op mijn benen. Gelukkig kon ik dat redelijk verbergen en was er aan mijn gezicht weinig te zien. Ik ben daarna alleen nog een week moe geweest van dit hele avontuur, maar dat was het waard!

Vanavond is dus mijn aflevering te zien, dan zie ik zelf ook voor het eerst hoe ik het heb gedaan. Spannend, omdat ik altijd iets heb op te merken bij mijzelf, maar ook omdat er waarschijnlijk veel reacties gaan komen. Vast veel goede en fijne reacties, maar ook negatieve reacties. Mensen die het format belachelijk vinden en het er niet mee eens zijn dat patiënten zich hiervoor lenen. Mensen die vinden dat ik aandacht zoek. Mensen die vinden dat ik niet echt ziek ben. Het gaat vanavond dus bijna net zo spannend worden als tijdens de opname. Ik trek mij veel aan van wat anderen zeggen, dus ik hoop dat het meevalt. En ik ga proberen mij te focussen op de goede reacties.

De uitzending is inmiddels geweest. En ik ben blij hoe het is overgekomen en ik ben zelfs een beetje trots op mezelf! Gelukkig vielen de reacties ook heel erg mee. Heb je het gemist? Je kunt de aflevering hier terugkijken.

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |
Loading comments...